Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Meksika attaisno aizliegtu vielu lietošanā pieķertos spēlētājus

Meksika attaisno aizliegtu vielu lietošanā pieķertos spēlētājus
Giljermo Očoja
Foto: AFP/Scanpix

Nesen notiekošajā Zelta kausa izcīņā pieciem Meksikas izlases futbolistiem tika konstatētas pozitīvas dopinga proves. Šie spēlētāji tika atstādināti no izlases, un viņiem draudēja pat divu gadu diskvalifikācija. Taču nu Meksikas Futbola federācija atklāja, ka nekādas sankcijas nesekos un ka viņi atkal varēs pārstāvēt valstsvienību.

Meksikas izlasi neilgā laikā pāršalca divi skandāli. Pēdējais no tiem notika, gatavojoties Argentīnā notiekošajai "Copa America" izcīņai. Astoņi spēlētāji tika patriekti no komandas par disciplīnas pārkāpumiem (proti, nakts uzdzīvi), bet pirms tam Zelta kausa laikā pieci futbolisti pēc pozitīvām pārbaudēm tika turēti aizdomās par aizliegtu vielu lietošanu.

Meksikas puse gan publiski sacīja, ka spēlētāji nav pie vainas un viņi bija apstākļu (pārtikas) upuri. Nule Meksikas Futbola federācija paziņoja, ka spēlētāji netiks sodīti. "Spēlētāji bija ārkārtēju apstākļu upuri, un viņus nevajadzētu diskvalificēt," sacīja federācijas Disciplinārās komitejas vadītājs. Pieci sākotnēji pieķertie spēlētāji bija vārtsargs Giljermo Očoja ("Ajaccio"), aizsargi Fransisko Rodrigess (PSV "Eindhoven") un Edgars Duenjass ("Toluca") un pussargi Antonio Naelsons ("Toluca") un Kristians Bermudess ("Atlante").

Zelta kausa izcīņā Meksika apakšgrupā uzvarēja Salvadoru (5:0), Kubu (5:0) un Kostariku (4:1) un pārliecinoši kvalificējās ceturtdaļfinālam. Izslēgšanas mačos Meksika vispirms ar 2:1 pieveica Gvatemalu, tad pagarinājumā ar 2:0 apspēlēja Hondurasu, bet finālā atspēlējās no 0:2 un ar 4:2 uzvarēja arī mājinieci ASV.

Izmantotie resursi:
Goal.com


Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.