Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gana atlaiž izlases galveno treneri Apiju

Rolands Eliņš

Gana atlaiž izlases galveno treneri Apiju
Ganas izlases treneris Kvesi Apija
Foto:AFP/Scanpix

Ganas futbola izlases galvenais treneris Kvesi Apija pēc abpusējas vienošanās ar valsts futbola federāciju atstājis savu amatu. Paredzams, ka par viņa aizvietotāju tiks nozīmēts serbs Milovans Rajevačs, kurš Ganas izlasi jau trenēja no 2008. līdz 2010. gadam.

"Ganas Futbola asociācija (GFA) un izlases galvenais treneris Džeimss Kvesi Apija ir kopīgi nolēmuši neturpināt sadarbību," vēstīts federācijas paziņojumā. "Abas iesaistītās puses tikās šorīt, lai apspriestu līguma izbeigšanas nosacījumus. Sarunas nākamajā nedēļā turpinās federācijas un trenera juristi, lai nolemtu kompensāciju apjomu Apijas kungam saskaņā ar līguma noteikumiem. GFA pateicas Apijas kungam par ieguldīto darbu izlasē pēdējo divu gadu laikā."

Kvesi Apijas vadībā Ganas izlase piedzīvoja izgāšanos Pasaules kausa finālturnīrā Brazīlijā, uzstādot savu visu laiku sliktāko rezultātu - trijās grupu turnīra spēlēs gūts tikai viens punkts.Ganai gan bija samērā grūta grupa (Vācija, ASV, Portugāle), taču neveiksmes laukumā pārspēja notikumi ārpus tā.

Spēlētāji bija gatavi boikotēt finālturnīru neizmaksāto prēmiju dēļ, kuras federācija bija spiesta lielā steigā nogādāt Brazīlijā skaidrā naudā, bet pāris stundas pirms izšķirošās spēles no izlases tika izmesti Sullijs Muntari un Kevins Prinss Boatengs, turklāt Boatengs pēc finālturnīra pauda savu milzu pārsteigumu par šādu izlases vadības lēmumu.

Tiek ziņots, ka Apijas vietā Ganas izlasi trenēs serbs Milovans Rajevačs, kurš ar izlasi strādāja arī iepriekš, proti, no 2008. līdz 2010. gadam, aizvedot to līdz Āfrikas Nāciju kausa uzvarētājas titulam, kā arī veiksmīgi piedaloties Pasaules kausā Dienvidāfrikā. Toreiz tika sasniegts ceturtdaļfināls, un tikai Ururvajas izlases sekmīgāk izpildītie pēcspēles sitieni liedza Ganai iekļūšanu pusfinālā.

Izmantotie resursi:
Ghana Football Association | Ghana Black Stars...