Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ali ar skaistu sitienu labo vārtu rekordu, Katara pirmo reizi triumfē Āzijas čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ali ar skaistu sitienu labo vārtu rekordu, Katara pirmo reizi triumfē Āzijas čempionātā
Katara līksmo pēc vārtu guvuma. Foto: Reuters/Scanpix

Par Āzijas čempioni futbolā šodien kronēta Kataras izlase, kas izšķirošajā spēlē ar 3:1 pārspēja Japānu.

Kataras valstsvienība rezultātu atklāja jau 12. minūtē, un to paveica uzbrucējs Almoezs Ali, kurš aizvadīja lielisku turnīru. Viņš soda laukumā atradās ar muguru pret vārtiem, bet tas netraucēja kritienā raidīt bumbu stūrī un panākt 1:0. Neticamie vārti viņam bija devītie septiņos mačos, tādējādi Ali laboja Āzijas kausa rekordu. Vārtu rekordists Ali valstsvienībā kopumā aizvadījis 35 spēles un guvis 19 vārtus.

Pirmā puslaika turpinājumā Katarai izdevās dubultot pārsvaru, izceļoties Abdulazizam Hatimam. Lai gan Japānas futbolistiem 69. minūtē bija pa spēkam deficītu samazināt līdz minimumam, pēdējais vārds tāpat piederēja nākamajiem čempioniem, jo pendeli realizēja Akrams Afifs – 3:1. Viņš palīdzēja gūt arī pirmos divus vārtus, izceļoties ar rezultatīvām piespēlēm.

Katara, kura uzņems 2022. gada Pasaules kausu, visa turnīra garumā bija neapturama – septiņas uzvaras septiņās spēlēs, gūstot 19, bet ielaižot tikai vienus vārtus. Interesanti, ka Katarai šis ir ne tikai pirmais triumfs, bet arī pirmā reize, kad izdevās sasniegt pusfināla stadiju. 12. piedalīšanās reize kļuva par leģendāru.

Rekordiste uzvaru ziņā ir Japāna, kas triumfējusi četras reizes – 1992., 2000., 2004. un 2011. gadā. Saūda Arābijai un Irānai izdevies par Āzijas čempioni kļūt trīs reizes, Dienvidkoreja to paveikusi divas reizes, bet piecām komandām izdevies triumfēt vienu reizi. Nākamais Āzijas kauss notiks 2023. gadā.

Kataras ceļš pretī zeltam

StadijaPretinieksRezultāts
GrupaLibāna2:0
GrupaZiemeļkoreja6:0
GrupaSaūda Arābija2:0
1/8 finālsIrāka1:0
1/4 finālsDienvidkoreja1:0
1/2 finālsAAE4:0
FinālsJapāna3:1

     [+] [-]

, 2019-02-01 18:14, pirms 5 gadiem
Reali astotais pasaules bŗinums tikko notika!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 18:32, pirms 5 gadiem
Pirms pasaules kausa lai pieklusinātu cilvēkus onkuļi ar naudu uzvar Āzijas čempī,lai vairs neviens neiedomātos ierunāties kāpēc pasaules kauss notiek Katarā!Pēc pasaules kausa 5 gadu laikā Kataras futbola valstsvienība atkal būs realitātē tur kur viņu līmenis ir arī šobrīd ap 130. Vietu!