Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FIFA ģenerālsekretārs zinājis par desmit miljonu pārskaitījumu Vorneram

FIFA ģenerālsekretārs zinājis par desmit miljonu pārskaitījumu Vorneram
Žeroms Valks
Foto: AFP/Scanpix

Atbildot uz "New York Times" laikrakstā pausto informāciju par FIFA ģenerālsekretāra Žeroma Valka saistību ar iespējamo kukuli Džekam Vorneram, CONCACAF prezidentam, kuram apsūdzības uzrādītas vairākos punktus, FIFA izplatīja oficiālu paziņojumu, to noliedzot un norādot, ka par maksājumu CONCACAF atbildēja tikai Finanšu komiteja, taču "Press Association Sport" publicējusi dokumentu, kas liecina par pretējo.

ASV prokuratūras ziņojumā par lietas izmeklēšanu pieminēta kāda persona, kura atbildīga par kukuļa nodošanu desmit miljonu ASV dolāru apmērā. Tas raisīja plašus minējumus par šīs personas identitāti, un laikraksts "New York Times" norādījis, ka ASV tiesībsargi aizdomās tur FIFA ģenerālsekretāru Žeromu Valku. Atbildot uz šīm aizdomām, FIFA pusdienlaikā publiskā paziņojumā noliedza, ka Valks vai kāds cits FIFA pārvaldes pārstāvis būtu devis savu akceptu desmit miljonu pārskaitījumam pēc DĀR lūguma no PK 2010 organizējošās komitejas budžeta uz CONCACAF kontu.

FIFA šo darījumu skaidro, ka projektu sagatavojusi DĀR valdība un apstiprinājusi DĀR Futbola federācija, un FIFA līdzekļi tajā nav bijuši iesaistīti, jo nauda ņemta no PK 2010 organizējošās komitejas budžeta, savukārt DĀR puse uzstājusi, ka par tās izmantošanu jālemj toreizējam CONCACAF prezidentam Džekam Vorneram. Plānotā "Diaspora Legacy Programme" paredzēta kā atbalsts Āfrikas etnisko iedzīvotājiem Karību jūras reģionā.

Gan FIFA, gan Valks personīgi ir norādījis, ka šo maksājumu apstiprinājis FIFA Finanšu komitejas vadītājs Hulio Grondons, kurš pagājušajā gadā aizgāja mūžībā, turklāt FIFA paziņojumā arī skaidri uzsvērts: "Ne Žeroms Valks, ne kāds cits FIFA pārvaldes loceklis nebija iesaistīts šāda projekta ierosināšanā, pieņemšanā vai izpildīšanā."

Taču ziņu aģentūras "Press Association Sport" iegūtā informācija apstiprina, ka Valks par šo maksājumu zinājis gan, jo publicēta vēstules kopija no DĀR Futbola federācijas, kurā Valks tiek informēts par "projekta" apstiprināšanu, kā arī DĀR puse pieprasa, lai pārskaitīto naudas summu pārraudzītu tieši Vorners, šobrīd likumdošanas nežēlastībā kritušais bijušais CONCACAF prezidents.

FIFA uz šī vēstules publicēšanu atbildēja ar norādījumu, ka tā nav pretrunā ar FIFA paziņojumu, ka galīgo lēmumu pieņēma nu jau mūžībā aizgājušais Finanšu daļas vadītājs Grondons. Ārzemju mediji arī ironiskas kritikas vilni uztvēruši "Diaspora Legacy Programme" attaisnojumu, jo par tādu līdz šim dzirdējis vien retais, savukārt pārskaitītie desmit miljoni dolāru tiek uzskatīti par kukuli, ko saņēmis Vorners par PK 2010 nodrošināšanu Dienvidāfrikas Republikā. Valks savukārt pieņēmis savai pozīcijai neierastu lēmumu un neapmeklēs Pasaules kausa sievietēm atklāšanas ceremoniju Kanādā, pamatojot to ar aizņemtību.

Izmantotie resursi:
FIFA Statement on the South African Diaspora...


, 2015-06-02 15:20, pirms 9 gadiem
blateram- tribunālu un ruslandes '2018 čempī varēs piedalīties A puslodes izlases no Āfrikas, Āzijas un Eiropas margināliem, piem., grupa x Krievija, Serbija, Irāna un KTDR.., ja kvalificēsies
, 2015-06-02 15:36, pirms 9 gadiem
specha rakstīja: blateram- tribunālu un ruslandes '2018 čempī varēs piedalīties A puslodes izlases no Āfrikas, Āzijas un Eiropas margināliem, piem., grupa x Krievija, Serbija, Irāna un KTDR.., ja kvalificēsies
kāpēc kvalificēties? 10 citroni un Turkmenistāna jau var kravāt somas uz Maskavu
, 2015-06-02 16:35, pirms 9 gadiem
Labi ,ka no tādiem auniem nekas nav atkarīgs .Alleluja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-02 17:41, pirms 9 gadiem
ne velti agrāk OS bija aizliegts piedalīties profesionāliem sportistiem (tiesa PSRS komanda bija pārpildīta ar "atslēdzniekiem, šuvējām, ...")
jo
lielā nauda sačakarē jebko: cilvēku, sportu, organizāciju, iestādi, valsti, ...
, 2015-06-02 18:14, pirms 9 gadiem
Blaters arī zināja. Viņa īstas uzvārds ir Šendelmann. Blateru iedeva tāpat kā mūsu amerikānim misteru 20%.
, 2015-06-02 19:00, pirms 9 gadiem
ir tāda zinātne kā fizionomiju analīze, kur pilnīgi skaidri tiek tulkota sejas, mīmikas, uzvedības valoda, nosakot personas tipu, un pat to, vai viņam var uzticēt svešu somiņu.
Pavērojiet Blatera, Mežecka un Indriksona foto, un Jums viss taps skaidrs.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.