Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Martinesam "hat-trick" 22 minūtēs, Argentīna grauj; Peru revanšējas Brazīlijai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Martinesam "hat-trick" 22 minūtēs, Argentīna grauj; Peru revanšējas Brazīlijai
Lautaro Martiness. Foto: AFP/Scanpix

ASV pilsētā Sanantonio aizvadītajā izlašu pārbaudes spēlē pirmajā puslaikā Meksikas aizsardzība bija pilnībā aizmigusi, 22 minūšu laikā ielaižot četrus vārtus pret Argentīnu un beigās kapitulējot tai ar 0:4.

Rezultātu ar meistarīgu "caurgājienu" cauri Meksikas izlases aizsardzībai 17. minūtē atklāja Lautaro Martiness. Milānas "Inter" uzbrucējs līdzīgā situācijā, taču šoreiz krietni vieglāk nonāca arī pēc piecām minūtēm, panākot 2:0 Argentīnas izlases labā. Turpinājumā diskutablā situācijā, pamatojoties uz aizsarga spēli ar roku, 33. minūtē tika piespriesta pendele uz Meksikas vārtiem - to pārliecinošo realizēja Parīzes "Saint Germain" pussargs Leandro Paredess (3:0). Savukārt gala rezultātu 4:0 un "hat-trick" jau 39. minūtē vēl vienā izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu uzstādīja Martiness.

Līdz ar to argentīnieši pēdējās trīs savstarpējās spēlēs ar Meksiku izcīnījuši trīs uzvaras ar kopējo vārtu bilanci 8:0. Šorīt panākums bija likumsakarīgs, Argentīnai par spīti vājākai bumbas kontrolei (37:63 (%)), izdarot par 13 sitieniem vairāk (17:4).

Pārsteidzošus panākumus izcīnījušas Peru un Hondurasas valstsvienības, kuras ar 1:0 un 2:1 pieveica attiecīgi "Copa America" čempioni Brazīliju un iepriekšējo divu turnīru čempionvienību Čīli. Peruāņi finālmača atkārtojumā uzvaru izrāva visnotaļ vēlu - 85. minūtē pēc Jošimara Jotuna centrējuma bumbai ar galvu rezultatīvi pieslēdzās Luiss Abrams, tādējādi Peru pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, kas bija iekrāta cīņās pret Brazīliju.

Savukārt Hondurasai uzvaru izdevās nodrošināt par spīti nieka 27% bumbas kontrolei. Lielāko daļu mača pēc Alfonso Parota sitiena vadībā atradās čīlieši, Hondurasai savu vārdu sakot cīņas izskaņā, kad septiņu minūšu laikā izcēlās Alberts Eliss un Ektors Kasteljanoss.

Ar visai kuriozu vārtu guvumu neizšķirtu (1:1) cīņā pret Urugvaju mājās Sentluisā izdevās izcīnīt amerikāņiem, 79. minūtē pēc vairākiem rikošetiem bumbai nonākot pie tukšu vārtu priekšā esošā Džordana Morisa, kurš lieliski zināja, ko ar to darīt, triecot to urugvajiešu cietoksnī.

Otrajā puslaikā trīs reizes izcēlās un ar 3:0 Bolīvijas izlasi izdevās pārspēt Ekvadorai, kamēr Tampabejā pārsvaru cīņas gaitā neizdevās izmantot Kolumbijai. Kolumbieši nospēlēja 0:0 ar Venecuēlas izlasi.

Izlašu pārbaudes spēles 11. septembrī

SpēleRez./Laiks
Kolumbija - Venecuēla0:0
Ekvadora - Bolīvija3:0
ASV - Urugvaja1:1
Hondurasa - Čīle2:1
Argentīna - Meksika4:0
Brazīlija - Peru0:1