Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Jamaika un ASV ar minimālām uzvarām nodrošina pusfināla dueli Zelta kausā

Jamaika un ASV ar minimālām uzvarām nodrošina pusfināla dueli Zelta kausā
Jamaikietis Darens Metokss izpilda uzvaru nesošo 11 metru soda sitienu. Foto: Dominick Reuter/AFP/Scanpix

ASV notiekošajā CONCACAF Zelta kausa izcīņā pusfinālā trešo turnīru pēc kārtas ieguvušas gan Jamaikas, gan ASV futbola izlases, tām ar 1:0 apspēlējot attiecīgi Panamu un ceturtdaļfināla debitanti Kirasao.

Nakts agrākajā mačā Filadelfijā Panama samaksāja par pirmā puslaika gaitā izšķērdētajiem lieliskajiem vārtu gūšanas momentiem, 73. minūtē pašā soda laukuma stūrī visnotaļ nepiespiestā situācijā par spēli ar roku nopelnot 11 metru soda sitienu. To pārliecinoši realizēja pirms minūtes laukumā uznākušais Darens Metokss, sitot bumbu vārtu labajā stūrī, kamēr vārtsargs aizlēca uz kreiso. Jāatzīmē, ka ka ja pirmajā puslaikā nedaudz labāk izskatījās Panama, tad otrajās 45 minūtēs Jamaika tiešām pierādīja, kādēļ šīs izlases viesošanās Zelta kausa pusfinālos nav nejaušība.

Pusfinālā jamaikieši eksaminēs mājinieci ASV, kas negaidīti sarežģītā mačā tikai ar 1:0 uzveica Kirasao izlasi. Uzvaras vārtus no tuvas distances pēc Kristiana Pulišiča centrējuma guva Gelzenkirhenes "Schalke 04" pussargs Vestons Makkenijs. Savukārt izcilu momentu no pāris metru attāluma neizmantoja pats Pulišičs, situāciju slaidā lēcienā glābjot Kirasao vārtsargam Īlojam Rūmam.

Otrajā puslaikā iniciatīvu pat pārņēma Kirasao, kas gan ilgāk kontrolēja bumbu (58:42 (%)), gan izdarīja par trim sitieniem pa vārtiem vairāk (4:1) nekā ASV, taču viesiem paveikt mazu sensāciju un atspēlēties neizdevās. Tas ļāva pašreizējai čempionei ASV turpināt cīņu par trofejas nosargāšanu.

Zelta kausa izcīņas ceturtdaļfināls

DatumsSpēleRez.Vārtu guvēji
30.06.Haiti - Kanāda3:2 (0:2)Nazons 50` Bazils (11 m s. s.) 70` Gerjē 76` - Deivids 18` Kavalīni 28`
30.06.Meksika - Kostarika1:1 (1:0 / 1:1) / 5:4 11 m s. s.Himeness 44` - Ruiss (11 m s. s.) 52`
1.07.Jamaika - Panama1:0 (0:0)Metokss (11 m s. s.) 74`
1.07.ASV - Kirasao1:0 (0:0)Makkenijs 25`

Pusfināls

DatumsVietaSpēle
3.07.GlendeilaHaiti - Meksika
4.07.NešvilaJamaika - ASV

1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.