Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Atlikta pieteikšanās PK2026 finālturnīra rīkošanai

Atlikta pieteikšanās PK2026 finālturnīra rīkošanai
Žeroms Valks
Foto: AFP/Scanpix

Pieteikumu iesniegšana 2026. gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanai ir atlikta uz nenoteiktu laiku, ziņo Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) ģenerālsekretārs Žeroms Valks.

Sākotnēji FIFA šonedēļ bija paredzējusi informēt interesentus par pieteikumu iesniegšanu PK2026 uzņemšanai, tomēr pagaidām tālāka attīstība finālturnīra rīkotāju noteikšanā tiek atlikta. "Ņemot vērā situāciju, sākt jebkāda pieteikšanās procesu tagad būtu bezjēdzīgi," komentēja FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valks.

BBC ziņo, ka par galvenajiem favorītiem uz PK2026 finālturnīru šobrīd ir uzskatāmas ASV, tomēr interesi ir izrādījušas arī Kanāda, Meksika un Kolumbija. Šī gada martā Anglijas Futbola asociācijas vadītājs Gregs Daiks minēja, ka arī angļi varētu piedalīties cīņā par PK2026, tiesa, svarīgs faktors būtu Zepa Blatera pārvēlēšana.

PK finālturnīru rīkošanas tiesību piešķiršana ir viens no centrālajiem elementiem jaunākajā FIFA korupcijas skandālā, kura ietvaros par negodīgu uzvaru balsojumā aizdomās tiek turētas Krievija (PK2018) un Katara (PK2022). Pagaidām gan abu valstu pārkāpumi nav pierādīti, taču ir zināms, ka bez kukuļdošanas neiztika PK2010 norises vietas izvēles procesā.

Šaubu ēna krita arī pār FIFA ģenerālsekretāru Valku, kurš zināja par uzvarētājas DĀR pārskaitījumu CONCACAF, atbalstot "Diaspora Legacy Programme". Programma, par kuru līdz pēdējā laika notikumiem bija dzirdējis vien retais, saņēma 10 miljonus ASV dolāru, un DĀR pieprasīja, lai pārskaitīto naudu pārrauga nu jau bēdīgi slavenais Džeks Vorners, kurš toreiz bija CONCACAF vadītājs un ir būtisks aizdomās turamais FIFA korupcijas lietā.

"Tā nebija FIFA nauda. Tā bija DĀR varas iestāžu un Futbola asociācijas prasība. Kamēr vien prasības atbilst noteikumiem, mēs tās izpildām. Nesaprotu, kur ir problēma, un kāpēc es esmu šo jautājumu mērķis," skaidroja Valks. "Mediji ir nosprieduši, ka pēc Blatera es esmu nākamā galva, kas ir jānocērt. Lai tā būtu, taču nevajag teikt, ka tas ir šo 10 miljonu dēļ," piebilda Valks.

Tikmēr BBC ziņo, ka bijušā FIFA prezidenta Zepa Blatera aizvietotājs varētu tikt ievēlēts jau šī gada nogalē – 16. decembrī. Drīz pēc maija beigās notikušajām vēlēšanām, kurās Blaters svinēja uzvaru, 79 gadus vecais šveicietis tomēr paziņoja par atkāpšanos. FIFA Vēlēšanu komitejas vadītājs Domeniko Skala uzreiz pēc Blatera demisijas ziņoja, ka Ārkārtas kongress, kurā tiks ievēlēts nākamais prezidents, varētu notikt laika posmā no 2015. gada decembra līdz 2016. gada martam.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2015-06-10 18:34, pirms 9 gadiem
Gribeetos PK redzeet Kanaadaa. Esmu parliecinats, ka apmekletiba tur buutu ljoti laba, jo sievieshu PK ir labi apmeklets.

  +5 [+] [-]

, 2015-06-10 18:40, pirms 9 gadiem
Neviens nezina, kam tagad maksāt...

  +4 [+] [-]

, 2015-06-10 19:03, pirms 9 gadiem
Anglijā, un jau 2022 gadā Kataras vietā. Piekritīsiet, tā tomēr ir fifa milzu kļūda, vēl nav par vēlu to labot

  +1 [+] [-]

, 2015-06-10 19:04, pirms 9 gadiem
Uzsit kukuļu cenu, jeb vēl nezin kuram maksāt?

  +2 [+] [-]

, 2015-06-10 20:06, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Gribeetos PK redzeet Kanaadaa. Esmu parliecinats, ka apmekletiba tur buutu ljoti laba, jo sievieshu PK ir labi apmeklets.
PČ vienalga kurā vietā būs ļoti apmeklēts!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-11 02:05, pirms 9 gadiem
edvins_straume_107735 rakstīja: Vienalga kurā vietā? Nepārspīlē - tad jau Latvijā arī var uzrīkot, ja jau vienalga kurā vietā.
Latvijā nav infras, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas, naudas un vēlreiz naudas.