Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis pasaules čempions un "Ballon d`Or" ieguvējs Paolo Rosi

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis pasaules čempions un "Ballon d`Or" ieguvējs Paolo Rosi
Paolo Rossi. Foto: Stella Pictures/Scanpix

Šonakt mūžībā aizgājis viens no visu laiku spilgtākajiem Itālijas futbolistiem Paolo Rossi, kurš miris 64 gadu vecumā, pavēstījusi viņa ģimene.

Paolo Rosi savā futbolista karjerā pārstāvēja tādas komandas kā Turīnas "Juventus", "Vicenza" un "Milan", profesionālajā līmenī spēlējot no 1973. līdz 1987. gadam. Viņš kļuva par divkārtēju Itālijas čempionu un Eiropas kausa ieguvēju 1985. gadā.

Rosi futbola vēsturē iegājis ar savu paveikto 1982. gadā, kad viņš aizveda Itālijas izlasei līdz uzvarai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Rosi toreiz finālturnīrā guva sešus vārtus, visus sešus iesitot Itālijas trīs pēdējās spēlēs – viņš izcēlās ar "hat-trick" pret Brazīliju, iesita abus vārtus pusfinālā pret Poliju un arī guva vārtus finālā pret Vāciju. Rosi toreiz ieguva gan turnīra vērtīgākā spēlētāja, gan labākā vārtu guvēja balvu.



Rosi pēc tam saņēma vairākus individuālos apbalvojumus, ieskaitot "Ballon d`Or" balvu kā Eiropas gada labākais futbolists. Itālijas izlasē viņš kopumā aizvadījis 48 spēles un guvis 20 vārtus, deviņus no tiem Pasaules kausā, kas ir labākais rādītājs Itālijas futbolā kopā ar Kristianu Vjeri un Roberto Badžo.

Pēc futbolista karjeras beigām Rosi bija strādājis televīzijā kā apskatnieks.

Itālijas futbola leģendas ģimene nāves iemeslu nenorādīja, bet Itālijas medijs RAI, kurā Rosi bija strādājis iepriekšējos gados, vēsta, ka viņš miris pēc ilgas slimības.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-euro...