Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija sagrauj Spāniju un triumfē Konfederāciju kausā

Rolands Eliņš

Brazīlija sagrauj Spāniju un triumfē Konfederāciju kausā
Freds un Neimārs kopā guva visus trīs Brazīlijas vārtus
Foto:AFP/Scanpix

Trešo reizi pēc kārtas Konfederāciju kausa izcīņā triumfējusi Brazīlijas izlase, kura šonakt ar 3:0 neatstāja cerības pasaules un Eiropas čempionei Spānijas valstsvienībai. Divus vārtus Brazīlijas sastāvā katra puslaika sākumā guva Freds, bet spāņi izcēlās ar nerealizētu 11 metru soda sitienu un sarkano kartīti.

Pret Itāliju spāņi savus vārtus nosargāja neskartus 120 spēles laika minūtes. Pret Brazīliju viņi izturēja tikai 90 sekundes, kad pēc centrējuma soda laukumā lieliski nospēlēja Freds. Lai arī cīņā ar aizsargu viņš bija pakritis, Freds tomēr spēja (joprojām atrodoties uz zemes) izdarīt sitienu un likt Brazīlijai uzgavilēt (1:0).

Spāņu problēmas gan ar to vēl ne tuvu nebija beigušās, jo turpinājumā labās sitiena pozīcijās nokļuva arī Oskars un Halks, vēlreiz Freds, ik pa brīdim kreisajā flangā briesmas radīja Neimārs, kā arī divas reizes spāņu aizsargi tikai ar noteikumu pārkāpumu spēja novērst izgājienu viens pret vienu. Abos gadījumos gan Arbeloa, gan Ramoss saņēma tikai dzeltenās kartītes, jo gluži pēdējās cerības sods tas tomēr nebija.

Uz spāņu pacietīgo saspēli laukuma vidusdaļā Brazīlija atbildēja ar asu un brīžiem pat agresīvu presingu, kas neļāva Spānijai izveidot neko nopietnu līdz pat 40. minūtei, kad Brazīlija iekrita pretuzbrukumā divi pret vienu. Pedro jau raidīja bumbu garām vārtsargam Sēzaram, taču savu pieteikumu valsts nacionālā varoņa kandidatūrai aizpildīja aizsargs Davids Luizs, kurš iebrāzās soda laukumā un kritienā izsita bumbu no tukšiem vārtiem, liekot „Maracana” stadiona apmeklētājiem vairākas minūtes skandēt savu vārdu.

Tikai pāris minūtes pēc Luiza izglābtajiem vārtiem Brazīlijas pārsvaru dubultoja Neimāra un Oskara izveidotais uzbrukums, kura noslēgumā Neimārs trieca bumbu pasaules čempionu vārtu tuvējā devītniekā. Pēc pirmā puslaika - 2:0! Pēc otrā puslaika pirmās minūtes – 3:0. Tieši tā, Spānijas centienus atspēlēties par 99% procentiem sagrāva Brazīlijas ātrais uzbrukums otrā puslaika sākumā, kuru ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī noslēdza Freds.

Cerību stariņš eiropiešiem paspīdēja 53. minūtē, kad pēc Marselo pārkāpuma tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču šo cerību stariņu nodzēsa Serhio Ramoss, kurš sita garām Brazīlijas vārtiem. Spānija gan vēl centās pārgrupēties, laukumā nāca Davids Vilja un Hesuss Navass, taču Brazīlijas uzbrukumu asums nemazinājās, gluži otrādi, 68. minūtē, kad Neimārs atkal pilnā ātrumā devās uz vārtiem, viņu nopļāva Žerārs Pikē, par to saņemot sarkano kartīti kā pēdējās cerības glābiņu. Spānija bija ne tikai trīs vārtu iedzinējos, bet nu arī skaitliskajā mazākumā.

Spēles atlikušajā laikā brazīliešiem bija vairākas iespējas gūt arī ceturtos un piektos vārtus, taču patraucēja vēlme nospēlēt ļoti skaisti, kamēr spāņu rindās bezcerība bija manāma jau labu laiciņu pirms mača beigām.

Brazīlija triumfējusi jau trijās Konfederāciju kausa izcīņās pēc kārtas, turklāt pārtraukusi Spānijas 29 nezaudēto spēļu sēriju FIFA turnīros (pasaules rekords). Šī arī bija pirmā reize 21. gadsimtā, kad abas izlases spēkojās oficiālā mačā, turklāt tikai otrā visā vēsturē, kad to darīja „Maracana” stadionā, un arī toreiz, tālajā 1950. gadā, Brazīlija triumfēja ar sagrāvi (6:1). Zaudējums ar 0:3 arī ir smagākais, kādu Spānija piedzīvojusi pēdējos 28 gados.

Brazīlija –Spānija 3:0 (2:0)

Vārtu guvēji: Freds 2` 47` Neimārs 44`
Brīdinājumi: Arbeloa 15` Ramoss 28`
Noraidījumi: Pikē 68`
Brazīlija: Sēzars, Alvess, Silva, Luizs, Marselo, Freds (Žo 80`), Neimārs, Oskars, Gustavo, Paulinju (Ernaness 88`), Halks (Žadsons 73`)
Spānija: Kasiljass, Pikē, Injesta, Čavi, Toress (Vilja 59`), Pedro, Mata (Navass 52`), Ramoss, Buskets, Arbeloa (Aspilikueta 46`), Alba
Sitieni (vārtu rāmī): 14 (8) : 15 (7)
Bumbas kontrole: 48% : 52%

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts brazīliešu talants Neimārs, kurš ieguva Adidas "Golden Ball" balvu. Attiecīgi "Silver Ball" un "Bronze Ball" ieguvēji bija Spānijas izlases pārstāvis Andress Injesta un brazīlietis Paulinju. Vēl šo balvu nominantu sarakstā bija Andrea Pirlo (Itālija), Serhio Ramoss (Spānija) un Luiss Svaress (Urugvaja).

Savukārt par Konfederāciju kausa labāko vārtsargu tika nosaukts Brazīlijas izlases vārtu aizstāvis Žulio Sēzars, bet Adidas "Golden Boot" kā turnīra rezultatīvākais spēlētājs ieguva spānis Fernandu Toress, kurš turnīra laikā izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem (četri no tiem gan pret Taiti valstsvienību). Tikpat vārtus guva arī Freds, taču šīs balvas noteikumi nosaka, ka to iegūst spēlētājs, kurš laukumā pavadījis mazāk laika, respektīvi, kurš vārtus guvis biežāk.

Konfederāciju kausa 2013 labākie vārtu guvēji

VietaSpēlētājsValsts
1.Fernandu ToressSpānija5
FredsBrazīlija5
2.Abels ErnandessUrugvaja4
NeimārsBrazīlija4
3.Davids ViljaSpānija3
Nnamdi OduamadiNigērija3
Havjērs ErnandessMeksika3
Luiss SvaressUrugvaja3
Edinsons KavaniUrugvaja3
1 2 3 4 115 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2013-07-01 02:56, pirms 11 gadiem
Brazil is back!!! Bez iespējām un bez jautājumiem!

 +20 [+] [-]

, 2013-07-01 02:57, pirms 11 gadiem
Varu iet gulēt laimīgs. ';

 +16 [+] [-]

, 2013-07-01 02:57, pirms 11 gadiem
bez variantiem. Brazīlija ir atpakaļ. lielisks fināls

  +4 [+] [-]

, 2013-07-01 02:58, pirms 11 gadiem
Spēlēja 11 labi futbolisti sarkanos formas tērpos pret 11 futbola dieviem. FANTASTIKA

  +1 [+] [-]

, 2013-07-01 02:59, pirms 11 gadiem
gaidam PK2014!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2013-07-01 03:02, pirms 11 gadiem
Nē nu Neimārs ir labs - ļoti labs. Visas briesmas it īpaši pirmajā puslaikā nāca no viņa malas. Savtīgs arī nav - piespēlēs ja vajadzēs. Man kā Real atbalstītājam žēl, ka Barcelona viņu nocēla.

 +10 [+] [-]

, 2013-07-01 03:02, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Nē nu Neimārs ir labs - ļoti labs. Visas briesmas it īpaši pirmajā puslaikā nāca no viņa malas. Savtīgs arī nav - piespēlēs ja vajadzēs. Man kā Real atbalstītājam žēl, ka Barcelona viņu nocēla.
Mums ir Isco!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-01 03:03, pirms 11 gadiem
Līdz ar to arī pārtrūkusi Spānijas fantastiskā bezzaudējumu sērija ofoiciālajos mačos - 29spēles, jeb kopš pirmās spēles 2010. gada pasaules kausā.

  -3 [+] [-]

, 2013-07-01 03:04, pirms 11 gadiem
Starp citu Dynamo Kiev pamatīgi papildinājies - Mbokani,Lens un Belhanda būs interesanti pasekot kā viņiem sekmēsies jaunajā sezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:07, pirms 11 gadiem
Vajag svaigas asinis spāņiem, to pašu Isco kaut vai, jo izskatās, ka brazīlieši spīdes iekš PK, ļoti laba spēle, nesavtīga, visi cīnās, vienkārši super daudzās epizodēs presēja spāņu spēlētājus un tika līdzi spāņu saspēlei, kaifs skatīties, Neymar`a vārtu guvums konfekte, Skolari labi izskolojis jaunos talantus, prieks skatīties, gaidam PK!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:13, pirms 11 gadiem
Spēle no spāņu puses bija graujoši slikta, itsevišķi atdeves ziņā, ceru, ka tas viņiem tikai pacels apetīti uzvarēt PK. Apsveicu Brazīļus, laba komandas spēle. Neimārs malacis, domāju, ka Barsā viņš iederēsies lieliski.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:15, pirms 11 gadiem
Ne jau Brazīlija tik varena, bet gan zelta paaudze noriet. Un tikai un vienīgi tāpēc pārējiem parādās izredzes - jo līmenis atkal ir nolaidies no nesasniedzamā līdz cilvēcīgam. Vai tā Brazīlija, vai Vācija - neviens no tiem ne tuvu nebūs tik izcils kā iepriekšējo gadu Spānija.

     [+] [-]

, 2013-07-01 03:17, pirms 11 gadiem
Brazīlija uzvarēja bez jautājumiem,izmantoja savas iespējas,ko nespēja Spānija,Ramos ceru,ka vairs nekad nesitīs pendeles,tik pārliecinoši savāca bumbu savās rokās,ka jau bija skaidrs,ka aizsitīs garām,diemžēl bija redzams,ka Ikers ar nav labākajā formā,nebūtu piecu mēnešu pauzes,pirmos un trešos vārtus būtu novērsis

  +4 [+] [-]

, 2013-07-01 03:17, pirms 11 gadiem
Nekadu izredzhu Spanijai.Sovakar BRA bija labaki.PK noteikti panems eiropa,bet BRA bus nopietns pretinieks.Kaut gan Brazilijai jasaka paldies eiropai,jo tieshi eiropa braziilu izlases parsvars spele.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:22, pirms 11 gadiem
Mildas tante rakstīja: Espanjoli ar savu pretīgo bumbošanos jau galīgi ir rītardējušies. Ja pret Taiti un tāda līmeņa komandām, tad turpina savu bumbošanos, bet ja nāk pretī kāds stiprāks pretinieks, tad nezina vairs ko iesākt, kā spēlēt...
tieši tāpēc jau arī nezina, ko iesākt, ka bumbošanās vairs nav līmenī, daaaaa būtu bumbošanās, brazīļi būtu tie, kas nezinātu, ko iesākt. kādam ambālim jābūt, lai saspēles augstāko pilotāžu sauktu par pretīgu..

  +7 [+] [-]

, 2013-07-01 03:22, pirms 11 gadiem
Swordsman rakstīja: Ne jau Brazīlija tik varena, bet gan zelta paaudze noriet. Un tikai un vienīgi tāpēc pārējiem parādās izredzes - jo līmenis atkal ir nolaidies no nesasniedzamā līdz cilvēcīgam. Vai tā Brazīlija, vai Vācija - neviens no tiem ne tuvu nebūs tik izcils kā iepriekšējo gadu Spānija.
Ne tur kas noriet, ne tur kas kkādā nežēlīgi neaizsniedzamā līmenī bija. Vienkārši vislaik nevar uzvarēt. Pie tiem visiem spāņu tituliem pie jebkura var atrast spēli, kur kāds veiksmīgs/neveiksmīgs moments un spāņi būtu mājās bez kausa. Tās pašas uzvaras pēcspēles sitienu sērijās utt.

     [+] [-]

, 2013-07-01 03:30, pirms 11 gadiem
Brazīlija uzvarēja pelnīti. Nospēlēja ļoti skaisti. Apsveicu! Nākamgad savās mājās, pie tam ar tādiem treneriem kā Skolari un Pareira noteikti būs vieni no galvenajiem, ja ne galvenie favorīti uz uzvaru. Tas ka Konfederāciju kausa uzvarētājs pēc tam nevinnē pasaules kausu. Tā ir tikai šobrīdējā statistika, kas var arī tikt lauzta. Tāpat kā līdz 2010.gada PK Eiropas komandas nekad nevinnēja ārpus Eiropas vai līdz pagājušajam gadam nekad viena komanda nebija vinnējusi Eiropas čempionātu divas reizes pēc kārtas utt.

Šī spēle protams varēja arī nebeigties ar tik graujošu skaitu, ja Pedro būtu trāpījis vārtos 1.puslaika beigās, taču tik un tā brazīļi - pelnīti!

     [+] [-]

, 2013-07-01 03:33, pirms 11 gadiem
Swordsman rakstīja: Ne jau Brazīlija tik varena, bet gan zelta paaudze noriet. Un tikai un vienīgi tāpēc pārējiem parādās izredzes - jo līmenis atkal ir nolaidies no nesasniedzamā līdz cilvēcīgam. Vai tā Brazīlija, vai Vācija - neviens no tiem ne tuvu nebūs tik izcils kā iepriekšējo gadu Spānija.
Pilnīgi piekrītu. Šī spāņu zelta paaudze sāk norietēt. Nevar arī visu laiku uzvarēt. Spēlētājiem noteikti vairs nav tāda motivācija kā pirms visām šīm lielajām uzvarām. Taču tik un tā ticu, ka nākamgad sarkanā fūrija būs viena no galvenajām pretendentēm uz uzvaru. Un noteikti pēc gada viņi spēlēs daudz labāk.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:35, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Ne tur kas noriet, ne tur kas kkādā nežēlīgi neaizsniedzamā līmenī bija. Vienkārši vislaik nevar uzvarēt. Pie tiem visiem spāņu tituliem pie jebkura var atrast spēli, kur kāds veiksmīgs/neveiksmīgs moments un spāņi būtu mājās bez kausa. Tās pašas uzvaras pēcspēles sitienu sērijās utt.
Pēdējā pasaules čempionātā pēcspēles sitienu sēriju nebija, taču Euro2008, Euro2012 - gan. Protams, lielajās uzvarās veiksme kaut kur arī ir vajadzīga, taču tik un tā 3 lielus turnīrus pēc kārtas tikai ar veiksmi vai haļavu izcīnīt nebūtu iespējams.

     [+] [-]

, 2013-07-01 03:39, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Ne tur kas noriet, ne tur kas kkādā nežēlīgi neaizsniedzamā līmenī bija. Vienkārši vislaik nevar uzvarēt. Pie tiem visiem spāņu tituliem pie jebkura var atrast spēli, kur kāds veiksmīgs/neveiksmīgs moments un spāņi būtu mājās bez kausa. Tās pašas uzvaras pēcspēles sitienu sērijās utt.
bija nelieli (pus)vājuma brīži, bet labākajā kondīcijā tas bija gan "nežēlīgi nesasniedzams līmenis". Jo, pirmkārt, trīs lielie turnīri pēc kārtas paņemti - tas vien liecina par īpašu līmeni, kas nav nejaušība.

otrkārt, ļoti raksturīgi 1:0 divus turnīrus pēc kārtas pret ļoti labā firmā esošu Vāciju (!). Ko parasti dara tāda līmeņa komandas pēdējās minūtēs, zaudējot ar 0:1? pat švakas komandas uzbrūk, stiprās vispār šturmē pretinieku soda laukumu, zaudēt nav ko.
Bet tā vietā Vācija (Vācija!!!) vispār pat pie bumbas netika! Lūk, šis moments šķiet visraksturīgākais. pie 0:3 daudzi necenšas, bet pie 0:1 nedabūt vispār bumbu - tas ir kas īpašs.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:43, pirms 11 gadiem
Altemix rakstīja: Pēdējā pasaules čempionātā pēcspēles sitienu sēriju nebija, taču Euro2008, Euro2012 - gan. Protams, lielajās uzvarās veiksme kaut kur arī ir vajadzīga, taču tik un tā 3 lielus turnīrus pēc kārtas tikai ar veiksmi vai haļavu izcīnīt nebūtu iespējams.
Nu un būtu pakāsuši tās pendeļu sērijas, kas būtu? Viens pasaules kauss...un no "neaizsniedzamā līmeņa" čiks tik būtu. Protams, tas ir no sērijas "kā būtu ja būtu", un tas, ko spāņi ir paveikuši ir milzīgs panākums un man par to liels prieks, bet nu nevajag pārvērtēt - nekāds "neaizsniedzamais līmenis" tur nebija. Par neaizsniedzamu līmeni varētu runāt ja spāņi tajos turnīros visus būtu ar 2-3 vārtu pārsvaru nesuši ārā, nevis kapājušies pendelēs (EURO 2008, 2012) vai zimocījuši uzvaras ar 1:0 (PK 2010).

     [+] [-]

, 2013-07-01 03:45, pirms 11 gadiem
laba mācība Spānijai pirms PK,Del Boske nošāva greizi liekot uz Matas kārti,vispār nekādu iespaidu neatstāja,Silva manuprāt labāk nospēlētu un Faba un Soldado traumas ar liedza manevru iespējas,bet lai vai kā, puiši beidzot dabūs atvilkt elpu,kas viņiem vajadzīgs

     [+] [-]

, 2013-07-01 03:48, pirms 11 gadiem
Swordsman rakstīja: bija nelieli (pus)vājuma brīži, bet labākajā kondīcijā tas bija gan "nežēlīgi nesasniedzams līmenis". Jo, pirmkārt, trīs lielie turnīri pēc kārtas paņemti - tas vien liecina par īpašu līmeni, kas nav nejaušība.

otrkārt, ļoti raksturīgi 1:0 divus turnīrus pēc kārtas pret ļoti labā firmā esošu Vāciju (!). Ko parasti dara tāda līmeņa komandas pēdējās minūtēs, zaudējot ar 0:1? pat švakas komandas uzbrūk, stiprās vispār šturmē pretinieku soda laukumu, zaudēt nav ko.
Bet tā vietā Vācija (Vācija!!!) vispār pat pie bumbas netika! Lūk, šis moments šķiet visraksturīgākais. pie 0:3 daudzi necenšas, bet pie 0:1 nedabūt vispār bumbu - tas ir kas īpašs.
Nē nu tas ir ļoti labi tā spriest visu tikai pēc savas komandas - ja mocamies tad mums vāuma brīdis ja uzvaram tad nepārprotami esam labākie...tikpatlabi varbūt pie tiem diviem 1:0 pret Vāciju uztrāpīja uz vācijas vājuma brīdi? Tādu iespēju neesi apsvēris?

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 03:59, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Nē nu tas ir ļoti labi tā spriest visu tikai pēc savas komandas - ja mocamies tad mums vāuma brīdis ja uzvaram tad nepārprotami esam labākie...tikpatlabi varbūt pie tiem diviem 1:0 pret Vāciju uztrāpīja uz vācijas vājuma brīdi? Tādu iespēju neesi apsvēris?
vieniem tā saucamais vājuma brīdis - dominēt bumbas kontrolē, tikai nespēt novest lietu līdz galam spēles laikā - uzvara pendelēs.
otriem - NETIKT VISPĀR PIE BUMBAS pie 0:1 pusfinālā un finālā.
Jūti starpību?
Un starp citu,jā - Ikers tomēr arī pieder pie šīs zelta komandas. Ne jau tīrās nejaušības dēļ viņi tās pendeļu sērijas uzvarēja.

     [+] [-]

, 2013-07-01 04:08, pirms 11 gadiem
Swordsman rakstīja: vieniem tā saucamais vājuma brīdis - dominēt bumbas kontrolē, tikai nespēt novest lietu līdz galam spēles laikā - uzvara pendelēs.
otriem - NETIKT VISPĀR PIE BUMBAS pie 0:1 pusfinālā un finālā.
Jūti starpību?
Un starp citu,jā - Ikers tomēr arī pieder pie šīs zelta komandas. Ne jau tīrās nejaušības dēļ viņi tās pendeļu sērijas uzvarēja.
Jā tas, ka Alvešs ievilka pa pārliktni ir "neaizsniedzams līmenis". Tas pārliktnis arī laikam pieder pie spāņu zelta paaudzes.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 04:19, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Jā tas, ka Alvešs ievilka pa pārliktni ir "neaizsniedzams līmenis". Tas pārliktnis arī laikam pieder pie spāņu zelta paaudzes.
Paklau, ja nebija, ko atbildēt, varēji taču vienkārši nerakstīt

  -4 [+] [-]

, 2013-07-01 04:48, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Par neaizsniedzamu līmeni varētu runāt ja spāņi tajos turnīros visus būtu ar 2-3 vārtu pārsvaru nesuši ārā, nevis kapājušies pendelēs (EURO 2008, 2012) vai zimocījuši uzvaras ar 1:0 (PK 2010).
ak jā, tu taču esi informēts, ka visu šo 3 uzvarēto turnīru garumā viņi katrā (!) spēlē dominēja bumbas kontrolē, ne? Tas nozīmē, ka brutāli paņem pretinieku uz meistarību, nevis spēlē no-aizsardzības spēlītes. Spāņi domāja, kā spēlēt, pretinieks - kā neļaut to darīt spāņiem. Dažreiz tas izdevās tik labi, ka novilka līdz pendelēm - bet pat tur izredžu maz, jo pat vārtsargs spāņiem izcils.
Bet atrodi kādu no tām pendeļu sērijas spēlēm, kurā spāņi nebūtu dominējuši visos rādītājos.
Nemaz nerunājot par tiem tā sauktajiem "izmocītajiem" 1:0 Tu vispār spēles skatījies? Tie spāņu 1:0 bija pārliecinošāki un pretiniekam bezcerīgāki, nekā citiem 3:0. Pret vāciešiem - uz tablo 1:0, bet pēc spēles kā divas dažāda līmeņa komandas.
Tas IR neaizsniedzams līmenis.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-01 05:28, pirms 11 gadiem
Swordsman rakstīja: ak jā, tu taču esi informēts, ka visu šo 3 uzvarēto turnīru garumā viņi katrā (!) spēlē dominēja bumbas kontrolē, ne? Tas nozīmē, ka brutāli paņem pretinieku uz meistarību, nevis spēlē no-aizsardzības spēlītes. Spāņi domāja, kā spēlēt, pretinieks - kā neļaut to darīt spāņiem. Dažreiz tas izdevās tik labi, ka novilka līdz pendelēm - bet pat tur izredžu maz, jo pat vārtsargs spāņiem izcils.
Bet atrodi kādu no tām pendeļu sērijas spēlēm, kurā spāņi nebūtu dominējuši visos rādītājos.
Nemaz nerunājot par tiem tā sauktajiem "izmocītajiem" 1:0 Tu vispār spēles skatījies? Tie spāņu 1:0 bija pārliecinošāki un pretiniekam bezcerīgāki, nekā citiem 3:0. Pret vāciešiem - uz tablo 1:0, bet pēc spēles kā divas dažāda līmeņa komandas.
Tas IR neaizsniedzams līmenis.
Nu beidz...nu paņem kaut to pašu PK finālu. Bumbas kontrole 43%-57%, sitieni vārtu rāmī (kas pat noteicošāks faktors) 6:5 - jā tiktiešām nenormāls pārsvars spāņiem Nīderlandieši laikam kkādu maģisku spēku ietekmē pret šādu pārspēku spēja novilkt līdz papildlaikam Jā, spāņi uzvarēja šos 3 turnīrus - tātad bija labākā/spēcīgākā komanda turnīrā/pasaulē, bet nu nekāds "neaizsniedzams līmenis" tur nebija. Kā vispār uzvaras pendelēs vai pēdējās minūtēs/papildlaikā uzvilktus mačus var nosaukt par "neaizsniedzamu līmeni"? Tur viena kļūda / viena nejaušība / viena neveiksme un puff....viss neaizsniedzamais līmenis ir pagaisis. Mums laikam dažāda izpratne par "neaizsniedzamu līmeni". Šodien arī - principā veiksme nestāvēja klāt spāņiem - izvilka brazīļi puslaika beigās principā drošu golu un tulīt paši spāņi dabūja atpakaļ...kur vajadzēja būt 1:1, tur dabuja 2:0 un viss.... nebūtu veiksme pagriezusi muguru un būtu 1:1 ļoti iespējams spāņi vinnētu un tu te varētu turpināt dziedāt par "neaizsniedzamo līmeni" - tā vietā tagad jādzied par "norietošo paaudzi" Tāds vienkārši ir sports čali

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 06:00, pirms 11 gadiem
Gandrīz kā Ronaldo laikos! Prieks par Brazīliju! VAMOS!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-07-01 06:06, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu beidz...nu paņem kaut to pašu PK finālu. Bumbas kontrole 43%-57%, sitieni vārtu rāmī (kas pat noteicošāks faktors) 6:5 - jā tiktiešām nenormāls pārsvars spāņiem Nīderlandieši laikam kkādu maģisku spēku ietekmē pret šādu pārspēku spēja novilkt līdz papildlaikam Jā, spāņi uzvarēja šos 3 turnīrus - tātad bija labākā/spēcīgākā komanda turnīrā/pasaulē, bet nu nekāds "neaizsniedzams līmenis" tur nebija. Kā vispār uzvaras pendelēs vai pēdējās minūtēs/papildlaikā uzvilktus mačus var nosaukt par "neaizsniedzamu līmeni"? Tur viena kļūda / viena nejaušība / viena neveiksme un puff....viss neaizsniedzamais līmenis ir pagaisis. Mums laikam dažāda izpratne par "neaizsniedzamu līmeni". Šodien arī - principā veiksme nestāvēja klāt spāņiem - izvilka brazīļi puslaika beigās principā drošu golu un tulīt paši spāņi dabūja atpakaļ...kur vajadzēja būt 1:1, tur dabuja 2:0 un viss.... nebūtu veiksme pagriezusi muguru un būtu 1:1 ļoti iespējams spāņi vinnētu un tu te varētu turpināt dziedāt par "neaizsniedzamo līmeni" - tā vietā tagad jādzied par "norietošo paaudzi" Tāds vienkārši ir sports čali
To čalošanu gan paturi pie sevis
Tas "kaut tas pats" pk fināls ir praktiski vienīgā puslīdz līdzvērtīgā spēle šo 3 turnīru laikā. Vēl varbūt ar itāļiem apakšgrupā pēdējā euro. Arī portugāļi turējās labi, bet bija tomēr pārsvars spānijai.
Nīderlandieši uzplaiksnīja, nākamajā turnīrā bija pilnīgi bezcerīgi. Bet spāņi augšā bija visu laiku. Jā, mums ir dažāda izpratne par neaizsniedzamu līmeni. Vēl jāpameklē, cik bieži vispār turnīrus ir uzvarējusi komanda, kas uzvar bumbas kontroli katrā spēlē. Bet spāņi to izdarīja 3 turnīrus pēc kārtas. To atkārtot būs praktiski neiespējami. Tāpēc tas ir neaizsniedzami.
Tu ķidā epizodes, kur varēja nepaveikties. Spāņiem nemaz tādu īstu veiksmju nav bijis, ir meistarība. Bet nu nepaveiktos, būtu viens tituls mazāk - vai tad tas mainītu, ka spēles ziņā neaizsniedzams līmenis? Tu skaties statistiku un rezultātu starpību, es skatījos spēles. 3 turnīru garumā parādīta tāda klase, kas ilgi nebūs citiem sasniedzama.
1 2 3 4 115 komentāri