Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF Neatkarības kausa pirmajā dienā Latvijas komandām viena uzvara

LFF Neatkarības kausa pirmajā dienā Latvijas komandām viena uzvara
Foto: LFF

LETA. Latvijas U-16 A komandas futbolisti piektdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotajā Neatkarības kausā izcīnīja vienu uzvaru, kamēr B komanda pie panākumiem netika, vēstīts LFF mājaslapā.

LFF rīkotajā pārbaudes turnīrā Neatkarības kauss, kurā piedalās komandas ar spēlētājiem vecumā līdz 16 gadiem, Latvija startē ar divām LFF Akadēmijas vienībām. Tāpat turnīrā piedalās arī seši ārzemju futbola klubi.

Dienas pirmajā spēlē Aleksandra Jeļisejeva vadītā Latvija A komanda ar 1:3 (1:2) atzina Kijevas "Dinamo" futbolistu pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas labā pirmajā spēlē guva Dario Šits, bet otrajā mačā ar precīziem sitieniem izcēlās Daniils Fokina, Māris Šusts un Šits. Šits izvirzīja vadībā mājiniekus, bet turpinājumā vārtus guva tikai Ukrainas komandas pārstāvji. Latvijas vienība spēli pabeidza skaitliskajā mazākumā, jo otru brīdinājumu saņēma Niks Sliede.

Dienas otrajā mačā Latvijas A komanda ar 3:0 (1:0) uzveica Polijas vienības Bjalistokas "Jagiellonia" jauniešus.

Paralēli notikušajās A grupas spēlēs Berlīnes "Hertha" jaunieši cīnījās neizšķirti 1:1 ar poļu "Jagiellonia", bet Kijevas "Dinamo" ar 3:1 uzveica arī "Hertha" komandu.

B grupā Jurģa Pučinska vadītā Latvija B komanda turnīru sāka ar 0:1 (0:1) neveiksmi pret Krievijas komandu "Saturn". Piektdienas otrajā spēlē LFF akadēmijas jaunieši spēlēja bez gūtiem vārtiem (0:0) pret Tottenhemas "Hotspur" jauniešiem. Citos B grupas mačos Tottenhema ar 4:1 apspēlēja "Valeranga", bet "Saturn" norvēģu komandu uzveica ar 3:2.

Sestdien Latvijas A komanda tiksies ar Berlīnes "Hertha" komandu, bet B vienība spēlēs ar "Valerenga". Spēles par godalgotajām vietām tiks aizvadītas svētdien.

Izmantotie resursi:
LETA


Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.