Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija klasikā pārspēj Argentīnu un iekļūst "Copa America" finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Brazīlija klasikā pārspēj Argentīnu un iekļūst "Copa America" finālā
Brazīlijas izlases futbolisti. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/Scanpix

Brazīlijā notiekošā "Copa America" pirmajā pusfinālā, tā sauktajā, Dienvidamerikas "El Clásico" mājinieki brazīlieši Beluorizonti pilsētā realizēja divus no trim sitieniem pa vārtiem un ar 2:0 apspēlēja Lionelu Mesi un Argentīnas izlasi.

Pirmajā puslaikā "kautrīgāki" savos uzbrukumos bija brazīlieši, kuri pirmajās 45 minūtēs veica tikai divus sitienus, kamēr argentīnieši Brazīlijas izlases vārtus apdraudēja veselas sešas reizes. Tomēr šoreiz kvalitāte izrādījās svarīgāka par kvantitāti, Brazīlijai vārtu rāmī trāpot abus no saviem sitieniem, vienam no tiem ļaujot mājiniekiem izvirzīties vadībā. 19. minūtē pēc filigrānas Robero Firmino piespēles no labā flanga neviena netraucēts Argentīnas vārtu priekšā palika Gabriels Žezuss, ļaujot gavilēt mājinieku līdzjutējiem - 1:0.

Savukārt Argentīna vistuvāk izlīdzinājumam nonāca puslaika otrajā pusē, kad no 11 metru attāluma bumbai ar galvu pieslēdzās Serhio Agvero, raidot to pret Brazīlijas cietokšņa pārliktni. Pirmās 45 minūtes noslēdzās ar minimālu Brazīlijas pārsvaru, kas bija tikai sākums argentīniešu neveiksmēm.

Neilgi pēc puslaiku pārtraukuma Argentīna teju spēja atspēlēties, taču Lionela Mesi raidījums no soda laukuma robežas atdūrās pret vārtu stabu. Brazīlijas vārtus glāba arī vārtsargs Alisons Bekers, kurš lieliskā lēcienā atvairīja Mesi izpildītu tiešo brīvsitienu. Tāpat lieliska iespēja dubultot brazīliešu vadību bija Felipem Koutinjo, kurš neizmantoja lielisku Gabriela Žezusa piespēli, sitot nedaudz garām Argentīnas cietokšņa labajam stūrim.

Punkts Argentīnas izredzēm praktiski tika pielikts Brazīlijas ātrajā pretuzbrukumā 71. minūtē, kad ar bumbu izrāvās Gabriels Žezuss, atdodot piespēli Roberto Firmino, kurš to trieca tukšos argentīniešu vārtos - 2:0 Brazīlija. Arī atlikušajā laikā Argentīnas uzbrukumi nebija produktīvi, kā rezultātā Brazīlija izcīnīja ceturto uzvaru pēdējos sešos Dienvidamerikas "El Clásico", iekļūstot "Copa America" finālā. Tajā brazīlieši spēkosies ar pašreizējās čempiones Čīles un Peru pusfināla uzvarētāju.

Vēsturiski Brazīlija "Copa America" finālos ir spēlējusi 11 reizes, no kurām brazīliešiem izdevies uzvarēt septiņās reizēs.

"Copa America" pusfināls

DatumsSpēleRez.Vārtu guvēji
3.07.Brazīlija - Argentīna2:0 (1:0)Žezuss 19` Firmino 71`
4.07.Čīle - Peru

  +2 [+] [-]

, 2019-07-03 07:33, pirms 5 gadiem
Messi atkal paliek bez trofejas ar izlasi.
Cik reizes viņš ies prom un atkal atgriezīsies?
Paliek jau nedaudz smieklīga tā neizlēmība.

Jau 2x viņš tā kā pameta izlasi un atgriezās?

  +3 [+] [-]

, 2019-07-03 07:38, pirms 5 gadiem
parvisu rakstīja: Messi atkal paliek bez trofejas ar izlasi.
Cik reizes viņš ies prom un atkal atgriezīsies?
Paliek jau nedaudz smieklīga tā neizlēmība.

Jau 2x viņš tā kā pameta izlasi un atgriezās?
Vai tad viņš tagad paziņoja, ka atkal iet prom?
Nospēlēs droši vien līdz nākamajam pasaules kausam un tad jau vairs nebūs jēgas ilgāk izlasē palikt.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 07:44, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Vai tad viņš tagad paziņoja, ka atkal iet prom?
Nospēlēs droši vien līdz nākamajam pasaules kausam un tad jau vairs nebūs jēgas ilgāk izlasē palikt.
copa america nākošgad atkal būs...man liekas Argentīnā pie tam.

  -3 [+] [-]

, 2019-07-03 07:46, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Vai tad viņš tagad paziņoja, ka atkal iet prom?
Nospēlēs droši vien līdz nākamajam pasaules kausam un tad jau vairs nebūs jēgas ilgāk izlasē palikt.
Tagad nē, bet pirms tam jau 2x bija paziņojis par to, ka beidz karjeru izlasē un 2x atgriezās. gadus nenosaukšu. bet pēc iepriekšējā PK viņš bija pateicis, ka beidz karjeru un tagad atgriezās.
Slēpts komentārs: driks

  +2 [+] [-]

, 2019-07-03 09:17, pirms 5 gadiem
sanāk, ka Latvijas futenes nabagi gandrīz sasnieguši brazīļu līmeni, proti 3 sitieni vārtu rāmī visas spēles laikā... vēl tikai jāmēģina kādreiz arī trāpīt tīklā!
Slēpts komentārs: Real AB15(Dre)

  +2 [+] [-]

, 2019-07-03 09:42, pirms 5 gadiem
argi zaudeeja abas speeles pret normaalaam komandaam, bet shonakt vinjiem bija labaakaa speele turniiraa (t.sk. arii Messi beidzot kaut cik izskatiijaas), un braziilji uzvareeja tikai taapeec, ka ir 2 galvastiesas paaraaki. un taapeec, ka Alvesham ir kaut kaada renesanse. vareeja iegroziities arii savaadaak - 2 shtangas, 1 neiedota 99% pendele, kur pat VAR nezin kaapeec neskatiijaas, nesaprotams un haotisks tiesnesis...
lai vai kaa, shai izlasei beidzot ir potenciaals, truukst tikai balsta pussarga (ko turniira laikaa Skaloni atrisinaaja, izveidojot centru no 3 box-to-box un atstaajot rezervee otru labaako peec Martinesa speeleetaaju - Lo Chelso, kursh, lai arii bija ljoti labs, radiija nesabalanseetiibu). Beidzot ir labi maleejie aizsargi, beidzot ir labs centra uzbruceejs. tagad tikai jaasanjemas un jaapasaka paldies di Marijam, jaaparunaa ar Messi, lai vinsh nevelk izlasee savu korishu Aguero - vinji abi kopaa nevar speeleet.
Skaloni vareetu turpinaat trenneet liidz pat naakamaa gada Copai, ja vien nedabuu kaadu TOP treneri (Simeoni, TSO), kas pie pashreizeejaa bardaka federaacijaa shkjiet neiespeejami.

     [+] [-]

, 2019-07-03 10:00, pirms 5 gadiem
Par kuru "beidzot ir labs centra uzbruceejs" Tu biji domājis?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 10:03, pirms 5 gadiem
Vienmēr ir fascinējuši cilvēki, kas pēc 1 komandas zaudētas spēles spēj uzrakstīt, ka kāds specifisks zaudējušās komandas spēlētājs esot pārvērtēts.

     [+] [-]

, 2019-07-03 10:30, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Par kuru "beidzot ir labs centra uzbruceejs" Tu biji domājis?
Martinesu no Intera. vinsh apbriinojamaa kaartaa iederaas, viens no retajiem, kursh var speeleet kopaa ar Messi, turklaat ir ljoti centiigs un atstraadaa aizsardziibaa savaa un Messi vietaa. vinsh un Lo Chelso - divas pozitiivas lietas no shii turniira. nu labi, Foits un Akunja arii. chetras.

     [+] [-]

, 2019-07-03 10:54, pirms 5 gadiem
Patiešām nebiju domājis, ka Argentīna tik tālu tiks. Bet nu visu cieņu, jo zaudēts spēcīgākam pretiniekam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-03 11:16, pirms 5 gadiem
Tiesnesis bij smieklīgs pipars, laikam tas no kokosa..
Bet nu brazīļi vienkārši bija meistarīgāka komanda, lai kā Mesiks centās, bet nu tie daži apvešanas manevri un bumbus pieturēšana bija fenomenāla..

     [+] [-]

, 2019-07-03 11:24, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Vienmēr ir fascinējuši cilvēki, kas pēc 1 komandas zaudētas spēles spēj uzrakstīt, ka kāds specifisks zaudējušās komandas spēlētājs esot pārvērtēts.
Bet ja tas svariigaas speelees notiek pastaaviigi?

     [+] [-]

, 2019-07-03 11:38, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Bet ja tas svariigaas speelees notiek pastaaviigi?
Abās komandās spēlē 11 spēlētāji - kopā 22, bez tiem, kas nāk uz maiņu. No visiem 22-28 (katra komanda var veikt 3 maiņas) atkarīgs spēles rezultāts. Kādēļ par Argentīnas izlases nesakārtotību (vai Barselonas atsevišķiem zaudējumiem) vainot tieši Messi?
Viens spēlētājs futbolā nevar pastāvīgi ietekmēt spēles rezultātu. Turklāt, ja tiekas 2 aptuveni līdzīga spēka komandas, rezultātu bieži izšķir nianses - sīkas (vai ne tik sīkas tiesneša kļūdas), kāds spēlētājs paklūp izšķirošajā brīdī, kāds spēlētājs "aizguļas", neatrodas savā vietā un pretinieka komanda gūst vārtus, utt.
Tāpat arī milzīga loma ir trenerim (izvēlas nepareizu taktiku vai neīstos spēlētājus, piemēram). Vai pat fiziskās sagatavotības trenerim, fizioterapētam (nepareizi aprēķina slodzi), utt.
Tas ir komandas sporta veids. Koncentrēšanās uz 1 spēlētāju ir neloģiska.

     [+] [-]

, 2019-07-03 12:20, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Bet ja tas svariigaas speelees notiek pastaaviigi?
cik var gvelzt sho sviestu? pret madridi ir nesvariigas speeles? pret Ekvadoru bija nesvariiga speele, kur vinsh ar hattrick ievilka vinjus uz PK2018? pret Lpool pirmaa bija nesvariiga speele? UCL finaali bija nesvariigas speeles?
kaada probleema muusdienu futbolaa nosegt vienu speeleetaaju? iespeejams, pret braziiljiem vinsh izskatiijaas labaak nekaa turniiraa kopumaa, jo braziilji paaraak necepaas ar vinja segshanu liidz laukuma peedeejai treshdaljai, kur tad personiski kjeeraas klaat kazemiru. kulombieshi, piemeeram, vispaar sedza ar personisko sedzeeju. vinsh to labi juut, savelk pretiniekus, kas dod vairaak telpas partneriem, bet ne vienmeer partneri to maak izmantot...

     [+] [-]

, 2019-07-03 12:24, pirms 5 gadiem
Veiksme nebija Argentīnas pusē.Vārtu stabs,pārliknis.Kaut gan pēc spēles satura Brazīlija,protams,bija labāka.

     [+] [-]

, 2019-07-03 12:30, pirms 5 gadiem
pēc daudzu, īpaši apdāvināto komentāriem un loģikas iznāk, ka, ja toreiz finālspēlē ar Vāciju koka kāja Iguains no metra būtu trāpījis tukšos vārtos, tad Messi būtu kļuvis par visu laiku labāko futbolistu , bet tā kā netrāpīja, tad Messi vairs nav labākais.
Interesanta ir šī loģika

     [+] [-]

, 2019-07-03 12:43, pirms 5 gadiem
..domājams, nākamgad Mesī tiks pie kausa. savās mājās un uz atvadām būs lielāka motivācija beidzot sasniegt to, ko sen jau bija pelnījis

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 17:27, pirms 5 gadiem
Palasot atsauksmes par tiesnešu darbu jeb tendenciozu tiesāšanu no Mesi puses (viņš parasti šajā jautājumā ir īpaši korekts), sāk šķist, ka viss jau bija sarunāts. Plus veiksme arī nebija argentīniešu pusē, un līdzvērtīgu pretinieku cīņā ar šādiem "sīkumiem" parasti pietiek. Mesi ar vārdiem nebārstās tāpat vien. Brazīļu faneļi var domāt, ko grib.