Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Montella kļūst par Mihailoviča aizvietotāju ''Milan'' galvenā trenera postenī

Montella kļūst par Mihailoviča aizvietotāju ''Milan'' galvenā trenera postenī
Vinčenco Montella
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas A Sērijas klubs ''Milan'' noslēdzis vienošanos ar itāļu futbola speciālistu Vinčenco Montellu par komandas turpmāko vadīšanu.

Pēdējos gados neveiksmīgi spēlējošā ''Milan'', kas aizvadītajā sezonā ieņēma septīto vietu A Sērijā, nākusi klajā ar paziņojumu, ka komandu pēc Horvātijas trenera Sinišas Mihailoviča atlaišanas vadīs 43 gadus vecais itālis Vinčenco Montella.

Bijušais ''Sampdoria'' galvenais treneris Montella profesionālā futbolista karjeru beidza 2008. gadā, tobrīd esot ''Roma'' īpašumā. Karjeras izskaņā Roma viņu izīrēja gan Anglijas ''Fulham'', gan ''Sampdoria'', tomēr Montella izvēlējās beigt futbolista karjeru un pievērsties trenera arodam. Savas gaitas viņš uzsāka, trenējot tieši ''Roma'' sistēmas U15 vecuma puišus, savukārt pēc diviem gadiem Vinčeco uz īsu brīdi vadīja Romas otro komandu. Uzreiz tajā pašā gadā viņš kļuva par Itālijas augstākās futbola līgas ''Catania'' galveno treneri un savā pirmajā profesionālajā sezonā izcīnīja 11. vietu.

Vēlāk trenera ceļi aizveda uz tādām vienībām, kā ''Fiorentina'' un '"Sampdoria'', taču jau 2016/17. gada sezonā sezonā Montella centīsies izvilkt no bedres pagalam novājināto ''Milan'', kas pēdējo trīs sezonu laikā ne reizi nav spējusi čempionātu pabeigt augstāk par septīto vietu. Pērn Milāna neizcīnīja nevienu trofeju, zaudējot arī Itālijas kausa finālā Turīnas ''Juventus''. Pirms šī mača kluba prezidents pats aizbrauca uz komandas treniņu bāzi un piedraudēja, ka zaudējuma gadījumā pārtrauks spēlētājiem maksāt algas, tomēr, neskatoties uz zaudējumu, spēlētāji algas, protams, turpināja saņemt.

No vēsturiskā aspekta ''Milan'' statistika ir grandioza. 18 reizes izcīnīta uzvara A Sērijas, pieci triumfi Itālijas kausā, seši Itālijas Superkausā, kā arī septiņas reizes iegūts Eiropas spēcīgākās komandas gods UEFA Čempionu līgā (agrāk UEFA kausā).

Jāpiebilst, ka Horvātijas futbola speciālists Siniša Mihailovičs Milānas galvenā trenera postenī aizvadīja tikai vienu sezonu, turklāt kopš 2014. gada, kad tika atlaists pašreizējais Turīnas ''Juventus'' treneris Masimiliano Alegri, Milānas komanda nomainījusi trīs galvenos un divus pagaidu trenerus, tajā skaitā Filipo Inzagi un Klarensu Zēdorfu, kuriem tobrīd tā bija trenera debija profesionālā komandā.

Izmantotie resursi: AC Milan: Vincenzo Montella new head coach at...