Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Levandovskis kopā ar Ronaldu un Mesi pretendē uz FIFA gada futbolista titulu

Rolands Eliņš

Levandovskis kopā ar Ronaldu un Mesi pretendē uz FIFA gada futbolista titulu
Roberts Levandovskis. Foto: Franck Fife/AFP/Scanpix

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) paziņojusi finālistus savās nominācijās par aizvadīto gadu, un uz gada labākā futbolista balvu pretendē Krištianu Ronaldu, Roberts Levandovskis un Lionels Mesi.

FIFA iepriekš bija izziņojusi desmit pretendentus uz balvu katrā nominācijā, taču tagad pavēstījusi katras nominācijas trīs finālistus. FIFA balva pašreizējā formātā pirmoreiz tika pasniegta 2016. gadā un gandrīz visos četros iepriekšējos gados starp trim finālistiem bija Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi. Ronaldu uzvarēja 2016. un 2017. gadā, bet Mesi bija labākais iepriekšējā gadā. Viņu divvadību patraucēja tikai Luka Modričs, tiekot atzīts par labāko 2018. gadā. Tā arī bija vienīgā reize, kad finālistu vidū nebija Mesi.

Šogad Ronaldu un Mesi turpina atrasties futbola virsotnē, un viņiem kompāniju sastāda poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis. Viņš 2020. gadā bija titulētākas komandas līderis, kopā ar Minhenes "Bayern" uzvarot Vācijas Bundeslīgā un UEFA Čempionu līgā. Iepriekšējā gadā Levandovskis nebija iekļauts pat šīs balvas labāko desmitniekā.

Finālistes paziņotas arī sieviešu konkurencē – uz balvu turpina pretendēt Lūsija Bronsa no Anglijas, Pernilla Hārdera no Dānijas un Vendija Renāra no Francijas. Bronsa finālistu vidū ir otro gadu pēc kārtas, kamēr Renāra iepriekšējā gadā balsojumā ieņēma devīto vietu. Gan Renāra, gan Hārdera labāko trijniekā iekļautas pirmoreiz.

Savukārt gada labākā vārtsarga balvai finālistu vidū ir Alisons Bekers no "Liverpool", Manuels Noiers no "Bayern" un slovēnis Jans Oblāks no Madrides "Atletico". Tieši Alisons pirms gada ieguva šo balvu.

Uz titula aizstāvēšanu pretendē arī Jirgens Klops gada labākā trenera kategorijā. Viņam konkurenci finālistu vidū izrādīs divi treneri, kuri pirms gada nebija vispār labāko desmitniekā – Marselo Bjelsa no Līdsas "United", kas šogad pacēlās uz Premjerlīgu, un Hanss Dīters Fliks no Minhenes "Bayern".

Uzvarētāji tiks paziņoti 17. decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/the-best-fifa-...

  +4 [+] [-]

, 2020-12-11 20:26, pirms 3 gadiem
Domāju te vispār nav variants B, ka Levandovskis tikai

  +3 [+] [-]

, 2020-12-11 20:31, pirms 3 gadiem
Levandovskis!
Būtu nudien jocīgi, ja notiks citādāk.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-11 20:54, pirms 3 gadiem
Cilvēki cepjas,ka Neymārs nav ielikts top3..
Tas taču tāpat nemainītu faktu,ka uzvarēs Leva
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs: sveiks

  +1 [+] [-]

, 2020-12-11 21:21, pirms 3 gadiem
sveiks rakstīja: Piekrītu par Mesi. Diemžēl šogad viņam nespīd. Bet par ko Ronaldo ticis trijniekā vispār nesaprotu
Tāpēc , ka trešo vajadzēja-Levandovskis, jo labākais, tad Mesi, aiz cieņas, bet trešais...es piem.nevarēju būt, jo nav licences...paņēma Ronaldo...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-11 21:30, pirms 3 gadiem
Lewandgoalski for life!

     [+] [-]

, 2020-12-12 08:35, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ta pofig kurš šogad uzvarēs, jo priekš manis, pat ja viņam salīdzinoši slikts gads, vienmēr labākais būs Messi.
Tas ir spēlētājs, kura dēļ ir vērts mīlēt futbolu.
Piekrītu, ka Messi ir futbola ģēnijs, taču ir gadi, kad citi bijuši labāki tīri objektīvi. Turklāt, kā reiz sacījis Māris Liepa - ar gadiem pieaug pieredze, taču samazinās atspērīena spēks. Tas attiecas uz visiem vēl apritē esošajiem sporta ģēnijiem - Messi, Federeru, Ronaldo, Zlatanu, Serēnu.

     [+] [-]

, 2020-12-12 17:41, pirms 3 gadiem
Jūs tiešām ņirgājaties? Ronaldu un Mesī kopā ar Levandovski tīri ķeksīša pēc pretendē uz gada futbolista titulu Levandovskim šo balvu saņem ir kā divus pirkstu...nu, jā

     [+] [-]

, 2020-12-12 17:43, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Cilvēki cepjas,ka Neymārs nav ielikts top3..
Tas taču tāpat nemainītu faktu,ka uzvarēs Leva
Varēja Verpakovski un Paharu ielikt trijniekā, lai loģiskāka doma

     [+] [-]

, 2020-12-12 17:44, pirms 3 gadiem
sveiks rakstīja: Piekrītu par Mesi. Diemžēl šogad viņam nespīd. Bet par ko Ronaldo ticis trijniekā vispār nesaprotu
Tas ir par gadu. Manuprāt diezgan loģiski.

     [+] [-]

, 2020-12-14 18:46, pirms 3 gadiem
sveiks rakstīja: Piekrītu par Mesi. Diemžēl šogad viņam nespīd. Bet par ko Ronaldo ticis trijniekā vispār nesaprotu
tu esi paskatijies cik goli Cr sosezon ir? vai vnk ierakstiji komentaru ?