Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Ballon d`Or" ieguvēja atsakas spēlēt Norvēģijas izlasē Pasaules kausā

"Ballon d`Or" ieguvēja atsakas spēlēt Norvēģijas izlasē Pasaules kausā
Ada Hegerberga. Foto: Reuters/Scanpix

Par 2018. gada labāko futbolisti pasaulē atzīta Ada Hegerberga nav iekļauta Norvēģijas izlases sastāvā gaidāmajam Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

23 gadus vecā Ada Hegerberga nav spēlējusi Norvēģijas izlasē divus gadus. Viņa to pārtrauca darīt, protestējot pret attieksmi, kāda tiek veltīta sieviešu spēlētājām Norvēģijā., un attiecīgi bija paredzēts, ka viņa nebūs arī Pasaules kausa izcīņā, kas tagad apstiprināts oficiāli.

Hegerberga ir trīskārtēja sieviešu Čempionu līgas uzvarētāja un 2018. gada „Ballon d`Or” balvas ieguvēja. Viņa pārstāv Francijas klubu „Lyon”, bet izlases kandidātu vidū nav arī viņas māsas Andrīnes Hegerbergas no Parīzes „Saint-Germain”.

2017. gadā pavisam drīz pēc Hegerbergas aiziešanas no izlases Norvēģijas Futbola asociācija panāca vienošanos ar futbolistu arodbiedrību, piekrītot pielīdzināt sieviešu izlases budžetu vīriešu izlases budžetam.

„Centāmies atrisināt nesaskaņas, tikāmies un runājām, bet viņa izvēlējās nespēlēt,” izteicies Norvēģijas izlases treneris Martins Sjogrēns. „Kā trenerim man ir jākoncentrējas uz tām spēlētājām, kas ir sastāvā, nevis tām, kuru nav. Cienu Adas lēmumu, viņa nevēlas būt izlasē, bet mēs strādājām ar tām, kuras vēlas.”

Pasaules kauss sievietēm šovasar notiks Francijā, tā sākums paredzēts septītajā jūnijā. Finālturnīrā piedalīsies 24 komandas, kuras sadalītas sešās grupās. Eiropu pārstāvēs Francija, Vācija, Anglija, Nīderlande, Zviedrija, Spānija, Norvēģija, Itālija un Skotija. Pirms četriem Pasaules kausa pusfinālu sasniedza Vācija un Anglija, taču finālā spēlēja ASV un Japāna, finālā uzvarot amerikānietēm, kuras izcīnīja trešo PK titulu savā vēsturē.


, 2019-05-02 17:54, pirms 5 gadiem
Laiki mainās, sievietes kopš vairs nav materiāli atkarīgas no večiem, ir saņēmušas tiesības vēlēt, var iegūt izglītību, utt, ir ar pašapziņu, vēl tieksme pēc fenimisma
, 2019-05-02 19:38, pirms 5 gadiem
Ja viņa grib vienlīdzību, tad vajadzētu skatīties uz budžetu kā uz procentiem - ja vīriešu futbols ienes 50M, bet sieviešu tikai 5M, tad būtu muļķīgi vēlēties, lai gan vīriešiem, gan sievietēm piešķir 10M budžetu.

Piemēram, budžets ir 50% no ieņēmumiem no katras puses.

Tomēr sieviešu futbols nav tik populārs, līdz ar to nav tik komerciāli pateicīgs.
, 2019-05-02 19:42, pirms 5 gadiem
Ko var ņemties!
Algas nosaka vispirms jau ieņēmumi - pārdptās biļetes un reklāmdevēji.
Sieviešu futenē ieņēmumi ir tik, cik ir.
Punkts!
, 2019-05-02 20:05, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ko var ņemties!
Algas nosaka vispirms jau ieņēmumi - pārdptās biļetes un reklāmdevēji.
Sieviešu futenē ieņēmumi ir tik, cik ir.
Punkts!
Jā, un tā kā dzimumu attiecība pasaulē ir pa lielam 1:1, tad sievietes var vainot tikai sevi, ka neiet sieviešu futbolu skatīties.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.