Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Meksikas izlases kapteinis apsūdzēts sadarbībā ar narkotiku karteli

Rolands Eliņš

Meksikas izlases kapteinis apsūdzēts sadarbībā ar narkotiku karteli
Rafaels Markess
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Finanšu departaments oficiālā paziņojumā norāda 21 personu un 42 uzņēmumus, kuru īpašumi ASV teritorijā un bankās tiek iesaldēti sadarbības ar Meksika narkotiku karteli dēļ. Šo personu vidū ir arī Meksikas futbola izlases kapteinis Rafaels Markess. Markess šīs apsūdzības noraidījis kā nepatiesas.

Rafaels Markess, kurš aizvadījis 140 spēles Meksikas izlasē, apliecinājis savu nevainību. Viņš ir gatavs sadarboties ar ASV varas pārstāvjiem, kā arī brīvprātīgi pieteicies Meksikas ģenerālprokuratūrā.

Markess un pārējās ASV Finanšu departamenta minētās personas tiek apsūdzētas sadarbībā ar narkotiku pārvadāšanā apsūdzēto Raulu Floresu Ernandesu. ASV varas iestādes uzskata, ka Markess darbojies kā Ernandesa pārstāvētā karteļa pārstāvis, veidojot sakarus ar savas futbola skolas starpniecību. ASV Finanšu departaments apsūdz Markesu arī par Ernandesa finansiālo līdzekļu pārraudzīšanu.

Saskaņā ar ASV likumiem, šāda apsūdzība nozīmē, ka visu apsūdzēto personu īpašumi, kas ir ASV jurisdikcijā, tiek iesaldēti.

Apsūdzībā bija minēts arī meksikāņu dziedātājs Hulio Alvaress, kurš savā “Facebook” profilā noraidīja apsūdzības, aizstāvot arī Markesu: “Viņš ir viens no ilglaicīgākajiem futbola spēlētājiem. Vai tiešām kāds domā, ka viņam būtu vajadzīgs kaut ko tādu darīt?”

38 gadus vecais Markess, bijušais “Monaco” un “Barcelona” spēlētājs, pirms diviem gadiem atgriezās Meksikā, kur pārstāv savu pirmo klubu “Atlas”.

Izmantotie resursi:
Rafael Márquez: Mexico footballer denies drugs...

     [+] [-]

, 2017-08-10 20:44, pirms 7 gadiem
Reklāmas līgums?😃