Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mesi iesit pendeli Argentīnas panākumā, Svaress - Urugvajas uzvarā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mesi iesit pendeli Argentīnas panākumā, Svaress - Urugvajas uzvarā
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Šonakt sākusies 2022. gada Pasaules kausa Dienvidamerikas kvalifikācija, un atklāšanas spēlē uzvaras savā laukumā izcīnīja Argentīnas un Urugvajas izlases, turklāt bijušie komandas biedri Lionels Mesi un Luiss Svaress uzvarētāju labā realizēja 11 metru soda sitienus.

Dienvidamerikas kvalifikācijai bija jāsākas marta beigās, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ nācās pieņemt lēmumus par maču pārcelšanu. Atklāšanas spēles tika aizvadītas šonakt pēc Latvijas laika. Pēc pāris dienām komandām paredzēta vēl viena spēle, bet 2020. gadā kopumā tiks aizvadītas četras spēļu kārtas.

Argentīnas izlase savā laukumā Buenosairesā ar 1:0 pieveica Ekvadoru, un vienīgie vārti tika gūti jau cīņas ievadā - mājinieku kapteinis Lionels Mesi 13. minūtē realizēja pendeli. Pēc viņa piespēles soda laukumā iegāja “Sevilla” uzbrucējs Lukass Okamposs, pret kuru tika izdarīts pārgalvīgs izklupiens. Neapstrīdamo pendeli Mesi realizēja ar spēcīgu sitienu. Lai gan pretinieku vārtsargs uzminēja virzienu un aizsniedzās līdz bumbai, to apturēt viņam nebija pa spēkam - 1:0 Argentīnas uzvara. Jāpiezīmē, ka argentīniešiem neklājās viegli. Galvenā panākuma atslēga - Ekvadora tā arī netika pie sitiena vārtu rāmī.

Dramatisku panākumu savā laukumā izcīnīja Urugvajas izlase - 2:1 pret Čīli. Pirmā puslaika beigās par spēli ar roku tika piešķirts 11 metru soda sitiens, un Luiss Svaress to realizēja, trāpot apakšējā stūrī. Tomēr Čīles valstsvienībai pēc pārtraukuma izdevās panākt izlīdzinājumu, izceļoties komandas lielākajai zvaigznei Aleksim Sančesam. Viņš ieskrēja starp diviem pretiniekiem, saņēma piespēli un kritienā iesita tālajā stūrī. Mača pēdējās minūtes bija dramatiskas - kompensācijas laika trešajā minūtē Maksi Gomess, “Valencia” uzbrucējs, ar precīzu sitienu no soda laukuma pierobežas atnesa Urugvajai uzvaru.

Savukārt Paragvajas un Peru izlasēm uzvarētāju noskaidrot neizdevās - 2:2. Visi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Paragvajas rindās divas reizes izcēlās Anhels Romero, turklāt 81. minūtē viņš deva laukuma saimniekiem vadību. Tomēr četras minūtes vēlāk Andrē Karijo ar saviem otrajiem vārtiem mačā panāca izlīdzinājumu.

Četras labākās Dienvidamerikas komandas garantēs dalību Pasaules kausā, bet piektās vietas īpašniece saņems iespēju piedalīties starpkontinentālajā “play-off”.

Pasaules kausa kvalifikācija, Dienvidamerikas zona

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Urugvaja11002:13
2.Argentīna11001:03
3.Peru10102:21
4.Paragvaja10102:21
5.Bolīvija00000:00
6.Brazīlija00000:00
7.Kolumbija00000:0 0
8.Venecuēla00000:00
9.Čīle10011:20
10.Ekvadora10010:10