Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglija neiesit pendeli, ASV piekto reizi iekļūst Pasaules kausa finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Anglija neiesit pendeli, ASV piekto reizi iekļūst Pasaules kausa finālā
ASV izlases futbolistes apsveic 11 metru soda sitienu atvairījušo vārtsardzi Alisu Nēheri. Foto: Franck Fife/AFP/Scanpix

FIFA Pasaules kausa izcīņas sievietēm finālā kā pirmā iekļuvusi pašreizējā čempione ASV izlase, kas ļoti grūtā cīņā ar 2:1 pārspēja Angliju. Amerikāņu vārtsardze Alisa Nēhere 84. minūtē atvairīja angliešu izpildīto 11 metru soda sitienu.

Visi ieskaitītie vārtu guvumi bija vērojami mača pirmās 31 minūtes ietvaros. Spēles rezultātu desmitajā minūtē pēc Kellijas O'Haras centrējuma sitienā ar galvu atklāja Kristena Presa, izvirzot vadībā ASV izlasi. Amerikāniešu pārsvars sākotnēji gan nespēja noturēties ļoti ilgi, Anglijas komandas uzbrucējai Elēnai Vaitai sekmīgi pielabojot partneres Betānijas Medas piespēli no sāna (1:1). Vaitai šie bija sestie vārti šajā turnīrā.

Pirmajā puslaikā laukumā izteikti pārākas bija amerikānietes, pa vārtiem sitot trīs reizes vairāk (9:3) nekā Anglija. Tas deva rezultātu, 31. minūtē Aleksai Morganai gūstot savus sestos vārtus čempionātā un atgūstot vadību ASV valstsvienībai (2:1). Morgana bumbai veiksmīgi pieslēdzās pēc Lindsijas Horanas centrējuma.

Pēc 15 minūšu pārtraukuma iniciatīvu uzņēmās anglietes, cenšoties gūt vārtus, kas ļautu atspēlēties. Tādus otrā puslaika vidusdaļā izdevās gūt Elenai Vaitai, taču jau pēc angliešu svinībām spēles galvenā tiesnese noskatījās video atkārtojumu, kurā secināja, ka rezultatīvo raidījumu nepieciešams anulēt, jo fiksējama aizmugure. Anglijas izlase nepadevās un uzbrukumā turpināja presēt amerikānietes, 79. minūtē izveidojot vārtu gūšanas momentu, kura epicentrā atkal nonāca Vaita, kura pēc minimāla kontakta ar ASV komandas aizsardzi no vārtu priekšas netrāpīja pa viņai piespēlētu bumbu un krita. Pēc dažām minūtēm tiesnese atkal devās skatīt video atkārtojumu, šoreiz piespriežot 11 metru soda sitienu uz ASV vārtiem. Atbildību uz sevis uzņēmās pussardze Stefānija Hotone, kura pendeli izpildīja salīdzinoši vāji, pārliecinoši savus vārtus nosargājot Alisai Nēherei. Mazliet vēlāk bijušā Anglijas izlases spēlētāja Fila Nevila trenētās vienības situācija kļuva vēl neapskaužamāka, Millijai Braitai nopelnot otro dzelteno kartīti un atstājot komandas biedrenes mazākumā.

Notikumiem bagātā mača noslēgumā ASV ļoti meistarīgi neitralizēja visus Anglijas mēģinājumus uzlauzt aizsardzību, novadot spēli līdz uzvarai ar 2:1. Pasaules kausa finālā ASV izlase iekļuvusi jau piekto reizi. Ceturto titulu amerikānietes centīsies izcīnīt finālcīņā ar Nīderlandes un Zviedrijas pusfināla mača uzvarētāju.

Pasaules kausa izcīņas sievietēm pusfināls

DatumsSpēleRez.Vārtu guvēji
2.07.Anglija - ASV1:2 (1:2)Vaita 19` - Presa 10` Morgana 31`
3.07.Nīderlande - Zviedrija

  -1 [+] [-]

, 2019-07-03 00:02, pirms 5 gadiem
..sit mani ar kādu no angļu spēlētājas (vai tiesneses) krūšturi, bet piešķirtā pendele pret amerikānietēm nebija. labi vien, ka tā tika nosargāta bet aizmugure gan bija ļoti knapa, varēja būt papildlaiks. visādi citādi – gan jau Anglija dabūs 3. vietu.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-03 00:18, pirms 5 gadiem
Anglietes beigas trakas palika Ta tak nedrikst sist,tas tomer sievieshu futbols!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-03 00:33, pirms 5 gadiem
Pendele gan nu ļoti šaubīga!! Taisnīgi bij ka neiesita.. komentātori arī dādi dīvajņi,25 rejzes rāda atkārtojumu,šie pat nevar iznalizēt,padiskutēt,apspriest! Klusums!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-03 00:49, pirms 5 gadiem
Pirmais puslaiks bija fantastisks! Otrs ne tik, daudz strīdīgu epizožu, spēle reizēm palika pārāk asa. Laikam taisnīgi, ka neiesita 11 metrus, jo pat 20 atkārtojumos nebija saprotams, kas tur notika. Ja nav saprotams, tad tiesnesim 11 metri nav jādod. Nu par to aizmuguri. Ar to ir tā - vai nu ir vai nav. Kaut vai 20 cm, bet tā jau ir aizmugure. Tā tāda neveiksme anglietēm, drusku Vaita būtu tālāk no vārtiem piespēles brīdī, viss būtu likumīgi. Laikam jau spēles ziņā ASV arī bija pelnījusi uzvaru. Un kāpēc lai nefanotu par Morganu? Ļoti patīk kā viņa spēlē!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-03 05:52, pirms 5 gadiem
Kāda velna pēc Didzi pasauca komentēt?? Baigais sieviešu futbola eksperts, sajūta bija, ka atnācis uz interviju, jo vairāk stāstīja par sevi nekā par spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja