Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Maroka uzvar Arbitrāžas tiesā un varēs piedalīties Āfrikas Nāciju kausā

Maroka uzvar Arbitrāžas tiesā un varēs piedalīties Āfrikas Nāciju kausā
Foto: AFP/Scanpix

Maroka uzvarējusi apelāciju pret piespriesto diskvalifikāciju uz 2017. un 2019. gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīru.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) grozījusi Āfrikas futbola konfederācijas (CAF) lēmumu, kas tika pieņemts pēc tam, kad Maroka atteicās rīkot šīgada Āfrikas Nāciju kausa finālturnīru. Tāpat CAS mazinājusi Marokas futbola asociācijai (FRMF) piespriesto naudas sodu no viena miljona ASV dolāru līdz 50 000 ASV dolāru.

Tomēr CAF aicinājums Marokas futbola asociācijai maksāt 8,7 miljonus ASV dolāru par nodarītajiem zaudējumiem "varētu tikt izskatīts citā jurisdikcijā". CAF uzsver, ka ir cietusi lielus zaudējumus, jo tai nācies pārcelt finālturnīra norisi no Marokas uz Ekvatoriālo Gvineju tikai divus mēnešus pirms tā sākuma.

Atgādinām, ka Maroka vēlējās atlikt Āfrikas Nāciju kausa finālturnīra norisi, jo Āfrikā bija izplatījies Ebolas vīruss, tomēr Marokas lūgumu CAF noraidīja. Maroka ne tikai zaudēja finālturnīra rīkotājas statusu, bet arī izlases vietu tajā.

FRMF viceprezidents Nuredins Buhati paudis prieku par CAS lēmumu, nosaucot to par "lieliskām ziņām". "Tas pagaidām pieliek punktu konfliktam ar CAS. Tagad satiksimies ar valstsvienības galveno treneri Badū Zaki, lai izrunātu gatavošanās programmu."

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2015-04-03 00:04, pirms 9 gadiem
It ka pareizi ir, naudas sodu gan vajadzetu atstat, zaudejumus izdarija, saprotamus, bet par to ir jaatbild, kamer diskvifikacija gan kaut ka nebija pareizi
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.