Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA paplašina Pasaules kausu sievietēm līdz 32 komandām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA paplašina Pasaules kausu sievietēm līdz 32 komandām
Aleksa Morgana. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) padome vienbalsīgi lēmusi paplašināt Pasaules kausa finālturnīru sievietēm no 24 uz 32 komandām.

Jaunajā formātā izlases spēlēs jau nākamajā finālturnīrā, kas notiks 2023.gadā. Turnīra mājvietu nosauks nākamā gada maijā.

"Šī gada finālturnīra panākumi lika skaidri saprast, ka jāsper soļi, lai veicinātu sieviešu futbola izaugsmi," pauda FIFA prezidents Džanni Infantīno.

Tiesa, arī 24 komandu formātā bija lielas atšķirības starp vadošajām komandām un citām izlasēm, vienā no mačiem ASV futbolistēm ar 13:0 sagraujot Taizemi.

Šobrīd gan nav zināms, vai pieaugs naudas balvu fonds, ko jūlijā atbalstīja Infantīno. Salīdzinot ar iepriekšējo finālturnīru, šogad naudas balvu fonds tika dubultots uz 30 miljoniem ASV dolāru, kas gan ir krietni mazāk nekā vīriem, kuri pērn sadalīja 400 miljonus.

Šogad Pasaules kausā triumfēja ASV, kas finālmačā ar 2:0 uzveica Nīderlandi.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-01 23:31, pirms 5 gadiem
Pilnīgi bezjēdzīgi viņi to dara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-08-02 07:37, pirms 5 gadiem
Lieläkas iespējas Latvijai... Joks, protams. Kam lemts rāpot, tas nelidos. Nekad.