Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Pasaules kausa kvalifikācija: Argentīna sāk bez Mesi, Brazīlija - bez Neimāra

Pasaules kausa kvalifikācija: Argentīna sāk bez Mesi, Brazīlija - bez Neimāra
Argentīnas izlasē šobrīd jautājums Nr.1 ir - vai Serhio Agvero spēs pienācīgi aizstāt Lionelu Mesi?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar viņpus okeānam sāksies 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs Dienvidamerikas zonā. Finālturnīram automātiski kvalificēsies pirmo četru vietu ieguvējas, bet piektās vietas īpašniece par ceļazīmi uz Krieviju cīnīsies ar Okeānijas zonas uzvarētāju.

2014. gada Pasaules kausa fināliste Argentīna kvalifikāciju uzsāks savās mājās Buenosairesā uzņemot Ekvadoras izlasi. Argentīniešiem pirmajā mačā būs jāiztiek bez ceļgala traumu ārstējošā Lionela Mesi, kuru aizstāt mēģinās "Manchester City" uzbrucējs Serhio Agvero, kurš sestdien guva piecus vārtus Anglijas Premjerlīgas mačā. Šīgada "Copa America" finālistiem būs jāiztiek arī bez Markosa Roho, Evera Banegas un Enco Peresa, bet taktisku apsvērumu dēļ ārpus sastāva šoreiz palicis Gonsalo Igvains. Tikmēr Ekvadoras izlasei palīdzēt nevarēs viens no viņu līderiem Enners Valensija.

Pēdējās piecās abu komandu tikšanās reizēs Argentīna izcīnījusi divas uzvaras, bet trīsreiz komandas dalījušas punktus uz pusēm.

Brazīlijas valstsvienība kvalifikācijas turnīru sāks Santjāgo, kur viesosies pie šīgada "Copa America" ieguvējiem Čīles futbolistiem. Brazīlijas izlasei diskvalifikācijas dēļ pirmajās divās spēlēs palīdzēt nevarēs uzbrukuma līderis Neimārs, bet traumu guvušo Filipu Koutinju aizstājis pieredzējušais Kakā, kurš 2007. gadā tika atzīts par labāko futbolistu pasaulē. Uz galveno treneri Dungu spiediens tiek izdarīts jau kopš vasaras sākuma, kad brazīlieši "Copa America" turnīrā izstājās jau ceturtdaļfinālā.

Lai gan Brazīlija ir uzvarējuši Čīli 49 no 70 savstarpējiem mačiem, šobrīd Čīle ir "Copa America" čempione, bet pēdējā pārbaudes mačā ir pieveikusi Paragvaju.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs

Dienvidamerikas zona. 1. spēļu kārta

LaiksSpēle
23.00Bolīvija - Urugvaja
23.30Kolumbija - Peru
0.00Venecuēla - Paragvaja
2.30Čīle - Brazīlija
3.00Argentīna - Ekvadora

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā tiek aizvadītas arī vairākas spēles Āzijas un Āfrikas zonās. Āzijas zonā kvalifikācijas ciklā šobrīd tika aizvadīta otrā kārta, kurā 40 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Trešajā kārtā iekļūs grupu uzvarētāji un četras labākās otro vietu īpašnieces. Pagaidām pārsteigumi nav notikuši un uz trešo kārtu pretendē AAE, Austrālija, Katara, Irāna, Sīrija, Taizeme, Dienvidkoreja, Kuveita, Ziemeļkoreja, Japāna, Omāna, Guama, Ķīna, Honkonga, Saūda Arābija, Jordānija, Uzbekistāna, Filipīnas un Irāka.

Tikmēr Āfrikas zonā sākusies pirmās kārtas izspēle, kurā ranga 28. līdz 53. vietas īpašnieki play-off kārtā cīnās par vietu otrajā kārtā. Tajā 40 komandas play-off kārtā noteiks 20 komandas, kuras piedalīsies izšķirošajā, trešajā kārtā.

Izmantotie resursi:
FIFA
goal.com


, 2015-10-08 14:26, pirms 9 gadiem
Kādēļ lai Agvero būtu kāds jāizstāj? bez Messi Argentīna arī ir Argentīna! Jūs to pavēršat tā it kā Argentīna bez Messi ir 0... smieklīgi
, 2015-10-08 15:23, pirms 9 gadiem
melnie gan visu ātri sadala, pāris playoff kārtas un lielākā daļa atpakaļ savās salmu būdiņās
pie tam reāla iespēja kādai 39. pēc ranga uzvilkt kādu no favorītēm
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.