Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Eiropas Parlaments mudina Blateru nekavējoties pamest FIFA prezidenta amatu

Eiropas Parlaments mudina Blateru nekavējoties pamest FIFA prezidenta amatu
Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Parlaments aicinājis Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidentu Zepu Blateru nekavējoties atstāt amatu un ļaut pagaidu vadītājam īstenot reformas futbola galvenajā organizācijā.

Eiropas Parlamenta locekļi pārliecinoši nobalsoja par šāda aicinājuma izteikšanu šodien Strasbūrā notikušajā plenārsēdē.

Balters par savu atkāpšanos no FIFA prezidenta amata paziņoja pagājušajā nedēļā plaša korupcijas skandāla laikā, taču FIFA nebalsos par tās jauno vadītāju līdz pat nākamajam mēnesim, kad notiks izpildkomitejas ārkārtas sapulce. Izskanēja informācija, ka jaunā prezidenta vēlēšanas varētu notikt pat tikai decembra vidū. Mudinājumam Blateru nekavējoties pamest amatu nav juridiska spēka, taču tas vairo uz viņu izdarīto politisku spiedienu.

Pirms tam likumdevēji atzinīgi novērtēja Blatera atkāpšanos no amata, kas notika tikai četras dienas pēc tam, kad viņš tika pārvēlēts par FIFA prezidentu. Tomēr tika izteiktas bažas par uzticamību FIFA, kā futbola galvenajai organizācijai, kā norādīts, ka nepieciešamās reformas nevar sākties, kamēr nav iecelta jaunā vadība. Ņemot vērā, ka pēc FIFA noteikumiem jaunā vadība var netikt ievēlēta līdz pat gada beigām, Eiropas Parlaments mudina tūlīt atrast Blateram piemērotu pagaidu aizstājēju.

Tikmēr no FIFA preses sekretāra amata šodien atkāpies Valters de Gregorio. BBC vēsta, ka de Gregorio amatu varētu būt zaudējis pēc joka Šveices televīzijas pārraidē, par kuru viņu asi kritizējis Blateram tuvu stāvošs sabiedrisko attiecību guru. Šveices televīzijā de Gregorio, jokodamies uzdevis jautājumu raidījuma vadītājam: "FIFA prezidents, ģenerālsekretārs un komunikāciju direktors brauc mašīnā. Kurš sēž pie stūres?" Atbilde: "Policists."

Izmantotie resursi:
abc.net.au
BBC