Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes rekordists Sneiders beidz karjeru izlasē

Agris Suveizda

Nīderlandes rekordists Sneiders beidz karjeru izlasē
Veslijs Sneiders
Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Nīderlandes pussargs Veslijs Sneiders svētdien paziņoja par spēlētāja karjeras beigām valsts futbola izlasē, paužot, ka varētu kļūt par vienu no valstsvienības galvenā trenera Ronalda Kūmana palīgiem.

Valstsvienībā Sneiders pavadīja 15 gadus un piedalījās 133 spēlēs, kas ir Nīderlandes izlases rekords. Aizvadītās nedēļas nogalē Kūmans apmeklēja Kataru, kur Sneiders pašlaik pārstāv "Al Gharafa", un pēc šīs vizītes futbolists paziņoja, ka beidz karjeru izlasē. Kopā ar Arjenu Robenu, Robinu van Persiju un Marku van Bommelu Sneiders aizveda Nīderlandi līdz 2010.gada Pasaules kausa finālam, kurā komanda papildlaikā zaudēja Spānijai.

"Man bija 15 apbrīnojami gadi nacionālajā komandā," sacīja futbolists. "Vienmēr pienāk brīdis, kad jādod iespēja jaunajai paaudzei un jauniem talantiem sevi parādīt. Kas par daudz, tas par skādi. Man ir 33 gadi. Vasarā būs 34. Nākamā Pasaules kausa laikā būs 38. Tas ir daudz."

Kūmans tikai februārī kļuva par jauno izlases treneri. Treneris sarunās ar Sneideru arī pieļāvis iespēju, ka viņš varētu palīdzēt izlasei jau citā statusā. "Varbūt es būšu tuvu komandai. Taču vēl par to runāsim nākamajās nedēļās," norādīja futbolists. Nīderlande nekvalificējās 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram Krievijā, un Kūmanam, ko sezonas sākumā atbrīvoja no darba Anglijas premjerlīgas klubā Liverpūles "Everton", ir uzdots atgriezt komandu agrākajā līmenī.

"Saprotu, ka Kūmans vēlas jaunu startu ar jaunākiem spēlētājiem. Atklāti runājām par to, un es cienu viņa lēmumu," sacīja Sneiders, kurš spēlējis trijos Eiropas čempionāta finālturnīros un trijos Pasaules kausa finālturnīros. Viņš pārstāvējis Amsterdamas "Ajax", Madrides "Real" un Milānas "Inter" ar kuru 2010.gadā uzvarēja A sērijā, Itālijas kausa izcīņā un Čempionu līgā. Sneideram ir arī Nīderlandes, Spānijas un Turcijas čempiontituli.

Futbolists atklājis, ka vēlas savu 134.spēli izlasē, lai atvadītos no pašmāju līdzjutējiem, bet šai spēlei jānotiek Amsterdamā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-03-05 15:40, pirms 6 gadiem
Vēl tik Robbens velk augstāko līmeni

  +1 [+] [-]

, 2018-03-05 17:18, pirms 6 gadiem
Vesais18 rakstīja: Vēl tik Robbens velk augstāko līmeni
Pēdējā laikā jau ar vairs nevelk. Tagad iziet tikai uz pieredzīti un par veciem nopelniem tiek laukumā.
Nīderlandes futbola zelta gadi aiz muguras, jāgaida jauna paaudze.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-05 22:22, pirms 6 gadiem
kristaps_back_118332958974840 rakstīja: Inter ar Eto O kopā labi blieza !!! tā laika favorītklubs !!!!
Plus Diego Milito. Tā bija super blice