Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Āzijas kauss: Ķīna vairākumā tiek galā ar Kuveitu

Āzijas kauss: Ķīna vairākumā tiek galā ar Kuveitu
Ķīnas futbolisti pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Katarā notiekošajā Āzijas kausa izcīņā futbolā tika aizvadīta vēl viena spēle. Ķīna ar 2:0 pieveica Kuveitu, abus vārtus gūstot otrajā puslaikā. Jāpiebilst, ka 35. minūtē Kuveita palika mazākumā.

Šodienas vienīgajā mačā tikās Kuveitas un Ķīnas izlases. Kuveitas labākais panākums Āzijas kausā ir bijusi uzvara 1980. gadā, bet iepriekšējam turnīram tā nekvalificējās. Ķīnieši 1984. un 2004. gadā zaudējuši finālā, bet kausa izcīņa pirms četriem gadiem viņiem beidzās pēc grupu turnīra.

Pirmajā puslaikā Kuveitai bija teritoriālais pārsvars, taču viņiem tā arī neizdevās kaut reizi pārbaudīt ķīniešu vārtsarga Ži meistarību. Vienā situācijā gan mača nosacītajiem mājiniekiem bija iespēja tikt pie 11 metru soda sitiena, taču tiesneša svilpe klusēja. 0:0 pēc pirmā puslaika, kurā galvenais notikums, kurš pēc tam lielā mērā ietekmēja spēles likteni, bija Kuveitas palikšana mazākumā 35. minūtē – sarkano kartīti saņēma Mesaeds Alenezi.

Otrā puslaika sākumā Kuveita varēja iegūt vadību, tomēr Ži spēja apturēt viltīgi izpildītu Badera soda sitienu. Bumba gan jau bija uz vārtu līnijas, taču ne pilnībā pāri, un, par spīti kuveitiešu protestiem, vārtu guvums ieskaitīts netika. Arī turpmākajās situācijās Kuveita izskatījās pārliecinošāk par Ķīnu, tomēr vārtus guva tieši ķīnieši, pie tam divus neilgā laikā.

Vispirms Ķīna ar veiksmes palīdzību izvirzījās vadībā. Pēc stūra sitiena Kuveitas futbolistiem izsita bumbu no sava soda laukuma, taču jau uzreiz aiz tā gala līnijas bumbu saņēma Žangs Lingpengs, kurš uzreiz no gaisa raidīja to vārtu virzienā. Pusceļā līdz vārtiem bumba trāpīja pa Huseinu Ali, ievērojami mainot trajektoriju, līdz ar to Kuveitas vārtsargs Alkaldi bija bezspēcīgs, 1:0.

Astoņas minūtes vēlāk Dengs Žuosjans ar teicamu soda sitienu vēlreiz raidīja bumbu Kuveitas izlases vārtos, nodrošinot tai uzvaru ar 2:0. Mača beigās Ķīnai jau bija visai ievērojams pārsvars, tomēr trešos vārtus iesist neizdevās. Uzvara gan tik un tā, un A grupā ķīnieši dala pirmo vietu ar Uzbekistānu, kas vakar pieveica turnīra mājiniekus Kataru (2:0). Rīt Āzijas kausā tiks aizvadīti abi B grupas mači – Japāna tiksies ar Jordāniju, bet Saūda Arābija mērosies spēkiem ar Sīriju.

GrDatumsSpēleLaiks
B09.01.Japāna - Jordānija15:15
B09.01.Saūda Arābija - Sīrija18:15
C10.01.Indija - Austrālija15:15
C10.01.Dienvidkoreja - Bahreina18:15
D11.01.Ziemeļkoreja - AAE15:15
D11.01.Irāka - Irāna18:15

Kuveita – Ķīna 0:2 (0:0)

Vārti: Lingpengs 59'; Žuosjans 67'

Izmantotie resursi:
Goal.com


Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.