Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Finālu maratons turpinās: Meksikas futbolisti astoto reizi virs galvām ceļ Zelta kausu

Finālu maratons turpinās: Meksikas futbolisti astoto reizi virs galvām ceļ Zelta kausu
Meksikas futbola izlase paceļ iegūto Zelta kausu. Foto: Quinn Harris/USA Today Sports/Scanpix

Šonakt futbola pasaule noskaidroja arī Ziemeļu un Centrālamerikas labāko komandu, astoto reizi vēsturē par CONCACAF Zelta kausa izcīņas uzvarētāju kļūstot Meksikas izlasei, kas Čikāgas "Soldier Field" stadionā ar 1:0 apbēdināja vietējo ASV valstsvienību.

Ziemeļu un Centrālamerikas čempionāti gan tika izspēlēti vēl ilgi pirms Zelta kausa nodibināšanas, meksikāņiem tajos triumfējot vēl trīs reizes (1965., 1971., 1977. gadā), kamēr ASV lūkoja tikt pie sava kopumā septītā Zelta kausa. Spēku samēru ziņā komandas bija ļoti līdzvērtīgas un finālā ne viena, ne otra nebija izteikta favorīte - pēdējās trīs spēlēs Meksikas un ASV mačos fiksēts pa vienai katras komandas uzvarai un neizšķirtam.

Amerikāņi, pārpildīto mājas tribīņu iedvesmoti, devās uz priekšu jau spēles sākumā, pieredzējušajam Džozijam Altidoram ar viltīgu piespēli vienatnē ar Giljermo Očoa izvirzot Londonas "Chelsea" jauniegūto 20 gadus veco Kristianu Pulisiku, kuram meksikāņu vārtsargu pārspēt neizdevās. Savukārt jau pēc divām minūtēm tikšanos ar Očoa sev izkārtoja pats Altidors, momentu noslēdzot ar sitienu pretkustībā, bumbai aizripojot nedaudz garām Meksikas labējam vārtu stabam.

Arī turpinājumā labākas izdevības izcelties pavērās tieši amerikāņiem, Polam Ariolam nespējot izmantojot meksikāņu aizsargu un vārtsarga nesaprašanos un no asa leņķa netrāpot pustukšos vārtos, kamēr otrajā puslaikā Meksikas aizsargam esot tam, kurš no vārtu līnijas izsita Džordana Morisa ar galvu raidīto bumbu. Tāpat Meksikas izlasi vēlreiz glāba Očoa, kurš glāba pēc amerikāņa sotiena no ļoti tuvas distances.

Beigu beigās par galveno varoni kļuva ikdienā ASV klubā Losandželosas "Galaxy" spēlējošais meksikāņu pussargs Džonatans dos Santoss, kurš no soda laukuma robežas bumbu ar lejupejošu trajektoriju sita pret ASV vārtu pārliktni un iekšā, gūstot Zelta kausa "zelta" vārtus (1:0).

Zelta kausa fināls (Čikāga, ASV)

Meksika - ASV 1:0 (0:0)
Vārti: dos Santoss 73`
Brīdinājumi: -
Bumbas kontrole (%): 56 : 44
Sitieni (vārtu rāmī): 20 (5) : 12 (3)
Pārkāpumi: 10 : 17
Stūra sitieni: 3 : 7
Aizmugures: 2 : 2
Bīstamie uzbrukumi: 55 : 36

Zelta kausa medaļnieces (1991. - 2019. gads)

GadsZeltsSudrabsBronza
1991ASVHondurasaMeksika
1993MeksikaASVKostarika
1996MeksikaBrazīlijaASV
1998MeksikaASVBrazīlija
2000KanādaKolumbijaPeru / Trinidāda un Tobāgo
2002ASVKostarikaKanāda
2003MeksikaBrazīlijaASV
2005ASVPanamaKolumbija / Hondurasa
2007ASVMeksikaKanāda /.Gvadelupa
2009MeksikaASVKostarika / Hondurasa
2011MeksikaASVHondurasa / Panama
2013ASVPanamaHondurasa / Meksika
2015MeksikaJamaikaPanama
2017ASVJamaikaKostarika / Meksika
2019MeksikaASVHaiti / Jamaika

Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.