Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Hidinks atgriežas trenera darbā un mēģinās Ķīnu aizvest uz olimpiskajām spēlēm

Agris Suveizda

Hidinks atgriežas trenera darbā un mēģinās Ķīnu aizvest uz olimpiskajām spēlēm
Gūss Hidinks
Foto: Reuters/Scanpix

Divarpus gadus nestrādājis kopš sadarbības beigām ar Londonas "Chelsea", aktīva trenera karjeru atsācis nīderlandiešu speciālists Gūss Hidinks, kurš šodien apstiprināts par Ķīnas U21 izlases galveno treneri.

Gūsa Hidinka pirmais uzdevums būs palīdzēt Ķīnas jaunatnes izlasei nākamā gada pavasarī pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt starp 16 komandām, kuras 2020. gada janvārī Taizemē piedalīsies Āzijas U23 finālturnīrā. Savukārt Taizemē ne tikai tiks sadalītas medaļas, bet arī trīs ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020. gadā. Par vienu no trim ceļazīmēm necīnīsies Japāna, kura olimpiskajām spēlēm, protams, jau ir kvalificējusies kā to saimniece.

Tokijas olimpiskajās spēlēs futbola izlases drīkstēs pieteikt 1997. gadā vai vēlāk dzimušus spēlētājus, kā arī trīs vecākus futbolistus. 1997. gadā dzimušie un jaunāki pagājušajā gadā jau sacentās Pasaules U20 kausa finālturnīrā, taču tajā Āziju pārstāvēja mājiniece Dienvidkoreja, Irāna, Japāna, Saūda Arābija un Vjetnama. Ķīna Āzijas U19 čempionātā ar vienu punktu trīs spēlēs savā apakšgrupā palika pēdējā vietā aiz Uzbekistānas (7), Tadžikistānas (4) un Austrālijas (4), pārtraucot cīņu par medaļām un ceļazīmēm.

Nepilnus 72 gadus vecais Hidinks jau ir strādājis Āzijas futbolā, 2002. gadā aizvedot vienu no Pasaules kausa finālturnīra mājiniecēm Dienvidkoreju līdz ceturtajai vietai. Tāpat Hidinks ir pārspēlēs un Pasaules kausa finālturnīrā ir vadījis Austrālijas izlasi, kas tobrīd vēl nebija pārgājusi uz Āzijas zonu.

Izmantotie resursi:
https://in.reuters.com/article/socc...