Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Hamesam Rodrigesam skaisti vārti, Kolumbija un Meksika svin rezultatīvas uzvaras

Hamesam Rodrigesam skaisti vārti, Kolumbija un Meksika svin rezultatīvas uzvaras
Hamess Rodrigess un Radamels Falkao. Foto: AP/Scanpix

Šonakt pārbaudes spēlēs uzvaras izcīnīja Kolumbija un Meksika, kuras pārspēja attiecīgi ASV (4:2) un Kostariku (3:2).

Tampā pirmā vārtus guva Kolumbija, kad Minhenes "Bayern" pussargs Hamess Rodrigess 36. minūtē no soda laukuma līnijas eleganti iegrieza bumbu tālajā augšējā stūrī (1:0). Otrā puslaika sākums gan aizritēja ASV zīmē, kas pārņēma vadību. Vispirms 50. minūtē pēc centrējuma izlīdzinājumu panāca Kellins Akosta no Kolorādo "Rapids" (1:1), bet trīs minūtes vēlāk "Hannover" spēlētājs Bobijs Vuds pretuzbrukumā panāca 2:1.

Amerikāņu prieki gan bija pavisam īsi, jo jau pēc trim minūtēm "Villarreal" uzbrucējs Karloss Baka no soda laukuma vidus atjaunoja līdzsvaru (2:2). Uzvaras vārtus 74. minūtē guva "Monaco" uzbrucējs Radamels Falkao, kurš realizēja pretuzbrukumu trīs pret pieciem (3:2), bet jau piecas minūtes vēlāk "Palmeiras" uzbrucējs Migels Borha pēc Hamesa piespēles sāniskā šķērītē skaisti trāpīja tālajā stūrī (4:2).

Divreiz vadību nenosargāja Kostarika, kas izbraukumā pirmos vārtus guva 29. minūtē, kad "Frosinone" uzbrucējs Džoels Kempbels pēc centrējuma precīzi sita ar galvu (1:0). Jau četras minūtes vēlāk skaistus izlīdzinājuma vārtus guva "Pachuca" aizsargs Viktors Gusmans, kurš uzreiz no gaisa trāpīja augšējā stūrī (1:1), bet pirmā puslaika izskaņā uz "Santos" pārgājušais Braiens Ruiss no 11 metru atzīmes atguva vadību viesiem (2:1).

Meksikai spēli izšķīra uzmainītie uzbrucēji. Vispirms 56. minūtē ar galvu līdzsvaru atjaunoja Henrijs Martins no "America" (2:2), bet 71. minūtē pendeli realizēja Vulverhemptonas "Wanderers" spēlētājs Rauls Himeness (3:2). Meksika pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet Kostarika neuzvarēja astotajā spēlē pēc kārtas (0-1-7, vārti 5:19). Iepriekšējais panākums tika svinēts 3. jūnijā pār Ziemeļīriju (3:0).

Visas četras izlases nākamo pārbaudes spēli aizvadīs pēc piecām dienām. Kostarika viesosies Kolumbijā, Meksika uzņems Čīli, bet ASV uzņems Peru.



Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.