Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pēc Pasaules kausa izcīņas tiks pārskatīta FIFA ranga veidošanas sistēma

Rolands Eliņš

Pēc Pasaules kausa izcīņas tiks pārskatīta FIFA ranga veidošanas sistēma
Džanni Infantīno
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) apliecinājusi, ka tiek izvērtēta pašreizējā pasaules ranga veidošana, taču pārmaiņu ieviešana, ja tādas būs, nenotiks ātrāk par 2018. gada Pasaules kausa beigām.

FIFA izlašu ranga sistēma tiek kritizēta jau ilgāku laiku, un šis ir jautājums ir svarīgs, jo FIFA rangs nosaka izlašu grozus grupu izlozēs dažādos kvalifikācijas turnīros un finālturnīros. Pašreizējā sistēmā FIFA rangā izlases punktu skaits tiek noteikts pēc pēdējo četru gadu rezultātiem, par pamatu ņemot nevis izcīnīto uzvaru vai iegūto punktu skaitu, bet gan uzvaru un neizšķirtu attiecību pret aizvadīto spēļu skaitu.

Par šīs sistēmas trūkumiem plašu apskatu sagatavoja britu medijs „The Times”, pierādot, ka Anglijas izlases salīdzinoši zemo vietu FIFA rangā (šobrīd 13. pozīcija) iespaido pārāk daudzās pārbaudes spēles pret spēcīgiem pretiniekiem.

„The Times” norādīja, ka pēdējā gada laikā Anglija izvēlējusies aizvadīt pārbaudes spēles ar Franciju, Vāciju un Spāniju, šajos trīs mačos iegūstot tikai vienu neizšķirtu, kamēr, piemēram, ranga ceturtās vietas īpašniece Šveice pēdējos 15 mēnešos aizvadījusi tikai vienu pārbaudes spēli, pieveicot Baltkrieviju. Tāpat arī Polija uz savu rekordaugsto piekto vietu pakāpusies, kopš „Euro 2016” sākuma aizvadot tikai vienu pārbaudes spēli (1:1 pret Slovēniju).

„FIFA izvērtē pasaules ranga veidošanas sistēmu,” paziņojumā medijiem norādījis FIFA komunikāciju daļas pārstāvis. „Lēmums par izmaiņām tiks pieņemts pēc 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas beigām, ja izmaiņas izrādīsies nepieciešamas.” Par to, kāda varētu būt pārveidotā sistēma un kādas tieši izmaiņas FIFA izskata, paziņojumā netiek minēts.

Latvija FIFA rangā noslīdējusi uz savu rekordzemo 131. vietu, un paredzams, ka nākamajā ranga izlaidumā antirekords tiks labots, jo aizvadītajās PK atlases spēlēs pret Ungāriju un Šveici tika ciesti zaudējumi.

Izmantotie resursi:
FIFA set to review world ranking system...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja