Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Blaters: "Bijušie Francijas un Vācijas prezidenti centās ietekmēt PK balsojumu"

Blaters: "Bijušie Francijas un Vācijas prezidenti centās ietekmēt PK balsojumu"
Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

Bijušie Francijas un Vācijas prezidenti Nikolā Sarkozī un Kristiāns Vulfs esot centušies ietekmēt Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) balsojumu par Pasaules kausa rīkošanas tiesību piešķiršanu Katarai, paziņojis FIFA prezidents Zeps Blaters.

"Pirms Pasaules kausa rīkošanas tiesību piešķiršanas Katarai un Krievijai bija politiska rakstura iejaukšanās. Nikolā Sarkozī un Kristiāns Vulfs centās ietekmēt viņu valstu izvēli balsojumā," sarunā ar vācu "Die Welt" atzina FIFA prezidents Zeps Blaters.

"Tas ir iemesls, kāpēc Pasaules kausa izcīņa notiks Katarā," piebilda 79 gadus vecais šveicietis, kurš jūnija sākumā paziņoja, ka pēc ārkārtas kongresa atkāpsies no FIFA prezidenta amata.

"Vācijas Futbola federācija saņēma rekomendāciju balsot par Kataras kandidatūru, jo Vācijai tur ir ekonomiskas intereses. Paskatieties uz Vācijas uzņēmumiem. "Deutsche Bahn", "Hochtief" un daudziem citiem projekti Katarā bija jau pirms finālturnīra tiesību piešķiršanas," norādīja Blaters. Jāpiebilst, ka bijušais Vācijas Futbola federācijas vadītājs Teo Cvancigers iepriekš neslēpa, ka prezidentam Vulfam bija interese par Kataras izredzēm uzvarēt balsojumā, taču tā neietekmēja Vācijas izvēli.

Izmantotie resursi:
Nachrichten und aktuelle Informationen aus...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2015-07-06 15:47, pirms 9 gadiem
Vienkārši Katara maksāja vairāk

  +1 [+] [-]

, 2015-07-06 16:21, pirms 9 gadiem
Tad nav ko citus apvainot, ja visi vienādi