Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Anglijas treneris: Man nav jālemj, kur jāspēlē Rūnijam, jo viņš ir pieredzējušāks

Anglijas treneris: Man nav jālemj, kur jāspēlē Rūnijam, jo viņš ir pieredzējušāks
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu ar smagu uzvaru sāka Anglijas izlase, kas izbraukumā vien 94. minūtē izrāva uzvaru pret slovākiem - 1:0. Galvenais treneris Sems Alerdaiss norādīja, ka ir apmierināts ar kapteiņa Veina Rūnija sniegumu.

Sems Alerdaiss, kurš pēc neveiksmīgā 2016. gada Eiropas čempionāta pie Anglijas izlases stūres nomainīja Roju Hodžsonu, izteica neapmierinātību ar padoto sniegumu uzbrukuma noslēguma fāzē un sacīja, ka pirms Adama Lalanas uzvaras vārtiem bija pamatīgi nobažījies.

"Slovākijas izlase vārtu priekšā nolika autobusu. Patiesībā viņi nolika divstāvīgo autobusu. Bet mums labāk jāizmanto iespējas," norādīja Alerdaiss. Laukuma saimnieki 57. minūtē palika mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja "Liverpool" bijušais aizsargs Martins Škrtels. Nākamo spēli angļi aizvadīs 8. oktobrī, kad uzņems Maltu.

"Veins [Rūnijs] spēlēja, kur vien vēlējās," par komandas kapteini teica galvenais treneris. "Viņš darbojās mazliet dziļāk laukumā, nekā biju iedomājies, taču ar parādīto sniegumu biju apmierināts." Rūnijs aizvadīja 116. spēli valstsvienības rindās, bet rekordistam vārtsargam Pīteram Šiltonam ir 125 cīņas.

"Nevaru apturēt Rūniju no spēlēšanas vidējā līnijā, nevis uzbrukumā, jo viņam ir lielāka starptautiskā futbola pieredze nekā man," turpināja 61 gadu vecais Alerdaiss. "Nav manās rokās pateikt, kur viņš spēlēs. Varu tikai jautāt, vai viņš izvēlētajā pozīcijā darbojas labi un palīdz komandai."

"Manchester United", kuru pārstāv Rūnijs, galvenais treneris Žuzē Morinju īsi pēc stāšanās pie varenā kluba stūres paziņoja, ka viņa vadībā Rūnijs nespēlēs pussargu līnijā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


, 2016-09-05 19:13, pirms 8 gadiem
a mosh Rūnijs grib vārtos stāvēt? Kas tas par sviestu?
, 2016-09-05 19:36, pirms 8 gadiem
"Labs" treneris.
, 2016-09-05 20:28, pirms 8 gadiem
Sākas kas līdzīgs NBA, kur lielākajai daļai treneru teikšana ir tikai pār spēlētājiem, kuri nav līgas zvaigznes.
, 2016-09-05 20:42, pirms 8 gadiem
Nedrīkst jau treneris nemaz likt spēlēt konkrētā pozīcijā, vel pazemos spēlētāju mūsdienās.
, 2016-09-05 20:53, pirms 8 gadiem
...cirks...šķiet treneris mēģina Rūniju pozicionēt kà izlases līderi kàds ir portugāļu izlasē Ronaldu...nu, ja Rūnijs dabūs traumu, tad laukuma malà nomainīs treneri?
, 2016-09-05 22:10, pirms 8 gadiem
Kā par Anglijas izlases treneri var iecelt tādu nūģi? Visu cieņu Rūnijam. bet nu kas tagad spēlētāji paši izvēlēsies kur, kad un kā spēlēt?
Tas ir trenera pienākumos izdomāt kā komandai spēlēt, nevis ļaut spēlētājiem pašiem darīt ko vēlas.
, 2016-09-06 09:38, pirms 8 gadiem
yuka rakstīja: Kā par Anglijas izlases treneri var iecelt tādu nūģi? Visu cieņu Rūnijam. bet nu kas tagad spēlētāji paši izvēlēsies kur, kad un kā spēlēt?
Tas ir trenera pienākumos izdomāt kā komandai spēlēt, nevis ļaut spēlētājiem pašiem darīt ko vēlas.
Domāju BigSems tieši to arī gribēja pateikt, ka Rūnijs, liec viņu kādā pozīcijā gribi, tāpat regulāri vilksies uz laukuma centru un neko tur nevar izdarīt. Tāds viņš ir arī MU sastāvā, kad bez vajadzības aiziet pārāk dziļi vidū un ar to tikai vairāk traucē komandas spēlei nevis palīdz. Droši vien LvG filosofija pārāk dziļi smadzenēs paspēja ieurbties.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.