Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa vecākais spēlētājs atvadās no Ēģiptes izlases

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules kausa vecākais spēlētājs atvadās no Ēģiptes izlases
Esams El Hadari
Foto: Reuters/Scanpix

45 gadu vecumā no Ēģiptes izlases atvadījies pieredzējušais vārtsargs Esams El Hadari, kurš šajā vasarā kļuva par Pasaules kausa vēsturē vecāko dalībnieku.

"Pēc 22 gadiem, četriem mēnešiem un 12 dienām redzēju labāko brīdi, lai novilktu savus vārtsarga cimdus un tos pakarinātu uz nagliņas. Lepojos, ka Ēģiptes izlases rindās aizvadīju 159 spēles, sasniedzot vēl neredzētus panākumus," atvadu vēstulē rakstīja Esams El Hadari.

Viņš valstsvienības rindās debitēja 1996. gadā. Kopā ar Ēģipti izdevās četras reizes uzvarēt Āfrikas Nāciju kausā, bet sasniegt Pasaules kausa finālturnīru izdevās tikai šogad. Pret Urugvaju un Krieviju El Hadari palika uz rezervistu soliņa, bet noslēdzošajā mačā pret Saūda Arābiju, kurā vairs nekas būtisks neizšķīrās, veterānam tika dota iespēja rakstīt vēsturi.

El Hadari kļuva par visu laiku vecāko Pasaules kausa dalībnieku. Lai gan viņš tika galā ar 11 metru soda sitienu, Ēģipte tāpat zaudēja ar 1:2 un turnīru pabeidza bez punktiem. Dodoties laukumā, El Hadari bija 45 gadus un 161 dienu vecs. Pirms tam rekords piederēja kolumbiešu vārtsargam Faridam Mondragonam, kurš pirms četriem gadiem laukumā devās 43 gadu un trīs dienu vecumā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja