Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Krievija plāno pirms PK2018 vietējā čempionātā iespēlēt izlases bāzes komandu

Krievija plāno pirms PK2018 vietējā čempionātā iespēlēt izlases bāzes komandu
Fābio Kapello
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas futbola izlase sezonu pirms 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra varētu spēlēt Krievijas čempionātā, šādu priekšlikumu šodien izteica Krievijas Futbola savienības ģenerālsekretārs Anatolijs Vorobjovs.

"Mūsu acu priekšā ir jauniešu izlases neveiksme Eiropas čempionāta kvalifikācijā (Krievija neiekļuva finālturnīrā un arī nekvalificējās 2016. gada vasaras olimpiskajām spēlēm). Uz to, ka 3,5 gadu laikā līdz finālturnīram mūsu valstī parādīsies jaunas futbola superzvaigznes, nav vērts cerēt. Līdz ar to skaidrs, ka Pasaules kausā mēs spēsim veidot konkurenci vienīgi tad, ja būsim saspēlējušies. Viena no iespējām, kā to panākt, ir bāzes kluba "Krievija-2018" izveide," sacīja Krievijas Futbola savienības ģenerālsekretārs Anatolijs Vorobjovs.

"Tāda komanda Krievijas čempionātā varētu startēt 2017./18. gada sezonā, bet līdz tam jaunie futbolisti varētu spēlēt pēc spēka otrajā līgā. Punktiem, kurus komanda iegūtu, būtu tikai sportiska rakstura motivācija – ja izlases bāzes komanda, piemēram, uzvar čempionātā, tās rezultāts netiktu atzīts, jo Eirokausiem šāds veidojums tāpat netiktu pielaists. Komandu vadītu izlases galvenais treneris Fābio Kapello, kuram, kā zināms, līgums ir tieši līdz 2018. gada vasarai. Komandu veidotu īrēti Krievijas vadošo klubu futbolisti, kuri regulāri tiek izsaukti uz izlasi. Transfēru logi ir divi, līdz ar to ziemā klubs teorētiski varētu atsaukt savu futbolistu no bāzes komandas," plānu ieskicēja Vorobjovs.

"Bāzes komandas priekšrocības ir acīmredzamas: gada laikā Kapello iespēlēs atsevišķas kombinācijas un spēlētāju izkārtojuma variācijas. Tāpat viņš zinās, kādā fiziskajā kondīcijā ir futbolisti. Sporta vēsturē ir piemēri, kad uz viena kluba pamatiem veidota izlase gūst labus panākumus. Tāda bija, piemēram, 20. gadsimta astoņdesmito gadu PSRS izlase, kuras pamatu veidoja Kijevas "Dynamo" futbolisti. Līdzīgi bija ar hokeja izlasi un CSKA. 2002. gadā Gūsa Hidinka vadītajai Dienvidkorejai bija vairāki mēneši pilnvērtīga treniņprocesa – rezultātā tika sasniegts pusfināls. Ja runājam par jaunākiem piemēriem, jāmin Spānija un "Barcelona", kā arī Vācija un "Bayern"," skaidroja Krievijas futbola amatpersona. Vorobjovs arī piebilda, ka pārējie Krievijas klubi, kuri palīdzētu izlasei ar īrētiem futbolistiem, pretī varētu gūt izdevīgus finansiālus noteikumus un priekšrocības leģionāru pieteikšanā.

Izmantotie resursi:
ИТАР-ТАСС - Новости в России и мире

  +9 [+] [-]

, 2014-09-11 22:11, pirms 10 gadiem
Tie Krievi ar katru dienu paliek, slimāki... nebrīnos, ja to izdomaja Putlers!

Lai labāk skatās, ka čempionāts 2018 nenotiek kkur citur, es būtu tik par!

 +14 [+] [-]

, 2014-09-11 22:12, pirms 10 gadiem
PSRS velk kā magnēts. Bet vismaz atzīst savu nevarēšanu. Kā nekā ar 140 miljoniem nevar izveidot laba līmeņa izlasi.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-11 22:39, pirms 10 gadiem
un beigās šī komanda krievijas čempī paliks pēdējā.. ko tad?

  +4 [+] [-]

, 2014-09-11 22:49, pirms 10 gadiem
Pilnigs rosols, murgojums
Pieminet 80's kada jega, tad sportu negrozija rublu miljoni, bet rezima paveles
Tagad vienigi ja Putlers noliktu uz galda attiecigas summas ko maksa savos klubos oligarhi, ko tadu varetu izveidot
Bet pasaule par to iereks noteikti

     [+] [-]

, 2014-09-11 22:51, pirms 10 gadiem
negausis rakstīja: PSRS velk kā magnēts. Bet vismaz atzīst savu nevarēšanu. Kā nekā ar 140 miljoniem nevar izveidot laba līmeņa izlasi.
Vini ar savu naudu/speletajiem nevar izveidot kadu konkuret spejigu klubu eiropa

     [+] [-]

, 2014-09-11 23:02, pirms 10 gadiem
Vēl ir šis tas jāpadara, lai PČ Krievijā notiek. Nav daudz laika atlicis.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-11 23:12, pirms 10 gadiem
negausis rakstīja: PSRS velk kā magnēts. Bet vismaz atzīst savu nevarēšanu. Kā nekā ar 140 miljoniem nevar izveidot laba līmeņa izlasi.
Ja nu kas, PSRS laikos izlases galvenie vilcējspēki bija no dienvidu republikām... futbols nav krievu sports, nekad nav bijis un nebūs.

     [+] [-]

, 2014-09-11 23:21, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ja nu kas, PSRS laikos izlases galvenie vilcējspēki bija no dienvidu republikām... futbols nav krievu sports, nekad nav bijis un nebūs.
Tād tāpēc viņiem Krima un Čečenija bija vajadzīgas...

     [+] [-]

, 2014-09-11 23:24, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ja nu kas, PSRS laikos izlases galvenie vilcējspēki bija no dienvidu republikām... futbols nav krievu sports, nekad nav bijis un nebūs.
Izglītosi nezinīšus? Cik es zinu, tad futbolā tieši krievi veidoja kodolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-12 00:05, pirms 10 gadiem
Vēl aizvien nespēju iedomāties, cik neveikli krieviem būs organizēt Pasaules kausu un sludināt ierasto retoriku, ka tas apvieno pasauli. Lai nu kas, bet himna "We Are One" Krievijas PK gadījumā būtu kā ņirgāšanās par visu pasākumu. Būtu labāk iedevuši tiesības Spānijai ar Portugāli, lai nav tāds teātris jātaisa zemē, kas tam nav gatava.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-12 09:23, pirms 10 gadiem
Domāju,ka tā ir tukša muldēšana,nostalģija pēc PSRS laikiem.Šobrīd klubu veidošanās ir pēc citiem principiem un neviens klubs neizīrēs savus labākos spēlētājus kaut kādam mistiskam veidojumam.Nav jābūt lielam gudriniekam ,lai redzētu vienīgo viņu iespēju nostiprināt izlasi un tā būs pilsonības piešķiršana tiem ārzemju spēlētājiem,kuru līmenis atbilst prasībām un paši būs ar mieru pieņemt Krievijas pilsonību.Tādi procesi notika gan pludmales ,gan zāles futbolā.Kāpēc ,lai tas nenotiktu arī tagad,kad sevišķi gribās.Varam arī Sočus atcerēties.

     [+] [-]

, 2014-09-12 09:31, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Kāpēc ,lai tas nenotiktu arī tagad,kad sevišķi gribās.Varam arī Sočus atcerēties.
Iemesls ir pavisam vienkāršs - FIFA naturalizācijas noteikumi ir daudz stingrāki nekā lielā daļā citu sporta veidu. Ja naturalizētajam spēlētājam nebūs Krievijas izcelsmes, viņš izlasē drīkstēs spēlēt tikai tad, kad Krievijā nepārtraukti būs nodzīvojis vismaz piecus gadus.

     [+] [-]

, 2014-09-15 10:11, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Izglītosi nezinīšus? Cik es zinu, tad futbolā tieši krievi veidoja kodolu.
80tajos vieni ukraiņi bija
tapēc man bija pārsteigums, ka pēc PSRS sabrukuma tomēr KRE labāki panākumi nekā UKR