Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FIFA vēlas paplašināt sieviešu Pasaules kausu līdz 32 izlasēm un dubultot prēmijas

FIFA vēlas paplašināt sieviešu Pasaules kausu līdz 32 izlasēm un dubultot prēmijas
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

FIFA prezidents Džanni Infantīno nosaucis pašreiz Francijā notiekošo turnīru par labāko Pasaules kausu sievietēm šo sacensību vēsturē un paziņojis par FIFA vēlmi paplašināt finālturnīra komandu skaitu no 24 līdz 32.

Džanni Infantīno, ņemot vērā skatītāju interesi, TV reitingus un spēļu apmeklētību, uzskata šovasar sarīkoto Pasaules kausu sievietēm par izcili izdevušos turnīru un ir nospraudis piecu punktu plānu, lai iegūto popularitāti spētu sekmīgi izmantot un monetizēt. Plānu vidū ir arī finālturnīra paplašināšana līdz 32 komandām, kas būtu vienāds komandu skaits kā vīriešu PK finālturnīrā.

Infantīno, kura vadītā organizācija pirms finālturnīra saņēma kritiku par izlasēm paredzēto prēmiju apjomu, norādīja, ka tiek plānots dubultot ieguldījumus sieviešu futbola attīstībā, nākamo četru gadu laikā šim mērķim piešķirot 450 miljonus eiro. “FIFA ir ļoti lieli uzkrājumi, mums nevajag šo naudu visu laiku turēt Šveices bankās un neko ar to nedarīt,” teica Infantīno. Savukārt 2023. gada Pasaules kausā jau tiek plānots balvu fonds 54 miljonu eiro apjomā šī finalturnīra 27 miljonu vietā.

“Šis Pasaules kausa finālturnīrs ir lieliska lieta, bet mums jāparūpējas par to, lai cilvēki par sieviešu futbolu neaizmirstu uz nākamajiem četriem gadiem,” norādīja Infantīno. “Mēs nedrīkstam vienkārši pateikt – tiekamies pēc četriem gadiem.”

2023. gada Pasaules kausa rīkotājvalsts vēl nav izraudzīta, un, ja FIFA vēlas palielināt komandu skaitu, tas jādara ātri, piekrita Infantīno, norādot, ka lēmums par to sagaidāms drīzumā, lai pieteikumu iesniedzējiem būtu laiks sagatavoties.

Infantīno arī atklāja savus nolūkus izveidot Pasaules līgu sievietēm, turnīru, kura sistēma būtu līdzīga nesen ieviestajai UEFA Nāciju līgai, proti, ar dažādiem līmeņiem, starp kuriem izlases var pārvietoties uzvarot vai zaudējot savās grupās.

Pagaidām savu augstāko punktu popularitātes ziņā sieviešu PK sasniedza pusfinālā starp ASV un Angliju – šīs spēles augstākais auditorijas līmenis Lielbritānijā sasniedza 11.7 miljonus skatītāju . Anglija sestdien spēlē par trešo vietu cīnīsies ar Zviedriju, bet svētdien finālmačā spēkus mēros ASV un Nīderlandes izlases.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2019-07-05 18:44, pirms 5 gadiem
Jēgas nav , sieviešu futbolā toč nav tik daudz spēcīgu komandu, lai palielinātu uz 32.
, 2019-07-05 18:56, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Jēgas nav , sieviešu futbolā toč nav tik daudz spēcīgu komandu, lai palielinātu uz 32.
Vismaz Eiropā vēl var atrast vairākas labas komandas, piemēram, pašreizējā Eiropas vičempione Dānija nemaz nespēja kvalificēties šim PK f-turnīram.
, 2019-07-05 19:00, pirms 5 gadiem
Nu, ja tās 8 izlases nāk no Eiropas (kur līmenis ir labs), tad vēl tā, bet ja tās būs vēl 8 Taizemes, ko ar 13:0 sakaut, tad jēgas īsti nav - vismaz no sportiskā viedokļa...
, 2019-07-05 19:06, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Nu, ja tās 8 izlases nāk no Eiropas (kur līmenis ir labs), tad vēl tā, bet ja tās būs vēl 8 Taizemes, ko ar 13:0 sakaut, tad jēgas īsti nav - vismaz no sportiskā viedokļa...
Njā, citur sakasīt tās komandas būtu problemātiski. Varbūt tāda Kolumbija, kura kā pirmā palika aiz borta D-Amerikas kvalī, arī nebūtu tāda komanda, kuru visi grautu?
, 2019-07-05 20:11, pirms 5 gadiem
Visas 8 no Eiropas, protams, tātā veidā paplašināšana nenotiks, zinot FIFA. Bet ja četras un pa vienai no pārējām konfederācijām, izņemot Okeāniju, nebūtu tik traģiski. Ziemeļkorejai, kas netika uz šo čempi ir laba līmeņa komanda, kas iepriekš un arī jauniešu līmenī labi spēlējusi. Tā pati Taizeme Āzijas kausā, kas bija arī vienlaikus kvalifikācija uz PK, tik slikti nespēlēja. Pusfinālā tikai pendelēs zaudēja top komandai Austrālijai. Nezinu, kāpēc tik plāni gāja PK. Gan jau arī citos kontinentos kādas ne tik vājas komandas atrastos.
Vienīgi tas paplielinātu iespēju, ka tiek kāda arī vāja, ja "normālās" kvalifikācijā izslēdz viena otru.
Galvenais pluss 32 komandu turnīram, ka nav rēķināšanas, kad dažas trešās vietas tiek play-off, dažas ne.
, 2019-07-05 20:14, pirms 5 gadiem
Mūsejai komandai ir verts aizdomāties psr dzimuma maiņu , jo tā ir laba iespēja uzspēlet sava līmena futeni WC 😆😆😉
, 2019-07-05 21:47, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Mūsejai komandai ir verts aizdomāties psr dzimuma maiņu , jo tā ir laba iespēja uzspēlet sava līmena futeni WC 😆😆😉
Dažiem pat uzvārds nebūtu jāmaina - Šabala, Dubra.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.