Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Vācija rezultatīvi pieveic Brazīliju, spāņiem Toresa savainojums un zaudējums Itālijā

Vācija rezultatīvi pieveic Brazīliju, spāņiem Toresa savainojums un zaudējums Itālijā
Itālijas izlases futbolisti priecājas par vārtu guvumu
Foto: Digitale/Scanpix

Vakar norisinājās vairākas aizraujošas pārbaudes spēles. Vācija ar 3:2 pieveica Brazīliju, turklāt visi pieci vārti tika gūti otrajā puslaikā. Savukārt Itālija ar 2:1 uzvarēja pasaules čempioni Spāniju, kuras rindās jau mača sākumā savainojumu guva Fernando Toress.

Rezultatīvs otrais puslaiks dod Vācijai uzvaru pret Brazīliju

Viena no aizraujošākajām vakardienas spēlēm notika Štutgartē, kur Vācija uzņēma Brazīlijas izlasi. Kā jau bija izteicies Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs, Dortmundes "Borussia" jaunais talants Mario Gece pirmo reizi tika iekļauts pamatsastāvā. Pussargs jau tikai pēc sešām nospēlētām minūtēm varēja izcelties, tomēr raidīja bumbu tieši virsū vārtsargam Sesaram, tāpat viņš bija aktīvs arī vēlāk. Brazīliešu kontā pirmajā puslaikā Alveša tālsitiens, ar kuru galā tika Manuels Noiers, kā arī Neimara raidījums garām pretuzbrukumā pašās puslaika beigās. 0:0 pēc pirmajām 45 minūtēm.

Pēc nospēlētas stundas rezultāts beidzot tika atklāts – Lusiu soda laukumā nogāza Toniju Krosu, un Bastians Šveinsteigers realizēja pendeli. Tikai sešas minūtes vēlāk Gece izmantoja Tomasa Millera piespēli un izrēķinājās ar Sesaru, panākot jau 2:0 Vācijas labā. Cerības Brazīlijai atdeva vēl viens 11 metru soda sitiens – Lāms nogāza Alvešu, bet sitienu precīzi izpildīja Robinju. Tomēr 10 minūtes pirms beigām eiropiešiem izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru, kad Šveinsteigers sitiena pozīcijā izvirzīja Andrē Širli – 3:1. Neimaram 90. minūtē izdevās panākt 3:2, tomēr neizšķirtu Brazīlija neizrāva.

Vārti: Šveinsteigers 61'(11m); Gece 67'; Širle 80' - Robinju 71'(11m); Neimars 90'
Vācija: Noiers, Lāms, Badštūbers, Hummels (Boatengs 89'), Trešs, Podoļskis (Kloze 46'), Šveinsteigers (Rolfess 85'), Gece (Kakau 89'), Kross, Millers, Gomess (Širle 46')
Brazīlija: Sesars, Santušs (Augustu 46'), Silva, Lusiu, Alvešs, Ralfs, Fernandinju (Gansu 70'), Ramiress, Patu (Freds 77'), Neimars, Robinju (Diass 86')

Toress gūst traumu, Spānija zaudē

Garlaicīgi nebija arī mačā, kurā Itālija uzņēma Spāniju. Abām komandām bija daudz vārtu gūšanas iespēju jau no paša sākuma, un jau 11. minūtē Rikardo Montolivo raidīja bumbu pāri Ikeram Kasiljasam, panākot 1:0 Itālijas labā. Tikai četras minūtes vēlāk laukuma savainojuma dēļ spiests bija atstāt Fernando Toress, bet puslaika beigās traumu guva arī Pikē. Pirms tam Spānija bija panākusi izlīdzinājumu – pēc Kjelīni noteikumu pārkāpuma tika nozīmēta pendele, un Šabi Alonso sitiens bija precīzs. Otrajā puslaikā spāņiem bija vairākas iespējas jau izvirzīties vadībā, taču 84. minūtē pēc rikošeta bumba otrreiz pabija viņu cietoksnī. Atspēlēties pasaules čempioni nespēja, piedzīvojot zaudējumu.

Vārti: Montolivo 11'; Akvilani 84' - Alonso 37'(11m)
Itālija: Bufons, Krisčito, Kjelini, Ranokija (Bonuči 77'), Madžio, de Rosi (Akvilani 65'), Motta (Markizio 47'), Pirlo, Montolivo (Nočerino 73'), Kassano (Balotelli 59'), Rosi (Pazini 59')
Spānija: Kasiljass (Valdess 46'), Arbeloa, Pikē (Buskets 46'), Albiols, Iraoala (Alkantara 46'), Injesta (Vilja 47'), Alonso, Martiness, Silva, Toress (Jorente 15'), Karzola (Mata 80')

Francijai neizšķirts pret Čīli

Francijas izlase nospēlēja 1:1 pret Čīli, lai arī jau 20. minūtē pēc Remī sitiena izvirzījās vadībā. Mūsu kaimiņi lietuvieši ar 3:0 sagrāva Armēniju (spēli tiesāja Andrejs Sipailo), savukārt Igaunija ar šādu rezultātu kapitulēja Turcijai. Krievijas izlase ar 1:0 apspēlēja Serbiju (krievu publika pamatīgi izsvilpa Juriju Žirkovu, protestējot pret viņa lēmumu naudas dēļ pārcelties uz Mahačkalas "Anzhi"), Polija tāpat uzvarēja Gruziju. Grieķijai bezvārtu neizšķirts pret bosniešiem, toties Izraēla rezultatīvā mačā ar 3:4 piekāpās Kotdivuārai.

Saistošākās pārbaudes spēles (10. augusts)

MačsRezultāts
Krievija – Serbija1:0
Lietuva – Armēnija3:0
Latvija – Somija0:2
Kotdivuāra – Izraēla4:3
Norvēģija – Čehija3:0
Polija – Gruzija1:0
Turcija – Igaunija3:0
Vācija – Brazīlija3:2
Itālija – Spānija2:1
Bosnija-Hercegovina – Grieķija0:0
Francija – Čīle1:1
Skotija – Dānija2:1
Īrija – Horvātija0:0

, 2011-08-11 10:20, pirms 13 gadiem
malachi itaalji!!!!!!!!
, 2011-08-11 10:47, pirms 13 gadiem
Man patika, ka vakar Vācijas izlasē spēlēja kādi 6 U-21 vecuma spēlētāji. Tas ir līmenis Pasaules kausā Vācija būs galvenais favorīts uz zeltu. Tas ir bez šaubām.
, 2011-08-11 10:55, pirms 13 gadiem
Tā dzirdēju, ka Vācija esot izskatījusies iespaidīgi. Protams, prieks par Švainiju tā pat kā Geci. Puiši tiešām augstākajā līmenī.

Pats skatījos Itālijas-Spānijas maču. Bez Čavi spāņiem bija daudz, daudz grūtāk, lai arī sastāvs bija patiešām spēcīgs. Kasāno kapteiņa lomā pamatīgi tiranizēja spāņu aizsardzību. Monolivo smuki izgājienā pārmeta bumbu pāri Ikeram - īsta konfekte. Tā kā "pendeles" tur nebija, tad arī rikošets pēc Akvilāni sitiena nebija peļams. Ļoti skatāms futbols, jāsaka, brīžiem pat elpu aizraujošs. Ļoti patīk šis Itālijas modelis
, 2011-08-11 10:58, pirms 13 gadiem
jap vaciesiem ar futeni viss ir ok,laba paaudze mainas,ta ari bus ka pasaules kausa par zeltu cinisies..tas tikai priece
, 2011-08-11 11:02, pirms 13 gadiem
Vācija izskatījās super - īpaši vidējā līnija un uzbrukums pat bez Ezila un Kedira. Gece awesome
, 2011-08-11 11:16, pirms 13 gadiem
Pishevs12 rakstīja: Man patika, ka vakar Vācijas izlasē spēlēja kādi 6 U-21 vecuma spēlētāji. Tas ir līmenis Pasaules kausā Vācija būs galvenais favorīts uz zeltu. Tas ir bez šaubām.
Turklāt Lēva sarakstos ir arī citi jaunie talanti, kuri vakar nedevās laukumā - Holtbijs, Roiss, Šmelcers, Marins, Rudijs, Svens Benders.
, 2011-08-11 11:24, pirms 13 gadiem
es arī skatījos to spēli, ne pilnībā gan. prieks par Silvu, bija labākais Spānijas sastāvā. attiecībā uz Itāliju tiešām labi, ka komanda attīsta jaunu sastāvu. vienīgais jautājums domājot par nākotni vai pareizi komandu veidot ap Pirlo, jo acīmredzot vairāk par pāris gadiem augstā līmenī viņš vairs nespēlēs. vai Itālijai nav jaunāku augsta līmeņa playmeikeru?
Hose Girtinho rakstīja: Tā dzirdēju, ka Vācija esot izskatījusies iespaidīgi. Protams, prieks par Švainiju tā pat kā Geci. Puiši tiešām augstākajā līmenī.

Pats skatījos Itālijas-Spānijas maču. Bez Čavi spāņiem bija daudz, daudz grūtāk, lai arī sastāvs bija patiešām spēcīgs. Kasāno kapteiņa lomā pamatīgi tiranizēja spāņu aizsardzību. Monolivo smuki izgājienā pārmeta bumbu pāri Ikeram - īsta konfekte. Tā kā "pendeles" tur nebija, tad arī rikošets pēc Akvilāni sitiena nebija peļams. Ļoti skatāms futbols, jāsaka, brīžiem pat elpu aizraujošs. Ļoti patīk šis Itālijas modelis
, 2011-08-11 11:40, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tā dzirdēju, ka Vācija esot izskatījusies iespaidīgi. Protams, prieks par Švainiju tā pat kā Geci. Puiši tiešām augstākajā līmenī.
GER bija lieliski, prieks skatīties uz viņu pārvietošanos bez bumbas. Brazīlieši tika pamatīgi izvazāti. Švainijs MOM.
Gecem vēl bik debijas mandrāža un nesaprašanās ar izlases partneriem bija, bet golu tikuntā labi iesita un talants arī acīmredzams.
Puse komandas vecumā līdz 23 gadiem, bet spēlē pasaules līmenī. Nākotnes perspektīvas šķiet ļoti labas.
, 2011-08-11 11:42, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: es arī skatījos to spēli, ne pilnībā gan. prieks par Silvu, bija labākais Spānijas sastāvā. attiecībā uz Itāliju tiešām labi, ka komanda attīsta jaunu sastāvu. vienīgais jautājums domājot par nākotni vai pareizi komandu veidot ap Pirlo, jo acīmredzot vairāk par pāris gadiem augstā līmenī viņš vairs nespēlēs. vai Itālijai nav jaunāku augsta līmeņa playmeikeru?
Pirlo vietaa meegjina likt Akvilani,bet nedomaaju ,ka vinjsh tam veel ir gatavs! jaacer,ka calis veel nobriediis.
, 2011-08-11 11:43, pirms 13 gadiem
Bosnija-Hercegovina – Grieķija 0:0
, 2011-08-11 11:47, pirms 13 gadiem
Nu man jau liekas ka vissaistošākā bija spēle Latvija - Somija. Lai aizbaidītu pēdējos fanus no stadiona... Stulbais Zuntners jau protams varētu atkal ko uzrakstīt šajā sakarā, bet fanu attieksme ir tāda, ar kādu atdevi veči spēlē. Ja uz LV futbola Virslīgu nāktu cilvēki, tad varētu izsvilpt Zuntneru ikreiz , kad pieskaras bumbai, tādējādi protestējot pret fanu nolikšanu... Bet ja nopietni- baigi skumji par LV izlasi un pašreizējo līmeni kopumā... Salīdzinot ar 2004.gadu- kā nakts pret dienu...
, 2011-08-11 12:33, pirms 13 gadiem
skatījos šīs spēles 1. puslaiku. izskatījās, ka Vācija spēlē pret klasi zemāku komandu (ar ļoti labiem uzbrucējiem gan). nezinu vai tas ir dēļ pašreizējā BRA vājuma, vai GER patiešām ir tik stipri.
march_2k rakstīja: GER bija lieliski, prieks skatīties uz viņu pārvietošanos bez bumbas. Brazīlieši tika pamatīgi izvazāti. Švainijs MOM.
Gecem vēl bik debijas mandrāža un nesaprašanās ar izlases partneriem bija, bet golu tikuntā labi iesita un talants arī acīmredzams.
Puse komandas vecumā līdz 23 gadiem, bet spēlē pasaules līmenī. Nākotnes perspektīvas šķiet ļoti labas.
, 2011-08-11 14:17, pirms 13 gadiem
Vācija patiešām izskatījās ļoti iespaidīgi, bet nu pirmajā puslaikā viņu defensive midfield vienkārši izgāzās - nepārtraukti deva tehniskajiem brazīļiem pieņemt bumbu un doties ātros pretuzbrukumos 3:3 vai 3:4. Uzbrukums gan abām komandām līmenī, un līdz ar to spēle sanāca ļoti skatāma.
, 2011-08-11 14:18, pirms 13 gadiem
Akvilani man liekas dīvains pēlētājs, grūti saprast cik labs viņš patiesībā ir. ja paliks Pool domāju būs samērā grūti konkurēt ar jauno Hendersonu (anglis, jauns, tikko nopirkts par lielu naudu), Adamu (tikko nopirkts, anglis) un vēl jau ir Džerards...
munkinshh rakstīja: Pirlo vietaa meegjina likt Akvilani,bet nedomaaju ,ka vinjsh tam veel ir gatavs! jaacer,ka calis veel nobriediis.
, 2011-08-11 15:02, pirms 13 gadiem
Lieliska spēle itāļu izpildījumā, varenās Spānija tika piesmieta Tā turpināt, Squadra Azzurri ir uz pareizā ceļa!
, 2011-08-11 15:12, pirms 13 gadiem
Gece un Shirle.. kaut ko taadu es dzirdu pirmo reizi..
Vaitad nav jaaraksta taa kaa izrunaa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-11 18:30, pirms 13 gadiem
germany forever!!!!
, 2011-08-11 20:45, pirms 13 gadiem
Number 0 rakstīja: Gece un Shirle.. kaut ko taadu es dzirdu pirmo reizi..
Vaitad nav jaaraksta taa kaa izrunaa?
Jāatveido balstoties uz izrunu oriģinālvalodā. Viss ir pareizi. "ö" atveido kā "e", bet "ü" kā "i".
, 2011-08-11 20:47, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: GER bija lieliski, prieks skatīties uz viņu pārvietošanos bez bumbas. Brazīlieši tika pamatīgi izvazāti. Švainijs MOM.
Gecem vēl bik debijas mandrāža un nesaprašanās ar izlases partneriem bija, bet golu tikuntā labi iesita un talants arī acīmredzams.
Puse komandas vecumā līdz 23 gadiem, bet spēlē pasaules līmenī. Nākotnes perspektīvas šķiet ļoti labas.
Laikam bija pamodies pēc pirmās Bundeslīgas spēles. Švainijs izlasē burtiski spīd. Ja čaļi šādi turpinās, tad pasaules kauss nekur nepazudīs.
, 2011-08-11 21:00, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: es arī skatījos to spēli, ne pilnībā gan. prieks par Silvu, bija labākais Spānijas sastāvā. attiecībā uz Itāliju tiešām labi, ka komanda attīsta jaunu sastāvu. vienīgais jautājums domājot par nākotni vai pareizi komandu veidot ap Pirlo, jo acīmredzot vairāk par pāris gadiem augstā līmenī viņš vairs nespēlēs. vai Itālijai nav jaunāku augsta līmeņa playmeikeru?
Silvas spēles stils šai spēlē bija ļoti piemērots, tikai viņš ir diezgan individuāls spēlētājs un Spānijas optimālajā sastāvā diez vai kādreiz spēlēs kādu no vadošajām lomām. Kamēr Čavi atpūšas, Silvam ir iespēja izcelties.
Kas attiecas uz Itālijas saspēles vadītāju, tad laiks rādīs, bet kamēr Pirlo ir formā, kādam viņu izkonkurēt būs nereāli. Akvilāni šobrīd tiešām ir otrais rindā uz šo pozīciju.
, 2011-08-12 00:44, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Silvas spēles stils šai spēlē bija ļoti piemērots, tikai viņš ir diezgan individuāls spēlētājs un Spānijas optimālajā sastāvā diez vai kādreiz spēlēs kādu no vadošajām lomām. Kamēr Čavi atpūšas, Silvam ir iespēja izcelties.
Silva vai tad nespēlēja labajā flangā, kur Injesta parasti spēlē izlasē?
, 2011-08-12 10:17, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Silva vai tad nespēlēja labajā flangā, kur Injesta parasti spēlē izlasē?
Vispār jau kreisajā (labajā flangā spēlēja Kazorla), bet es biju domājis tieši pašu saspēles vadītāja lomu, nevis pozīciju laukumā.
, 2011-08-12 12:01, pirms 13 gadiem
jā Silva spēlēja kreisajā malā vismaz pārsvarā tur (ņemot vērā kā Spānija spēlē). es neteiktu, ka viņš ir izteikts individuālists, paskaties cik viņam piespēles pagājušā sezonā. viņš varbūt vairāk driblē salīdzinot ar Xavi un Iniestu, bet gandrīz nekad viņš to nedara lieki. domāju, ka optimālajā SPA sastāvā viņš var pacīnīties par vietu pamatā, nu iekļauts rotācijā viņš būs noteikti. tieši ar viņu pamatā SPA sāka PČ. attiecībā uz līdera lomu piekrītu, tā kā SPA šobrīd ir absolūti izveidota uz Barsas spēlētāju pamata, būt līderim kādam citam izlasē ir nereāli.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.