Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Turans skandalozi un negaidīti pieliek punktu karjerai Turcijas izlasē

Rolands Eliņš

Turans skandalozi un negaidīti pieliek punktu karjerai Turcijas izlasē
Arda Turans (pa kreisi) martā spēlē pret Somiju
Foto: EPA/Scanpix

Tieši pirms 11. jūnijā paredzētās PK 2018 atlases cikla spēle pret Kosovu Turcijas futbola izlases līderis Arda Turans paziņojis par aiziešanu no valstsvienības pēc tam, kad tika no tās izslēgts par žurnālista fizisku aizskaršanu.

„Barcelona” pussargs Arda Turans šodien īpaši sasauktā preses konferencē apstiprināja, ka vairs Turcijas izlases krāsas oficiālos mačos neaizstāvēs. Turcijas izlases kapteinis savu lēmumu pieņēmis negaidīti, reaģējot uz izslēgšanu no izlases par uzbrukumu žurnālistam.

Vakar Turans kopā ar Turcijas izlasi aizvadīja pārbaudes spēli Maķedonijā (0:0), nospēlējot 62 minūtes. Pēc spēles komanda izlidoja uz Itāliju, un Turans lidmašīnā pamanīja turku žurnālistu Bilalu Mesi. Mese pirms „Euro 2016” finālturnīra bija publicējis rakstu par finansiālām nesaskaņām starp Turanu un futbola federāciju, un Turans vakar nostājās ar žurnālistu aci pret aci.

Turku mediji pēc tam vēstīja, ka Turans asā tonī apsūdzējis Mesi nepatiesas informācijas izplatīšanā. „Vai tu biji tur klāt, Bilal Mese? Vai tu runāji ar mums, pirms uzrakstīji savu rakstu par prēmijām? Kuram tieši es prasīju naudu? Kuram es prasīju prēmijas? Runā! Kurš lika tev rakstīt tādas lietas?” apmēram tādi bijuši Turana vārdi, kuri tikuši pastiprināti arī ar žurnālista sagrābšanu aiz rīkles, un tikai komandas biedri atrāvuši Turanu nostāk.

Turans savā dusmu izvirdumā apsūdzēja Bilalu Mesi pasūtījuma raksta izpildīšanā pēc Turcijas Futbola federācijas prezidenta Jildirima Demirerena prasības, kā arī pauda savu izbrīnu, kādēļ Mesem joprojām tiek ļauts atrasties vienā lidmašīnā ar izlases futbolistiem.

Par šo izgājienu galvenais treneris Fātihs Terims izslēdza viņu no sastāva, uz ko Turans šodien atbildēja ar aiziešanu no izlases vispār. „Es vairs nespēlēšu Turcijas izlasē,” sacīja Turans. „Tas ir skumji, bet es nenožēloju savu paveikto, jo man vajadzēja aizstāvēt savu godu.”

30 gadus vecais Turans izlasē aizvadījis 95 spēles un guvis 17 vārtus. Savā klubu karjerā Turans ilgākos gadus pavadījis „Galatasaray” un Madrides „Atletico” rindās, bet pēdējās divās sezonās pārstāvēja „Barcelona”. Šovasar tiek plaši baumots par viņa aiziešanu no „Barcelona”, kā ļoti ticamu variantu britu mediji min „Arsenal”.

Turcijas izlase PK atlases ciklā I grupā šobrīd ieņem tikai ceturto vietu aiz līderes Horvātijas, Islandes un Ukrainas, ar ko turkiem ir vienāds punktu skaits.

Izmantotie resursi:
Arsenal transfer target Arda Turan retires from...
Barcelona player Arda Turan retires from...

  +4 [+] [-]

, 2017-06-06 18:54, pirms 7 gadiem
Pareiz arī darīja

  +2 [+] [-]

, 2017-06-06 22:02, pirms 7 gadiem
pareizi ir, ja neprot noveerteet tad nevajag!
Veiksmi Turanam