Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Tiesā noraidīta ASV sieviešu izlases prasība par nevienlīdzīgu atalgojumu

Rolands Eliņš

Tiesā noraidīta ASV sieviešu izlases prasība par nevienlīdzīgu atalgojumu
ASV sieviešu izlases līdere Megana Rapino. Foto: imago images / Bildbyran/Scanpix

ASV federālajā tiesā noraidīta ASV futbola sieviešu izlases prasība pret valsts futbola federāciju, pieprasot 66 miljonu dolāru kompensāciju par nevienlīdzīgo samaksu salīdzinājumā ar vīriešu izlasi.

Federālajā tiesā tika nolemts, ka izskatīšanai tiks virzīta ASV sieviešu izlases prasība par nevienlīdzīgajiem apstākļiem salīdzinājumā ar vīriešu izlasi. Šīs prasības skar atšķirības abu izlašu ceļošanas, izmitināšanas un medicīniskā personā nodrošināšanas ziņā. Savukārt prasība par nevienlīdzīgo atalgojumu noraidīta, norādot, ka sieviešu izlase konkrētajā laika posmā saņēmusi lielāku atalgojumu (ieskaitot prēmijas).

„Sieviešu izlases dalībnieces minētajā periodā ir saņēmušas lielāku atalgojumu nekā vīriešu izlase gan kopumā, gan rēķinot par vidēji spēlē,” vēstīts ASV tiesas lēmumā par prasības neizskatīšanu.

ASV sieviešu izlases spēlētāju pārstāve Mollija Levinsone medijiem pauda, ka ir šokēta un vīlusies par tiesas lēmumu, taču tiek plānota apelācijas iesniegšana.

Jāatgādina, ka iepriekš ar kritiku par ASV Futbola federācijas rīcību klajā nāca valsts vīriešu izlase, izplatot paziņojumā, kurā pauda neizpratni par dažādajiem līgumu nosacījumiem vīriešu un sieviešu komandās un izteica solidaritāti sieviešu izlasei.

ASV Futbola federācijas prezidents Karloss Kordeiro martā atkāpās no amata tieši sieviešu izlases vēršanās tiesā dēļ. Federācijas advokāti bija iesnieguši tiesā argumentu, ka „darbs vīriešu izlasē pieprasa augstāku kvalitātes līmeni spēka un ātruma ziņā”, un pēc šī argumenta nonākšanas ASV medijos Kordeiro atstāja amatu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-05-02 13:48, pirms 4 gadiem
Prasām mūsu Vilkiem vienlielas algas ar ASV sieviešu izlases spēlētājām! Ja Equality, tad Equality!

     [+] [-]

, 2020-05-02 14:06, pirms 4 gadiem
2017. gadā ASV Sieviešu izlase ar 2:5 piekāpās Dalasas U-15 komandai! Pieprasu vienlīdzību, lai U-15 maksā vairāk nekā viņām https://www.cbssports.com/soccer/ne...