Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Zviedrs Hamrēns kļuvis par Islandes izlases galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zviedrs Hamrēns kļuvis par Islandes izlases galveno treneri
Ēriks Hamrēns
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Pieredzējušais zviedrs Ēriks Hamrēns kļuvis par Islandes futbola izlases galveno treneri, amatā nomainot Heimiru Halgrīmsonu.

Jau ziņots, ka Halmgrīsons amatu jūlija vidū pameta vien trīs nedēļas pēc Islandes izlases debijas Pasaules kausā, kur komanda nepārvarēja apakšgrupu turnīru.

Tikmēr trešdien par valstsvienības galveno treneri Islandes Futbola federācija (KSI) apstiprināja 61 gadu veco Hamrēnu, kuram ir liela pieredze trenera darbā. Hamrēns no 2009. līdz 2016. gadam bija Zviedrijas izlases galvenais treneris, bet pēdējais amats viņam bija Dienvidāfrikas Republikas klubā "Mamelodi Sundowns", kuru viņš tagad atstājis.

No Zviedrijas izlases galvenā trenera amata Hamrēns atkāpās 2016. gadā pēc komandas neveiksmīga starta Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Nevēlos veikt krasas izmaiņas izlasē, jo jāsaglabā tās lietas, kas līdz šim labi darbojās. Mans mērķis ir aizvest Islandi uz trešo lielo finālturnīru pēc kārtas. Ticu, ka kopā mēs to varam izdarīt," sacījis Hamrēns, kura debija pie Islandes izlases stūres plānota UEFA Nāciju kausa spēlē 8.septembrī viesos pret Šveici.

Kā vēstīts, tad Halmgrīsons pie Islandes izlases stūres atradās septiņus gadus. Speciālists Islandes treneru kolektīvam pievienojās 2011.gadā kā palīgs zviedram Lāšam Lāgerbekam, bet pēc tam viņi jau abi vadīja izlasi, savukārt pēc 2016.gada Halgrīmsons kļuva par vienīgo Islandes galveno treneri.

Lai arī Lāgerbeks pēc 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīra, kurā islandieši negaidīti sasniedza ceturtdaļfinālu, izlasi atstāja, komanda turpināja demonstrēt lielisku sniegumu un kvalificējās arī savam pirmajam Pasaules kausa finālturnīram, kur Islandei tika sarežģīta grupa ar Horvātiju, Argentīnu un Nigēriju, tai nespējot kvalificēties izslēgšanas sacensībām. Islande nospēlēja neizšķirti ar Argentīnu, bet zaudēja Nigērijai un Horvātijai.

Islandes futbola izlase Pasaules rangā šobrīd atrodama 22.vietā, lai gan šajā valstī dzīvo tikai 330 000 iedzīvotāju.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-08-08 23:08, pirms 6 gadiem
Treneris neizkļūšanu no nāves grupas uzskatīja par izgāšanos?