Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas vicečempione "Roma" atbrīvojas no galvenā trenera

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Itālijas vicečempione "Roma" atbrīvojas no galvenā trenera
Lučāno Spaleti
Foto: Reuters/Scanpix

"AS Roma", kas trešo reizi četros gados kļuvusi par Itālijas vicečempioni, galvenā trenera amatā nepaturēs Lučāno Spaleti, kurš pie stūres stājās 2016. gada janvārī.

"Mēs vēlamies pateikties Lučāno Spaleti par ieguldīto darbu un viņa pienesumu klubam pēc atgriešanās amatā," paziņojumā sacīja "Roma" prezidents Džims Pallota. 58 gadus vecais speciālists komandu vadīja arī laika posmā no 2005. līdz 2009. gadam, bet pēc tam piecas sezonas pavadīja Sanktpēterburgas "Zenit".

"Viņa vadībā "Roma" šajā sezonā guva vairāk vārtus un sakrāja vairāk punktus nekā jebkad agrāk. Vēlam viņam veiksmi nākotnē," turpināja Pallota. "Klubs ar katru dienu progresē, un tas turpināsies arī jaunā galvenā trenera vadībā. Viņam jāpiemīt tām pašām vērtībām un jābūt tādai pašai filozofijai, kā mums. Jaunais treneris palīdzēs "Roma" doties uz priekšu."

Svētdien "Roma" savā laukumā pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār "Genoa" (3:2), tādējādi nodrošinot otro vietu un automātisku ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgu. Vienība sakrāja 87 punktus, par četriem atpaliekot no Turīnas "Juventus", kas titulu ieguva piekto reizi pēc kārtas. Taču "Roma" iesita par 13 vārtiem vairāk nekā čempioni.

Svētdien 40 gadu vecumā no futbola atvadījās ilggadējais "Roma" kapteinis Frančesko Toti. Komandas galvenais treneris Spaleti saņēmis kritiku par leģendārā pussarga spēles laiku, un arī atvadu mačā Toti nedevās pamatsastāvā – viņš laukumā nāca vien 54. minūtē. Pirms atvadu mača Spaleti norādīja, ka Toti vajadzētu saprast – būt kapteinim nozīmē ziedošanos citu labā.

"Roma" par čempioni pēdējoreiz kļuva 2001. gadā. Turpinājumā izcīnītas deviņas otrās vietas un vienu reizi nācies samierināties ar trešo pozīciju. Spaleti vadībā divas reizes izdevies triumfēt Itālijas kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
AS Roma | Official Website | Rome | Football |...

     [+] [-]

, 2017-05-30 12:07, pirms 7 gadiem
Nu te vēl jautājums kurš no kura atsacījās. Spaleti nekad nav kautrējies kritizēt kluba vadību. Inter ar viņa piesaisti tikai iegūs. Ko iegūs Roma vēl nav zināms.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-30 13:05, pirms 7 gadiem
timoty rakstīja: Nu te vēl jautājums kurš no kura atsacījās. Spaleti nekad nav kautrējies kritizēt kluba vadību. Inter ar viņa piesaisti tikai iegūs. Ko iegūs Roma vēl nav zināms.
Nu domāju, ka rezultātu dēļ jau nu noteikti neatlaida. Otrā vieta ar esošo Romas sastāvu ir maksimums, ko viņi var izpildīt.

     [+] [-]

, 2017-05-30 13:57, pirms 7 gadiem
dortmund borussia ar atlaidusi savu treneri - būs interesanti kur ceļi tālāk aizvedīs viņu!