Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

E-I grupas: Portugālei jāmostas, Lietuva Spānijā pret pasaules čempioni

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

E-I grupas: Portugālei jāmostas, Lietuva Spānijā pret pasaules čempioni
Lietuva spēlēs pret pasaules čempioni Spāniju
Foto: AP/AFP/Scanpix.

Šovakar notiks daudzas spēles "Euro2012" kvalifikācijas turnīrā. No E, F, G, H un I grupu mačiem īpaši jāizceļ divi - ciklu vāji iesākusī Portugāle Portu uzņems Dāniju, bet cerīgi ciklu sākušie lietuvieši mēģinās sagādāt vēl vienu sensāciju, viesos Salamankā tiekoties ar pasaules un Eiropas čempioni Spāniju.

E grupa

Šīs grupas ietvaros šodien nespēlēs kaimiņienes Zviedrija (divas uzvaras) un Somija (divi zaudējumi). Zviedrijas kolēģe divvadībā Nīderlande (arī divas uzvaras) Kišiņevā spēlēs pret Moldovu. Moldova pēc palikšanas pēdējā vietā iepriekšējā ciklā (bija vienā grupā ar Latviju, palaida garām arī Luksemburgu), šajā rāda atzīstamu sniegumu – mājās uzvarēta Somija (2:0), izbraukumā sīvā cīņā ar 1:2 zaudēts Ungārijai (bija labi momenti, lai izlīdzinātu). Pat pasaules vicečempionei Nīderlandei varētu neklāties viegli. Lielu rezonansi radījusi oranžo trenera Berta van Marveika lēmums no izlases izslēgt Naidželu de Jongu, kurš Anglijas Premjerlīgā salauza kāju Hatemam ben Arfam, ne pirmo reizi izceļoties ar ekstrēmām darbībām laukumā. Savukārt savainoti ir Arjens Robens un Robins van Pērsijs, bet tulpju zemes pārstāvji, protams, tik un tā būs favorīti. Otrajā šīs grupas spēlē Ungārija (zaudējums Zviedrijā, uzvara pār Moldovu) uzņems pastarīti Sanmarīno.

VIzlaseSP
1.Zviedrija26
2.Nīderlande26
3.Ungārija23
4.Moldova23
5.Somija20
6.Sanmarīno20

F grupa

Par Latvijas izlases gaidāmo spēli pret Grieķiju jau informējām. Rīt mūsu grupā cīnīsies Izraēla un Horvātija, bet šovakar vēl tikai viens mačs – Gruzija pret Maltu. Tā teikt, gruzīni iesildīsies pirms svarīgās spēles Rīgā pret Latviju. Gruzija atlases ciklu iesākusi patiešām labi – neizšķirts viesos Grieķijā 1:1 un neizšķirts mājās pret Izraēlu 0:0. Par Gruzijas izlases spēlētāju individuālo meistarīgu neviens nešaubās, bet līdz šim nav izdevies izveidot spēcīgu spēlētāju kopumu jeb komandu. Tagad pie darba azartiski ķēries agrāk labi zināmais futbolists Temuri Kecbaja un viņam sanāk! Gruzija F grupā ir ļoti nopietns spēks un pēc Maltas uzveikšanas (grūti iztēloties, ka salinieki Tbilisi spētu aizķert kaut punktu) var pacelties pat uz 1. vietu. Kecbaja neliekuļo un pavēstījis, ka neizšķirts vai zaudējums pret Maltu būtu katastrofa.

VIzlaseSP
1.Horvātija24
2.Izraēla24
3.Latvija23
4.Gruzija22
Grieķija22
6.Malta20

G grupa

Sākot ar G grupu, grupā ir tikai piecas izlases, līdz ar to ne vairāk par divām spēlēm dienā. Šoreiz atpūtīsies Anglija, bet šī vakara svarīgākajā spēlē Melnkalne, kurai, tāpat kā angļiem ir divas uzvaras, savā laukumā spēlēs pret Šveici. Melnkalnieši bukmeikerus ir pārsteiguši visvairāk (pirms atlases cikla Melnkalnes izredzes tika vērtētas viszemāk G grupā), spējot ne vien mājās uzvarēt Velsu (1:0), bet arī izbraukumā Bulgāriju (1:0). Tagad Melnkalne iecerējusi uzveikt arī trešo sāncensi savā grupā (tad vēl atliktu tikai Anglija) – Šveici. Šveicieši savā vienīgajā mačā ar 1:3 zaudējuši angļiem, bet Podgoricā punkti noteikti jāņem, citādi tieši Melnkalne būs aizskrējusi prom bīstami tālu. Otrajā šīs grupas spēlē Kārdifā tiksies divas neveiksminieces – Velsa pret Bulgāriju. Abas jau zaudējušas Melnkalnei, bet bulgāri „bonusā” paspēlējuši ar 0:4 arī viesos Anglijai. Bulgāriem tagad jauns treneris – vācietis Lotārs Mateuss, kurš apgalvo, ka Bulgārijai joprojām ir izredzes tikt TOP2.

VIzlaseSP
1.Anglija26
2.Melnkalne26
3.Velsa10
4.Šveice10
5.Bulgārija20

H grupa

Visas acis Portu un „Dragao” stadionam – vai Portugāle beidzot sāks spēlēt kā nākas? Atlase iesākta katastrofāli – mājās 4:4 ar Kipru, viesos 0:1 pret Norvēģiju. Mazajā piecu komandu grupā kopā ir tikai astoņas spēles un nav laika, lai ieskrietos (kā tas bija PK2010 kvalifikācijā, kur arī portugāļiem gāja kā pa kalniem, bet, pateicoties garajam 10 maču maršrutam, beigās izdevās tikt vismaz play-off un vēlāk arī kvalificēties DĀR), jākrāj punkti nepārtraukti. Jāsaka, ka Portugālei ar jauno treneri Paulu Bentu un Krištianu Ronaldu ierindā šovakar jāmēģina laboties pret ļoti cienījamu pretinieku – Dāniju, kura uzvarējusi savu vienīgo spēli (mājās ar 1:0 Islandi). Portugāle un Dānija bija arī minētajā PK2010 atlasē un toreiz Portugāles laukumā dramatisku, episku uzvaru guva Dānija, kura 84. minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1, 86. minūtē atkal nonāca zaudētājos (1:2), taču beigās pamanījās uzvarēt ar 3:2! Vēl viens iemesls, lai Portugāle uzvarētu – tā grib revanšu! Šī noteikti būs viena no saistošākajām cīņām piektdienas vakarā. Otrajā grupas spēlē Kipra uzņems Norvēģiju. Abas ciklu uzsākušas teicami – Kiprai minētais megarezultatīvais neizšķirts Portugālē, bet Norvēģijai uzvaras Islandē (2:1) un mājās pret Portugāli (1:0). Gan Kipra, gan Norvēģija tēmē augstu, īpaši jau Egila Olsena vadītie vikingi. Tomēr arī Kipra ir noskaņota ļoti kaujinieciski, tās treneris teicis: "Vēlme kvalificēties finālturnīram nav mūsu kaprīze, es patiešām domāju, ka esam uz to spējīgi."

VIzlaseSP
1.Norvēģija26
2.Dānija13
3.Kipra11
4.Portugāle21
5.Islande20

I grupa

Pasaules un Eiropas čempione Spānija pagaidām aizvadījusi tikai vienu cīņu, ar 5:0 uzvarot Lihtenšteinā. Tagad mājās jāspēlē ar mūsu dienvidu kaimiņiem lietuviešiem. Lai gan spāņus skāris savainojumu vilnis un nespēlēs tādi spēlētāji kā Fernando Toress, Čavi, Sesks Fabregass, Rauls Albiols, Hesuss Navass, Pedro, Spānija vienalga paliek izteikta šī mača favorīte. Un tomēr Visente del Boske brīdinājis, ka leišiem ir labi organizēta komanda, kas pretiniekam nedod daudz brīvas vietas. Lietuva kvalifikāciju uzsākusi ļoti cerīgi (mājās 0:0 pret Skotiju, viesos pārsteidzoša 1:0 uzvara pret Čehiju), bet diez vai tā spēs sagādāt vēl vienu sensāciju, tiekot kaut pie viena punkta Salamankā. Pat Lietuvas izlases treneris Raimonds Žutauts atzinis, ka "mēs visdrīzāk lielāko spēles daļu vienkārši skraidīsim pakaļ bumbai". Tomēr Žutauts saskata arī labu iezīmi - Lietuvai tā būs pēdējā spēle šogad (atlases ciklā) un var atdot visus spēkus, kamēr spāņiem jau otrdien gaidāms smags mačs Skotijā.

Otrajā grupas spēlē cīnīsies divas izlases, kas no medijiem un līdzjutējiem saņēmušas pērienu par cikla sākumu – Čehija un Skotija. Čehi zaudējuši leišiem, bet skoti, kaut arī ir grupas līderi, arī diez vai var ļoti lepoties ar sevi - pēc neizteiksmīga neizšķirta Lietuvā vēlāk mājās tik tikko apspēlēja Lihtenšteinu (Skotija 62. minūtē panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru 2:1 izrāva... kompensācijas laika 7.(!) minūtē. Vēl vienu neveiksmi abu izlašu atbalstītāji var arī nesaprast. Prāgā favorīte būs Čehija, skoti noteikti būs mierā arī ar neizšķirtu.

VIzlaseSP
1.Skotija24
2.Lietuva24
3.Spānija13
4.Čehija10
5.Lihtenšteina20

     [+] [-]

, 2010-10-08 10:19, pirms 14 gadiem
tak portugāle piecelsies

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 11:53, pirms 14 gadiem
Par lietuvu!

  +2 [+] [-]

, 2010-10-08 12:28, pirms 14 gadiem
Spāņiem iespaidīgi robi sastāvā. Par Lietuvu meistarīgāki spēlētāji viņiem tikuntā ir, bet Lietuvai diezgan izdevīgs brīdis, kad spēlēt pret Spāniju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja