Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Žurnālists ar slēpto kameru fiksē plašu korupciju Ganas futbolā, valdība izformē FA

Žurnālists ar slēpto kameru fiksē plašu korupciju Ganas futbolā, valdība izformē FA
Kvasi Njantakji (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

Ganas futbola saime nonākusi pamatīgā haosā – vakar publiski izrādīta dokumentālā filma „Kad alkatība un korupcija kļūst par normu”, kurā redzams, kā vairāki Ganas futbola tiesneši pieņem kukuļus, bet Ganas Futbola asociācijas prezidents Kvesi Njantakji, FIFA padomes loceklis, pieprasa kukuli 12 miljonu dolāru apmērā.

Ganas valdība paziņojusi, ka ir šokēta un sadusmota par futbola organizācijā novēroto, ko atklājis žurnālists Anass Aremajevs Anass (pseidonīms, viņa identitāte tiek rūpīgi sargāta), ierakstot vairākas diskusijas un netīru darījumu noslēgšanas brīžus ar slēpto kameru. Ganas valdība izformējusi Futbola asociāciju un pavēstījusi, ka drīzumā lems par saviem turpmākajiem soļiem situācijas atrisināšanā.

Dokumentālā filma, kas vakar tika izrādīta plašākai auditorijai, jau iepriekšējā mēnesī tika parādīta vietējiem likumsargiem, kuri uzsāka kriminālprocesu. Njantakji tika aizturēts, taču pēc tam atbrīvots par drošības naudu. Viņa preses pārstāvji noliedz, ka viņš būtu atkāpies no pozīcijas FIFA padomē, kurai pavisam drīz Maskavā, Pasaules kausa norises vietā, paredzēta kārtējā sanāksme.

Ganas izlasei tikmēr šovakar paredzēta pārbaudes spēle ar Islandi.

Publicētajā dokumentālajā filmā redzami kadri, kā Njantakji pieņem kukuli 65 tūkstošu dolāru apmērā no kāda uzņēmēja, kurš vēlas iesaistīties līgas sponsorēšanā. Tāpat redzama diskusija, kurā Njantakji pieprasa kukuli 12 miljonu dolāru apmērā par kontaktu izveidošanu, sniedzot iespēju noslēgt līgumu ar FA un Ganas valdību. No šiem 12 miljoniem Njantakji gan sev un savai „komandai” esot vēlējies tikai divus miljonus, pārējie bijuši paredzēti Ganas valdības pārstāvjiem, ieskaitot Ganas prezidentu Akufo-Ado, kurš kategoriski noliedzis savu saistību un ierosinājis krimināllietu par apmelošanu.

Tāpat dokumentālajā filmā redzami vairāki citi FA pārstāvji, kuri pieņēmuši kukuļus par dažādu vecuma izlašu selekcijas jautājumu izšķiršanu, un pat vietējie tiesneši, kuri pieņem dažāda apjoma kukuļus par konkrētu maču ietekmēšanu vēlamajā virzienā. Viņiem pasniegtie kukuļi variējas no 50-650 dolāriem, tāpat par pietiesāšanu vienai komandai samaksā tikušas pieņemtas kazas.

Dokumentālā filma ir žurnālista Anasa vairāk nekā divus gadus ilgs projekts. Pēc filmas izrādīšanās viņš apliecināja, ka saņēmis nāves draudus, taču solījies turpināt darbu un atmaskot koprupciju.


Izmantotie resursi:
https://www.timeslive.co.za/sport/s...

, 2018-06-07 23:13, pirms 6 gadiem
Ceru, ka arī Latvijā kādreiz uzradīsies kāds tik pat drosmīgs žurnālists kā Ganā...
, 2018-06-08 09:30, pirms 6 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Ceru, ka arī Latvijā kādreiz uzradīsies kāds tik pat drosmīgs žurnālists kā Ganā...
Nav jau tā, ka Latvijā nav drosmīgu žurnālistu. Tikai fakts kā tāds, ka visi visus zina pēc sejas. Un tik atklāti netīrie darījumi nenotiek. Mums ir padomju skola, LFF zina kā labi slēpt savas netīrās lietiņas.
, 2018-06-08 11:01, pirms 6 gadiem
Krievijā tāds žurnālists jau sen būtu aizgājis "dabīgā nāvē".

Var pārmest par korupciju, bet 2. un 3. pasaules valstīs tomēr problēma ir dziļāk meklējama. Ganā vidējā alga ir aptuveni 150 eiro, tad, protams, nagi sāk niezēt, ja gar acīm noiet pāris tūkstoši. Būtu jāsāk ar jau ar vidējā slāņa dzīves līmeņa uzlabošanu, tad korupcija pati mazināsies.
, 2018-06-08 12:38, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.