Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

UEFA noliedz, ka piedāvājusi Argentīnas izlasei spēlēt Nāciju līgā

UEFA noliedz, ka piedāvājusi Argentīnas izlasei spēlēt Nāciju līgā
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Pēc Argentīnas izlases un tās lielākās zvaigznes Lionela Mesi sūdzībām un apvainojumiem par „Copa America” organizēšanu parādījās ziņas, ka UEFA esot gatava piedāvāt Argentīnai vietu savā turnīrā – Nāciju līgā. Šīs baumas sasniedza pietiekami lielu apjomu, lai UEFA oficiālā preses relīzē noraidītu šo pieņēmumu kā absolūti nepatiesu.

Argentīna „Copa America” palika trešajā vietā, taču tās pārstāvji bija ļoti sašutuši gan par tiesāšanu pusfinālā pret Brazīliju, gan Lionela Mesi sarkano kartīti bronzas mačā. Mesi pats personīgi pēcspēles intervijā apsūdzēja Dienvidamerikas futbola vadību korupcijā, ko CONMEBOL noraidīja kā nepamatotus apvainojumus, bet Dienvidamerikas futbola mediji ziņoja, ka izmantot radušās nesaskaņas gatava ir UEFA, kas piedāvājusi Argentīnai spēlēt Nāciju līgā, daudzpakāpju turnīrā, kurā spēlē arī Latvijas izlase.

UEFA šīs baumas pagodināja ar īpašu atbildi: „Pieņēmumos, ka Argentīnas izlase ir aicināta piedalīties UEFA turnīros, nav ne mazākās patiesības. UEFA arī nav aicinājusi Argentīnas izlasi kļūt par tās dalībvalsti. UEFA nav sākusi diskusijas par šādu iespēju un to arī nekad nedarīs.”

UEFA paziņojumā toties norādīts, ka tā nav noslēgta organizācija un sportiskās draudzības vārdā ielūdz Argentīnas futbolistus kā īpašus viesus uz jebkuru UEFA rīkoto spēli, tiesa, skatītāju lomā.

Izlases dalība citas konfederācijas turnīros ir reta, bet ne bezprecedenta parādība pasaules futbolā. Galu galā, šajā pašā „Copa America” turnīrā par Dienvidamerikas futbola kausu tika aicinātas piedalīties arī Japānas un Kataras izlases.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en/news/uefa-d...


Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.