Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā sievietēm ASV uzvar Vāciju un iekļūst finālā

Pasaules kausā sievietēm ASV uzvar Vāciju un iekļūst finālā
ASV futbolistes pēc gūtiem vārtiem pret Vāciju
Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules kausā sievietēm futbolā par pirmo finālisti kļuva ASV izlase, kas pusfinālā ar 2:0 uzvarēja Vācijas izlasi. Šonakt tiks izspēlēts otrs pusfināls, kurā tiksies Japānas un Anglijas izlases.

Starp abām komandām norisinājās līdzīga cīņa, taču apņēmīgāk spēli iesāka ASV izlase. Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un abas komandas radīja labas vārtu gūšanas iespējas. Vairāk un bīstamāk uzbruka ASV izlase, bet Vācijas vārtsardzes teicamā spēle neļāva ASV komandai izvirzīties vadībā. 63. minūtē Džūlija Džonsone soda laukumā nogāza Aleksandru Poppu, pēc šī pārkāpuma uz ASV vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To izpildīja turnīra rezultatīvākā spēlētāja Selija Šašiča, bet viņas sitiens lidoja garām vārtiem. Sešas minūtes vēlāk 11 metru soda sitiens tika nozīmēts uz Vācijas vārtiem, bet atšķirībā no pretiniecēm ASV savu izdevību izmantoja, vārtus guva Karli Loida. Jāsaka gan, ka pārkāpums pret ASV spēlētāju bija uz pašas soda laukuma līnijas. Vācijas izlase centās izlīdzināt rezultātu, bet 84. minūtē uz maiņu iznākusī Kellija O’Hara uzstādīja spēles gala rezultātu. O'Harai šie bija pirmie vārti valstsvienības sastāvā.

Šonakt tiks aizvadīts otrais pusfināla duelis, kurā tiksies Japānas un Anglijas izlases. Ja šajā spēlē pārāka izrādīsies Japānas izlase, tad būs pagājušā fināla atkārtojums, kurā ASV centīsies revanšēties japānietēm par zaudējumu pirms četriem gadiem pēcspēles sitienu sērijā.

Pusfināls

P.R.Komanda-KomandaP.R.Rezultāts
2.ASVVācija1.2:0
4.JapānaAnglija6.01.07.

Fināls

P.R.Komanda-KomandaP.R.Datums
2.ASV05.07.

Mazais fināls par 3. vietu

P.R.Komanda-KomandaP.R.Datums
1.Vācija04.07.

P.R. – Pasaules reitinga vieta.

Resursi:
FIFA Women's World Cup Canada 2015™ - FIFA.com

     [+] [-]

, 2015-07-01 11:08, pirms 9 gadiem
Pārkāpums uz soda laukuma līnijas arī to nozīmē - tas ir 11m soda sitiens. Tā vismaz noteikumu grāmatiņā rakstīts.