Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

FIFA tiesvedības ceļā mēģinās atgūt naudu no Blatera un Platinī

FIFA tiesvedības ceļā mēģinās atgūt naudu no Blatera un Platinī
Zeps Blaters. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pārvaldības komiteja, aicinājusi FIFA uzsākt tiesvedības procesu pret bijušo organizācijas prezidentu Zepu Blateru un Mišelu Platinī, kurš reiz vadīja Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), lai atgūtu naudas summu divu miljonu Šveices franku (1,83 miljonu eiro) apmērā.

2015.gadā pirms Ziemassvētkiem FIFA Ētikas komiteja nu jau bijušajam prezidentam Blateram un Platinī piesprieda astoņu gadu diskvalifikācijas, ko amatpersonas saņēma, jo šveicietis 2011.gadā pārskaitīja Platinī aptuveni 1,8 miljonus eiro par paveikto laikā no 1999. līdz 2002.gadam. Abas amatpersonas pēc tam vērsās FIFA Apelāciju komitejā, kas soda sankcijas abiem samazināja par diviem gadiem.

Platinī arī pēc soda samazināšanas neapstājās un turpināja cīņu par to, lai diskvalifikācija tiktu pilnībā atcelta, tomēr tas beidzās nesekmīgi. Tomēr no sākotnējiem astoņiem gadiem, Platinī beigās nācās izciest vien četru gadu sodu. Pati FIFA šo informāciju nav komentējusi, bet ziņu aģentūras DPA rīcībā nonāca dokumenti, kuros redzami nodomi uzsākt tiesvedību.

Platinī iepriekš norādīja, ka viņš plānojot piedzīt 7,2 miljonus eiro no UEFA par darbu, ko viņš paveicis 2016.gada Eiropas čempionātā. Tāpat viņa vārds tika minēts 2023.gada FIFA prezidenta vēlēšanās, kam atbalstu pauda šobrīdējais UEFA prezidents Aleksanders Čeferins.

Izmantotie resursi:
LETA


1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.