Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Meksika Zelta kausa pusfinālā varonīgo Haiti salauž tikai papildlaikā

Meksika Zelta kausa pusfinālā varonīgo Haiti salauž tikai papildlaikā
Meksikas futbola izlases spēlētāji svin vārtu guvumu. Foto: Robyn Beck/AFP/Scanpix

Par CONCACAF Zelta kausa izcīņas pirmo finālisti kļuvusi Meksikas izlase, kas tikai papildlaikā ar rezultātu 1:0 apspēlēja sīksto Haiti valstsvienību. Uzvaras vārtus 93. minūtē guva Rauls Himeness.

ASV pilsētā Glendeilā notikušajā mačā milzīgs pārsvars piederēja meksikāņiem, kuri kopumā nospēlētajās 120 minūtēs bumbu kontrolēja vairāk nekā divas reizes vairāk nekā pretinieki (70:30 (%)), kā arī izdarīja par 16 sitieniem vairāk (27:11). Tomēr pamatlaikā veiksme stāvēja klāt Haiti futbolistiem, izcilu sniegumu rādot haitiešu vārtsargam Džonijam Plasidam, kā arī meksikāņiem pašiem nerealizējot no labām pozīcijām izdarītus sitienus.

Meksikāņu dominance turpinājās arī pagarinājumā, kura ievadā Meksika nopelnīja 11 metru soda sitiena izpildīšanas iespēju. To ar ļoti aukstasinīgu raidījumu realizēja Rauls Himeness. Atlikušajā laikā meksikāņi turpināja apdraudēt Haiti vārtus, taču Haiti izlase spītīgi neļāva sevi izslēgt no spēles. Papildlaika pēdējā minūtē haitietis Maikls Kantave pat varēja panākt izlīdzinājumu, tomēr viņš trāpīja pa Meksikas vārtu stabu, meksikāņiem atviegloti uzelpojot un noturot uzvaru.

Finālā Meksika eksaminēs pagājušās Zelta kausa izcīņas fināla atkārtojuma ASV pret Jamaiku uzvarētāju. Abas šīs komandas šovasar jau tikās pārbaudes spēlē, kurā ar 1:0 pārāki bija jamaikieši.

Zelta kausa izcīņas pusfināls

DatumsVietaSpēleRez.Vārtu guvēji
3.07.GlendeilaHaiti - Meksika0:1 (0:0 / 0:0)Himeness (11 m s. s.) 93`
4.07.NešvilaJamaika - ASV

Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.