Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja apspēlē Austrāliju, slovāki otrajā puslaikā iesit piecus Jordānijai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dienvidkoreja apspēlē Austrāliju, slovāki otrajā puslaikā iesit piecus Jordānijai
Dienvidkorejas futbola izlase svin vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Dienas centrālajā izlašu pārbaudes spēlē futbolā Dienvidkorejas futbolisti ar 1:0 pieveica Austrāliju, savukārt pašreizējā "Copa America" čempione Čīle vien mača izskaņā atspēlējās no 0:1 un ar 2:1 pārspēja Haiti.

Dienvidkorejas un Austrālijas duelis izrādījās momentu ziņā nabadzīgs, abām komandām pa pretinieču vārtiem kopumā izdarot vien trīs precīzi lidojošus sitienus. Taču viens no tiem izrādījās rezultātu nesošs - 76. minūtē pēc austrāliešu vārtsarga Metjū Redmeina kļūdas izgājienā 1:0 Dienvidkorejas labā izrāva Eudžo Hvans.

Agrākajā mačā par spīti mājinieces Čīles nospiedošajai dominancei gan bumbas kontrolē (72:28(%)), gan izdarītajos sitienos (20:5) lielāko daļu spēles vadībā negaidīti atradās Haiti izlase, kuru vadībā 26. minūtē izvirzīja Francdijs Pero. Čīliešiem gan noslēgumā izdevās izglābties, 69. minūtē Eduardo Vargasam panākot 1:1, kamēr vēl pēc divām minūtēm Hosē Fuencalida izrāva Čīlei uzvaru ar 2:1.

Pirms trīs gadiem iegūtā "Copa America" titula aizstāvēšanu Čīle uzsāks ar cīņām apakšgrupā, kurā spēlēs arī speciāli uzaicinātā Japāna, Ekvadora un Urugvaja. Savukārt Haiti paralēli notiekošajā Zelta kausa izcīņā spēkosies ar Bermudu, kas šonakt ar 1:0 apspēlēja Gaijānu, Nikaragvu un Kostariku.

Visbeidzot divu Austrumāzijas komandu duelī ambiciozā Ķīna ar 2:0 droši pārspēja Filipīnas. 14. minūtē atzīmējās Vu Sī, kamēr 54. minūtē 2:0 panāca Žans Sīžē.

Vakara spēles ar pārliecinošiem sniegumiem ievadīja Uzbekistānas, Kotdivuāras un Tunisijas izlases, kuras attiecīgi ar 4:0 sagrāva Ziemeļkoreju, ar 3:1 pieveica Komoru salu izlasi, kā arī ar 2:0 - Irāku.

Visiespaidīgāko sniegumu šovakar nodemonstrēja Slovākija, kas pēc jordānieša Musas Suleimana Al Tamari raidījuma 39. minūtē pat nonāca zaudētājos pret Jordāniju. Tomēr otrā puslaika gaitā 34 minūšu intervālā Jordānijas cietoksnī sasita piecas bezatbildes bumbas, izcīnot graujošu uzvaru ar 5:1! Slovāku labā vārtus guva Lukāšs Haraslins, Martins Hriens, Jans Gregušs, Patriks Mrāzs un Jaroslavs Mihalīks.

Slovākijai 11. jūnijā viesos gaidāma 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle Baku ar vietējo Azerbaidžānas izlasi.

Izlašu pārbaudes spēles, 7. jūnijs

SpēleRez./Laiks
Bermuda - Gaijāna1:0
Čīle - Haiti2:1
Dienvidkoreja - Austrālija1:0
Ķīna - Filipīnas2:0
Tadžikistāna - Afganistāna1:1
Uzbekistāna - Ziemeļkoreja4:0
Kotdivuāra - Komoras3:1
Kenija - Madagaskara1:0
Tunisija - Irāka2:0
Slovākija - Jordānija5:1