Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Blaters un Platinī iesniedz apelāciju un "cīnīsies pret absurdajām apsūdzībām"

Rolands Eliņš

Blaters un Platinī iesniedz apelāciju un "cīnīsies pret absurdajām apsūdzībām"
Zeps Blaters
Foto: AP/Scanpix

Šobrīd no amata atstādinātie FIFA prezidents Zeps Blaters un UEFA prezidents Mišels Platinī iesnieguši apelāciju par FIFA Ētikas komisijas lēmumu atstādināt viņus uz pārbaudes laiku jeb 90 dienām.

Gan Zeps Blaters, gan Mišels Platinī vakar sagaidīja Ētikas komisijas lēmumu, ar kuru viņiem nekavējoties tika atņemtas pilnvaras uz izmeklēšanas laiku jeb 90 dienām. Gan Blaters, gan Platinī ir iesaistīti Šveices prokuratūras izmeklēšanā, taču savu vainu noliedz un ir apņēmības pilni pierādīt savu taisnību arī Ētikas komisijai, kuras lēmumu viņi oficiāli apstrīdējuši Apelāciju komisijā.

Blatera vietā par pagaidu pienākumu izpildītāju saskaņā ar reglamentu tika nozīmēts vecākais viceprezidents Isā Ajatū, par kura iecelšanu FIFA paziņoja oficiāli, taču UEFA ar līdzīgu soli Anhela Marija Viljara gadījumā nesekoja. Tā vietā UEFA Izpildkomiteja pauda savu uzticamību Platinī un paziņoja, ka negrasās uz izmeklēšanas laiku nozīmēt prezidenta vietas izpildītāju.

Lai arī gaisā virmoja dumpja noskaņas, līdz tam tomēr nenonāca, jo UEFA piekrita, ka Platinī savus pienākumus neturpinās pildīt (lai arī savus paziņojumus viņš joprojām publicēja ar UEFA kanālu palīdzību). Norādīts, ka Platinī izmeklēšanas laikā neapmeklēs Izpildkomitejas sēdes, kā arī jau atcēlis vairākas vizītes. Taču gan Blaters, gan Platinī iesnieguši apelācijas attiecīgajā komisijā ar prasību atcelt Ētikas komisijas lēmumu.

"Šīs apsūdzības ir apbrīnojami nepatiesas un absurdas," pavēstījis Platinī. "Par spīti notikumu farsiskajai attīstībai, atsakos ticēt, ka šis ir politisks lēmums, ar kuru tiek plānots nomelnot ilggadēju FIFA darbinieku vai iespaidot manu kandidatūru FIFA prezidenta amatam. Šobrīd esmu vairāk nekā jebkad apņēmības pilns aizstāvēt sevi atbilstošu varas iestāžu priekšā."

Platinī arī norādīja, ka saņēmis daudzu UEFA dalībvalstu asociāciju personisku atbalstu un neplāno atsaukt savu kandidatūru, turklāt pagaidu diskvalifikācija no futbola arī automātiski nemaz nenozīmē, ka tā nav pieļaujama. Kā medijiem paskaidrojis FIFA Vēlēšanu komisijas pārstāvis Andreass Bantels, par kandidātu atbilstību vēlēšanām lemj viņa komisija, nevis Ētikas komisija, tiesa, vērā noteikti tiks ņemti arī tās atzinumi. Arī Blatera pārstāvji nosodījuši Ētikas komisijas lēmumu, saucot to pārsteidzīgu un norādot, ka FIFA prezidentam netika dota iespēja piedāvāt savu viedokli un aizstāvēt sevi. Jāpiebilst gan, ka pašas FIFA reglaments dod Ētikas komisijai tiesības pieņemt lēmumus bez visu iesaistīto pušu uzklausīšanas.

FIFA jaunais skandāls nav paslīdējis garām arī SOK vadītājam Tomasam Baham, kurš publiski pavēstījis, ka "vienreiz pietiek"! Viņš norādījis, ka FIFA jāatrod prezidenta amata kandidāts, kurš nav aptraipījis savu vārdu un spējīgs sakārtot radušās nekārtības. Pavisam nesen, vēl pirms Blatera pagaidu atstādināšanas, ar līdzīgu prasību vērsās vairāki FIFA lielākie sponsori.

Šveices varas iestādes šodien arī paziņojušas, ka piekritušas ASV prasībai izdot pirms FIFA kongresa aizturēto Kostu Taku, bijušo CONCACAF prezidenta Džefrija Veba palīgu. Taks tiek apsūdzēts kukuļu pieņemšanu apmaiņā pret reklāmas darījumu piešķiršanu. "Taka rīcība ļoti ietekmēja konkurenci brīvajā tirgū un izkropoļoja mediju tiesības Pasaules kausa kvalifikācijas mačos," vēstīts Šveices Tieslietu ministrijas paziņojumā. Jāatgādina, ka Džefrijs Vebs jau izdots ASV pēc tam, kad viņš nolēma nemēģināt apstrīdēt Šveices prokuratūras izdošanas lēmumu.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
Further statement by Michel Platini - UEFA.org

  +3 [+] [-]

, 2015-10-09 15:49, pirms 9 gadiem
Vecie āpsi cīnās līdz galam bet beigās tāpat būs jāsēž

  +2 [+] [-]

, 2015-10-09 15:53, pirms 9 gadiem
Gribeesu tad redzeet kaadas paarmainjas buus
var mosh cereet arii beidzot uz kaadu kustiibu LFF? varbuut arii visus cekistus tur varetu sapogaat.
Nu cerams shis viss ir uz pozitiivo!
Kas zin maybe Latvijas futbolaa paradiisies kaada nauda kuru varees ielikt stadionu buuvnieciibaas regionos utt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-10-09 16:39, pirms 9 gadiem
Kurš runā par zaudēšanu? Tādā kompānijā iekļūt! Kaupēns, Als Kapone, Mekijs Nazis, Tokaho, Fantomass (nē, nē, tas bez svilpes!), Blaters un Platinī.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-09 18:02, pirms 9 gadiem
Naidasmaisi, sazīdušies un vēl nav labi, cīnīšoties redz

     [+] [-]

, 2015-10-09 20:16, pirms 9 gadiem
Ko nu darīs "ļoti cien LFF vadība" ? Kažokam tikai 2 puses, uvažajemije !
Metīs kapeiku ? Jebšu paņems pa puslitram un pasēdēs dāčā, ko ?
Jebkuram normāli spriedosam cilvēkam ir skaidrs, ka beidzot pienākusi ĪSTĀ FUTBOLA un visa sporta patiesības stunda !
Palūgšu turpmāk uzmanīgi pavērot LV "futbola "cilvēku" turpmāko uzvedību un izteikumus ! Suns zina, ko ēdis ! Vienmēr !
Blaters vienalga dabūs mūža ieslodzījumu !
Pēc tam nāks kārta hokeja zobārstam un arī vieglatlētikas jomai !
Atminieties visus ar seju dubļos iekritušos varoņus, tipa Lance Armstrong utt ? Visi viņi zaudēs vienā dienā visu ! Ieskaitot Kenijas super-skrējējus, H.Boltu, Austrālijas peldētājus utt...