Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Zlatans: "Zviedrijas futbolu smacē nekompetenti cilvēki atbildīgos amatos"

Rolands Eliņš

Zlatans: "Zviedrijas futbolu smacē nekompetenti cilvēki atbildīgos amatos"
Dežans Kuluševskis. Foto: Maffia/UK Sports Pics/SIPA/Scanpix

Zviedrijas futbola superzvaigzne Zlatans Ibarhīmovičs pievienojis savu balsi neizpratnei par Zviedrijas izlases galvenā trenera lēmumu nosēdināt rezervē jauno futbolistu Dežanu Kuluševski vakardienas mačā pret Franciju.

Zviedrija vakar uzņēma spēcīgo Francijas izlasi, un tika plaši prognozēts, ka vieta sākumsastāvā būs arī 20 gadus vecajam Turīnas „Juventus” spēlētājam Dežanam Kuluševskim, aizvadītās sezonas A Sērijas labākajam jaunajam spēlētājam. Taču Kuluševskis tika atstāts rezervē un izlaists tikai uz maiņu mača beigās, Zviedrijai piedzīvojot blāvu zaudējumu ar 0:1.

Kuluševskis pēc spēles medijiem izteicās, ka uzskatījis šo trenera Jannes Andešona lēmumu par dīvainu: „Taču man bija jāciena šis lēmums. Biju cerējis, ka varēšu mainīt spēles gaitu, kad nākšu uz maiņu, taču, godīgi sakot, biju šokēts, ka nebiju sākumsastāvā, jo treniņos viss bija kārtībā. Tagad ceru uz nākamo maču, taču tiešām nezinu, kas tajā notiks.”

Pēcspēles preses konferencē Zviedrijas galvenajam trenerim tika vaicāts Kuluševska atstāšanu rezervē, par ko treneris sadusmojās: „Redzēsim, vai viņš nākamajā spēlē laukumā būs vairāk. Viņam ir liels talants un ar laiku viņš apgūs savu lomu. Bet vai tagad mēs nevarētu runāt par citiem spēlētājiem, tiem, kuri patiešām spēlēja un nospēlēja labi? Man liekas, ka tas ir interesantāks temats.”

Andešona atbilde tika izcelta Zviedrijas sporta mediju virsrakstos, un tie sasniedza arī starptautiski pazīstamāko Zviedrijas futbolistu Zlatanu Ibrahīmoviču, kurš pats izlasē vairs nespēlē, taču no sava viedokļa paušanas nekad nav baidījies, un šī reize nebija izņēmums.

Retvītojot Zviedrijas medija „Aftonbladet” rakstu par šo tēmu, Zlatans pauda savas dusmas par situāciju Zviedrijas futbolā: „Kaut kāds joks! Vēl viens pierādījums. Zviedrijas futbolu smacē nekompetenti cilvēki, kuri tikuši atbildīgos amatos.”

Andešons vada Zviedrijas izlasi kopš 2016. gada, pārņemot tās vadību pēc „Euro 2016”. Viņa vadībā Zviedrija iekļuva Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, piedaloties favorītes Vācijas izslēgšanā no turnīra. Viņa vadībā Zviedrija uzvarēja savā grupā Nāciju līgas B grupā, paceļoties uz A līgu, kā arī kvalificējās „Euro 2020”.

Kuluševskis Zviedrijas izlasē debitēja iepriekšējā gada beigās un vakar aizvadīja savu otro spēli izlasē. Viņš savu karjeru Itālijā sāka „Atalanta” sistēmā un iepriekšējo sezonu aizvadīja „Parma” sastāvā īrē, kur izcēlās ar desmit vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm A Sērijā. Viņa sniegums noveda pie transfēra uz Turīnas „Juventus” par transfēra summu 35 miljonu eiro vērtībā, un pirms šīs sezonas viņš gatavojas spēlei kopā ar Itālijas daudzkārtējo čempioni.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Ibra_official/s...
https://www.football-italia.net/158...

     [+] [-]

, 2020-09-07 02:36, pirms 4 gadiem
Kā nav kauna šādi izteikties par kompetentajiem zviedru futbola specialistiem.