Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vārtsargs neiesit pendeli, Ēģipte pēc septiņu gadu pauzes iekļūst ĀNK finālā

Agris Suveizda

Vārtsargs neiesit pendeli, Ēģipte pēc septiņu gadu pauzes iekļūst ĀNK finālā
Ēģipte līksmo
Foto: AFP/Scanpix

Par Āfrikas Nāciju kausa izcīņas pirmo finālisti kļuva Ēģipte, kas pamatlaikā nenosargāja vadību, bet pendelēs prata atspēlēties un pārspēt Burkinafaso (1:1, 4:3).

Abās komandās pēc veiksmīgajiem ceturtdaļfināliem – Burkinafaso ar 2:0 mača beigu daļā izrāva uzvaru pār Tunisiju, bet Ēģipte ar 1:0 apspēlēja Maroku – pamatsastāvos veica pa vienai izmaiņai. Burkinafaso sākumsastāvā atgriezās ceturtdaļfināla uzvaras vārtu autors Aristīds Bansē, kurš iepriekšējās sezonas otro pusi pavadīja Latvijas komandā "Riga".

Lai arī nelielas favorītes lomā bija Ēģipte, bīstamāk uzbruka Burkinafaso, taču 66. minūtē rezultātu pretēji spēles gaitai atklāja ēģiptieši. Izcilus vārtus guva "Roma" uzbrūkošais pussargs Mohameds Salahs, kurš pēc Kahrabas atspēles pēc centrējuma spīdoši sita tālajā augšējā vārtu stūrī (1:0). Burkinafaso izdevās jau pēc septiņām minūtēm panākt izlīdzinājumu, un atkal par varoni kļuva Bansē, kurš pēc Šarla Kaborē centrējuma nolaida bumbu zemē un ar otro pieskārienu izlīdzināja rezultātu (1:1).

Arī pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, un fināla ceļazīmes liktenis izšķīrās pendelēs. Jau pirmajā sitienā kļūdījās ēģiptietis Abdalla El Saīds, kura raidīto bumbu pret vārtu stabu novirzīja Kuakū Kofī, taču ceturtajā sērijā jau kļūdījās pats Kofī, kura sitienu atvairīja 44 gadus vecais veterāns Esams El Hadari. Amrs Varda pēdējo sēriju iesāka ar precīzu sitienu, bet Bertrāns Traorē pieļāva kļūdu un Ēģipte varēja līksmot.

Grupu turnīrā Ēģipte sāka ar bezvārtu neizšķirtu pret Mali un pēc tam ar minimālu rezultātu 1:0 apspēlēja gan Ugandu, gan Ganu. Otra pusfinālspēle starp Kamerūnu un Ganu paredzēta rītvakar plkst. 21:00 pēc Latvijas laika, bet finālspēle gaidāma 5. februārī plkst. 21:00.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-02 00:02, pirms 7 gadiem
Gana paņems kausu! Atcerās manus vārdus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja