Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" direktors: "Pēc krīzes transfēri futbolā vairāk līdzināsies NBA darījumiem"

Rolands Eliņš

"Juventus" direktors: "Pēc krīzes transfēri futbolā vairāk līdzināsies NBA darījumiem"
"Juventus" spēlētāji. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola kluba Turīnas „Juventus” sporta direktors Fabio Paratiči nedomā, ka pēc koronavīrusa pandēmijas Eiropas lielajiem klubiem gaidāmas masveida finansiālās problēmas, taču varētu būtiski mainīties veids, kādā tiek veikti spēlētāju transfēri.

Vairāku futbola klubu vadītāji izteikuši bažas par tuvāko nākotni koronavīrusa izraisīto drošības pasākumu dēļ, kas licis apturēt futbola līgas uz pagaidām nezināmu laiku, iespējams, pat atcelt visu sezonu. Klubiem jārēķinās ar lieliem finansiālajiem zaudējumiem, un futbola aprindās tiek plaši paredzēts, ka vismaz tuvākajā nākotnē par simtiem miljonu eiro vērtiem transfēru darījumu var nedomāt.

Viedoklim, ka futbolistu transfēru tirgū vasarā un ziemā nebūs tik naudīgu darījumu kā iepriekš, pievienojies arī „Juventus” sporta direktors Fabio Paratiči, taču viņš norāda, ka saskata šeit iespēju, ka mainīsies pats transfēru formāts.

„Futbolistu tirgū redzēsim vairāk maiņas darījumus starp klubiem, veidosies situācija, kas būs līdzīga kā Nacionālajā basketbola asociācijā,” sacīja Paratiči.

NBA spēlētāji starp komandām tiek mainīti, nosakot viņu vērtību nevis finansiāli, bet gan citu spēlētāju un drafta izvēles tiesību veidā. Arī futbola transfēru tirgū nav nemaz tik retas situācijas, kad komandas nevis veic transfēra maksājumu, bet gan piedāvā citu futbolistu vietā.

Līdz pilnīgi tādai pašai situācijai kā NBA Eiropas futbols gan pārskatāmā nākotnē nenonāks, jo NBA maiņas darījumu veikšanai pastāv kolektīvais līgums ar specifiskiem nosacījumiem (līgumu veidu, algu griestiem utt.), kamēr futbola transfērus regulē FIFA nolikums. Futbolisti turklāt līgumus slēdz ar konkrēto komandu, nevis līgu, attiecīgi arī reizēs, kad tiek veikts tas, kas praktiski ir maiņas darījums starp futbola klubiem, tāpat jāslēdz jauns līgums ar komandu. Tas nosacīti izslēdz iespēju, ka futbolists tiek pārdots/aizmainīts uz komandu, kurā viņš nevēlas spēlēt.

„Es arī domāju, ka daudzi klubi no šīs situācijas pat iegūs, piemēram, klubi Vācijā,” sacīja „Juventus” direktors. „Tiem ir daudz stabilāka un sakārtotāka ekonomiskā situācija nekā citiem.”

Jāatgādina, ka vakar Itālijas futbola superklubs Turīnas "Juventus" vienojies ar pirmās komandas spēlētājiem un tās galveno treneri Maurīcio Sarri par algas neizmaksāšanu pēdējos četrus šīs sezonas mēnešus, tādējādi klubs spēs ietaupīt aptuveni 90 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/soccer-...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-29 17:56, pirms 4 gadiem
Tas viss tik ātri nebeigsies, bet ja atjaunosies gribētos cerēt ka pasaule sapratīs kas ir svarīgākais un neadekvātie honorāri sportistiem vairs nebūs! Man pieņemsim uz profesionālo sportu ar viņu miljoniem sāk veidoties pretīgums!

  +6 [+] [-]

, 2020-03-29 18:16, pirms 4 gadiem
Futbolam šī krīze bija visvairāk nepieciešama, jo tās summas, kas tika maksātas par spēlētājiem, bija neadekvātas un kosmiskas.

  +5 [+] [-]

, 2020-03-29 18:57, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Tas viss tik ātri nebeigsies, bet ja atjaunosies gribētos cerēt ka pasaule sapratīs kas ir svarīgākais un neadekvātie honorāri sportistiem vairs nebūs! Man pieņemsim uz profesionālo sportu ar viņu miljoniem sāk veidoties pretīgums!
Ja industrijā apgrozās miljardi ir tikai loģiski, ka algas tam ir pielīdzinātas. Tas ta ir jebkurā jomā - pasaules labākie jebkurā jomā pelnīs vairāk kā vidējie vai zemākais gals. Var, protams, strīdēties vai tiem tiešam ir jābūt tik kosmiskiem cipariem kā NBA, NFL, MLB, futbola un vel atseivšķiem citu sporta veidu pārstāvjiem, taču tajā pat laikā jāatcerās, ka tā ir tikai spice - lielākā daļa sportistu nesaņem stipri vairāk, kā attīstītās valstīs dzīvojošs labs ofisa darbinieks vai speciālists.
Ja tu būtu savas jomas specialists un stradatu pasaules labākajā jomas uzņēmumā, kas apgroza miljardus diez vai samierinātos ar jomas vidējo algu.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-29 20:51, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Futbolam šī krīze bija visvairāk nepieciešama, jo tās summas, kas tika maksātas par spēlētājiem, bija neadekvātas un kosmiskas.
A kā tad jūs abi iesakāt to naudu sadalīt, ja reiz tā nauda tur ir no tā, tu to spēi lupī? Lielāku procentu komandu īpašniekiem, mazāku pašiem spēlētājiem?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-29 22:33, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: A kā tad jūs abi iesakāt to naudu sadalīt, ja reiz tā nauda tur ir no tā, tu to spēi lupī? Lielāku procentu komandu īpašniekiem, mazāku pašiem spēlētājiem?
Vienīgais kas man nāk prātā ir tāda komunistiska ideja kā palaist pa nacionālajām tv futbolu nosacītajā bezmaksas kanālā

     [+] [-]

, 2020-03-29 22:57, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: A kā tad jūs abi iesakāt to naudu sadalīt, ja reiz tā nauda tur ir no tā, tu to spēi lupī? Lielāku procentu komandu īpašniekiem, mazāku pašiem spēlētājiem?
Vai es gribetu pelnit 100milj 5-10gados?
Gribas ceret ka man pietiktu ar 100k-miljonu,jo kad citi cilveki pelna 100-1000eur. nav normali sanemt tadus ciparus!!

ps. manuprat vairak jaiegulda sporta izveidosana. labiem sportistiem jaapmaksa jauniesu treneri,l skolas. varbut pec 100gadiem kkas tads notiks.
tv manuprat ir cits un bezmaksas ,maupratr, nevjg. jau ta ir bezmaksas strimi hd. ja prot atrast

  +1 [+] [-]

, 2020-03-30 00:47, pirms 4 gadiem
Mistique rakstīja: Vai es gribetu pelnit 100milj 5-10gados?
Gribas ceret ka man pietiktu ar 100k-miljonu,jo kad citi cilveki pelna 100-1000eur. nav normali sanemt tadus ciparus!!

ps. manuprat vairak jaiegulda sporta izveidosana. labiem sportistiem jaapmaksa jauniesu treneri,l skolas. varbut pec 100gadiem kkas tads notiks.
tv manuprat ir cits un bezmaksas ,maupratr, nevjg. jau ta ir bezmaksas strimi hd. ja prot atrast
No sirdsapziņas nav normāli, bet realitātē tu runā par komunismu. No tā džeka, kas pelna 100 - 1000 eiro mēnesī nenopelna miljonus un miljardus (ja vien mēs neskaitam lielās kompanijas, kas pelna no ķīniesu stradniekiem). Tevi apmierinātu, ka no tā, ka tu visu mūzu pavadi trenējoties, spēlējot, kāds tirgo tavas maikas, filmē, ko tu dari un pelna miljonus, bet tu saņem salīdzinoši kapeikas? Uz to naudu, kas apgrozās sporta industrijā pat lielāko biezo sportistu algas ir kapeikas. Un kāpēc sportistam būtu jāapmaksā jauniešu treneri? Tas ir apmēram tas pats, kas ja tagad Laimas šefam liktu apmaksāt konditoru kursus vai izglītību profenēs. Un bezmaksas strīmi noceļ peļņu. Bagātajās valstīs lielakajai daļai būs league pass un tamlīdzīgas opcijas, kur samaksās reizi gadā vai mēnesī un skatīsies nevis meklēs bezmaksas strīmus.
Lai pārbaudītu tavu goda prātu - ja tev piedāvatu strādāt augsti apmaksātu darbu par ieverojami zemaku ciparu, tu piekristu? Vai vel labak, ja tev tagad maksātu kaut vai miljonu gadā - cik tu atdotu labdarība/vai jauniešu apmācībai savā jomā?

     [+] [-]

, 2020-03-30 01:27, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: No sirdsapziņas nav normāli, bet realitātē tu runā par komunismu. No tā džeka, kas pelna 100 - 1000 eiro mēnesī nenopelna miljonus un miljardus (ja vien mēs neskaitam lielās kompanijas, kas pelna no ķīniesu stradniekiem). Tevi apmierinātu, ka no tā, ka tu visu mūzu pavadi trenējoties, spēlējot, kāds tirgo tavas maikas, filmē, ko tu dari un pelna miljonus, bet tu saņem salīdzinoši kapeikas? Uz to naudu, kas apgrozās sporta industrijā pat lielāko biezo sportistu algas ir kapeikas. Un kāpēc sportistam būtu jāapmaksā jauniešu treneri? Tas ir apmēram tas pats, kas ja tagad Laimas šefam liktu apmaksāt konditoru kursus vai izglītību profenēs. Un bezmaksas strīmi noceļ peļņu. Bagātajās valstīs lielakajai daļai būs league pass un tamlīdzīgas opcijas, kur samaksās reizi gadā vai mēnesī un skatīsies nevis meklēs bezmaksas strīmus.
Lai pārbaudītu tavu goda prātu - ja tev piedāvatu strādāt augsti apmaksātu darbu par ieverojami zemaku ciparu, tu piekristu? Vai vel labak, ja tev tagad maksātu kaut vai miljonu gadā - cik tu atdotu labdarība/vai jauniešu apmācībai savā jomā?
Piekrītu, ka nav gudri atdot savu daļu "pīrāga", lai iedzīvotos jau tā turīgi ļautiņi... bet fakts, ka zvaigznes saņem pa 40 mil sezonā nav racionāli. Normālam cilvēkam pietiek visai piecām dzīvēm ar viņu 12 mēnešu algu un vēl bērniem paliek ko atstāt, pat ja nevienu centu veiksmīgi neieguldi! Neesmu ekonomists, bet šāda sistēma nevar ilgstoši pastāvēt...
Piemēram, Šumahers... sapelnīja nenormālus miljonus, bet tāpat palika par dārzeni! Traģiski, skumji un nepelnīti, bet ja tā notiktu ar mani, tad es jau sen "barotu tārpus"... savukārt viņa miljoni kūst, lai tikai noturētu viņa eksistenci! Vai viņa dzīvība ir tik vērta? Cik ļaudis šajos krīzes apstākļos (iegādājoties plaušu ventilēšanas ierīces) varētu izglābt par to naudu, kura ieguldīta viņā (ņemot vērā, ka viņš nekad nespēs atgūties no traumas)? Varbūt ciniski, bet tomēr... iespējams, mirs kāda bērnudārza skolotāja, kuras talants bērnu audzināšanā ir lielāks kā Šūmaheram pie stūres, bet viņa neko nav nopelnījusi dzīves laikā!
Tas tā, manas pārdomas!

     [+] [-]

, 2020-04-08 17:23, pirms 4 gadiem
Nu, pieprasījums/piedāvājums, ja neviens neskatīsies futbolu, nebūs arī algu, bet tagad ir muļķīgi brēkt, ka redz, buržuji saņem 20 milj gadā utml.