Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes futbola leģendas Zēdorfs un Kluiverts vadīs Kamerūnas izlasi

Rolands Eliņš

Nīderlandes futbola leģendas Zēdorfs un Kluiverts vadīs Kamerūnas izlasi
Klarenss Zēdorfs
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Leģendārie Nīderlandes futbolisti Klarenss Zēdorfs un Patriks Kluiverts iecelti par Kamerūnas izlases treneriem.

Zēdorfs pildīs galvenā trenera amatu, kamēr Kluiverts būs viņa asistents.41 gadus vecais Zēdorfs 2014.gadā 22 mačus vadīja Itālijas klubu "AC Milan", bet 2016.gadā 14 spēlēs bija pie stūres Ķīnas komandā "Shenzhen".

Šogad februārī viņš kļuva par Spānijas kluba Lakorunjas "Deportivo" galveno treneri, nespējot komandu izglābt no izkrišanas zonas un uzvarot tikai divreiz 16 cīņās. Pēc sezonas abu pušu ceļi šķīrās.

Daudz spilgtākus panākumus Zēdorfs guva savā futbolista karjerā. Amsterdamas "Ajax", Madrides "Real" un "AC Milan" sastāvā viņš četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā, divus titulus izcīnot kopā ar Milānas klubu.

Savukārt Kluiverts, kura dēls Džastins šobrīd ir Itālijas vienības "AS Roma" spēlētājs, trenera amatā ir kopš 2008.gada. Četrus gadus viņš bija trenera asistents dažādos Nīderlandes klubos, kā arī Brisbenas "Roar" vienībā Austrālijā.

Pēc tam 2012.gadā viņš tika iecelts par Nīderlandes izlases galvenā trenera palīgu, bet 2015.gadā izmēģināja spēkus eksotiskās Kirasao izlases galvenā trenera amatā. Pagājušajā gadā viņš darbojās Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" futbola direktora amatā.

Kā futbolists Kluiverts spilgtākos karjeras gadus aizvadīja "Barcelona" vienībā, kur viņš 257 spēlēs guva 122 vārtus, taču pirms tam viņš Amsterdamas "Ajax" sastāvā triumfēja Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-08-05 20:03, pirms 6 gadiem
Tiko tak bija ziņa ka vecais Eriksons iecelts par Kamerūnas izlases galveno... 😁 interesanti vispār