Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Spāņi turpina izsvilpt Pikē, futbolists atkārto uzticību izlasei un valstij

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Spāņi turpina izsvilpt Pikē, futbolists atkārto uzticību izlasei un valstij
Džerards Pikē
Foto: AFP/Scanpix

Spānijā vēršas publicitāte ap Žerāru Pikē - katalonieti, kurš izteicis atbalstu Katalonijas neatkarībai, bet saskāries ar lielu pārējās Spānijas nepatiku.

Žerārs Pikē jau labu laiku iepriekš paudis atbalstu Katalonijas neatkarībai, bet pārējās Spānijas nepatika atkārtoti aktualizējusies pēdējās dienās - kad Spānijas izlase noslēdz "Euro2016" kvalifikācijas turnīru. Neskatoties uz to, ka Pikē pārstāv valstsvienības krāsas, sašķeltību nevar nepamanīt un spāņu mediji, protams, tam tikai piešķiļ aizvien lielāku dzirksteli.

Piektdienas laikā vairāki spēlētāji aizstāvējuši Pikē. Cits katalonietis Čavi vēl pirms Spānijas uzvaras pār Luksemburgu (4:0), kas ļāva nodrošināt kvalificēšanos "Euro2016" finālturnīram, sacīja: "Pienācis laiks mazāk izsvilpt un atbalstīt vairāk. Viņš spēlē Spānijas izlasē. Tie, kas izsvilpj viņu, ir Madrides fani, kuri to dara tāpēc, ka viņš tā izteicās. Pikē ir lielisks spēlētājs un to ir pierādījis gan izlasē, gan "Barcelona", viņš ir viens no pasaules labākajiem centra aizsargiem. Viņš ir pelnījis lielāku cieņu."

Pikē, svinot triumfu Čempionu līgā vasaras sākumā, ar ironiju izkliedzis pateicību kādam reperim, kurš savā "Twitter" kontā publicēja bildes no Ronaldu dzimšanas dienas svinībām uzreiz pēc "Real" 0:4 zaudējuma pret "Atletico" - spāņu prese vēlāk pamatīgi kritizēja Ronaldu un "Real" un daži to uzskata par sezonas pagrieziena punktu, kas ļāva "Barcelona" triumfēt ne tikai Čempionu līgā, bet arī "La Liga". Citiem vārdiem, katalonieši uzskata, ka Pikē šobrīd maksā cenu par "Real" kaitināšanu, nevis atbalstu Katalonijas neatkarībai.

Lai gan Čavi aicināja Pikē neizsvilpt, nekas nemainījās arī piektdienas vakara mačā pret Luksemburgu - Pikē tika izsvilpts. Interesanti, ka Spānija katru atlases cikla maču aizvadījusi citā pilsētā, tomēr visur viens un tas pats - naids pret Pikē. Jau pēc uzvaras pār Luksemburgu divu vārtu autors Santi Kazorla arī izteica cerību, ka šāda Pikē izsvilpšana vairs neatkārtosies.

Savukārt pats Pikē sacīja: "Es, protams, vēlētos atrisināt šo situāciju ar izsvilpšanu, taču tas ir atkarīgs no faniem. Es darīšu savu darbu kā pienākas. Mēs esam sasnieguši savu mērķi - kvalificēšanos finālturnīram. Jā, izsvilpšana ir skaļāka nekā aplausi, taču mēs to labosim." Kad izsvilpšana beigsies? Pikē: "Jums tas jāvaicā publikai. Es labprāt runāju par notikumiem laukumā. Domāju, es nospēlēju labi un šodienas rezultāts mums devis finālturnīru." Vai izsvilpšana ir nogurdinoša? Pikē: "Manuprāt, esmu to izskaidrojis tūkstošiem reizi. Nevienam nebūtu jāšaubās par mani un manu uzcītību. Esmu bijis ar izlasi kopš 16 gadu vecuma. Cilvēki var palūkoties arhīvos un izlasīt visu, ko esmu teicis medijos kopš biju bērns. Jūs neatradīsiet neko sliktu, neko tādu, kas būtu vērsts pret nacionālo izlasi vai šo valsti."

Spāņu līdzjutēju reakcija, Pikē nākot uz maiņu pārbaudes mačā šovasar

Izmantotie resursi:
AS.com - Diario online deportivo. Fútbol, motor...

     [+] [-]

, 2015-10-10 03:17, pirms 9 gadiem
Netīrs, lēns murmulēns! Kreklu plēsējs, bremze! Labs uz vietas, bet ne uz ātrumu! Labākais CB viņš nebija, nav un nebūs! Pie vienas vietas, ka spēlē Barcelona! Kā viens no labākajiem CB ir holandiešu garais, par kuru jau teicu pirms PK! Bet nu Hujavi jau visi labākie ir Barsā, arī Vermalens!

     [+] [-]

, 2015-10-10 08:02, pirms 9 gadiem
Bez visiem tiem apvainojumiem, bet shoreiz domas ar Dubriku pat vairak saskan, nevis nesaskan. Kas to butu domajis.
Aizsargs, kursh viena spele var vienatne pretinieku speletajus...izardit. Bet jau nakamaja nogazis tadus podus, kadus tikai jauninie var sastradat. Ja nebutu shi tik mainiga performance, tad butu varejis klut par legendu. Bet tagad, salidzinot ar tadiem vardiem ka Maldini, Pujols un tas pats Terijs, neka tada nebus.

P.S. tas gan, ar piebildi, ka, labi, pedeja laika ari Terijs sak izskatities pec speletaja, kursh nebus macejis cienijami aiziet. Ka ari par to, ka nekur raksta nav minets ka Pikee esot labakais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-10 11:56, pirms 9 gadiem
Saprotu Spānijas tautu. Mums būtu tas pats, ja kāds izteiktos, ka Latgalei jākļūst atkarīgai no Latvijas. Diez vai aplausi būtu tādam sportistam.

     [+] [-]

, 2015-10-10 15:19, pirms 9 gadiem
Banzai rakstīja: Saprotu Spānijas tautu. Mums būtu tas pats, ja kāds izteiktos, ka Latgalei jākļūst atkarīgai no Latvijas. Diez vai aplausi būtu tādam sportistam.
tur driizaak ir situaacija, kad Latvija pameta PSRS. spaanju tautu (basku, katalaanju, galiisieshu) ciinja par pashnoteikshanos ir senaaka par Baltijas/PSRS veesturi. un Pikee publiski ir atbalstiijis Katalonijas neatkariibu.

     [+] [-]

, 2015-10-10 15:39, pirms 9 gadiem
555 rakstīja: tur driizaak ir situaacija, kad Latvija pameta PSRS. spaanju tautu (basku, katalaanju, galiisieshu) ciinja par pashnoteikshanos ir senaaka par Baltijas/PSRS veesturi. un Pikee publiski ir atbalstiijis Katalonijas neatkariibu.
Tieši tā. Tādas Spānijas tautas vispār nav. Ir spāņi, katalāņi, baski un galisieši. No kuriem baski vispār nav redniecīgi pārējām tautām.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-10 18:59, pirms 9 gadiem
Zem bildes viņa vārds - Džerards Pikē, bet rakstā Žerārs Pikē. Paši vien latviskotajos vārdos sapināties.